On aika palata jälleen tokon edistysseurannan pariin - josko siitä saisi samalla entistä enemmän intoa ja motivaatiota treenailuun!

RINI - VOI

Paikkamakuu
Ei olla tehty miesmuistiin! Nyt siis liike mukaan treeneihin ja seuraamaan, olisko mitään, mistä nipottaa, ja varmistelemaan oikeaoppista suoritusta.

Seuraaminen
Seuraamista tehdään lähestulkoon kaikissa treeneissä, mitä ollaan tässä tehty. Rini seuraa mun mielestä ihan hitusen liian edessä, mutta paikka tuntuu hieman valuneen alaspäin suhteessa siihen, mitä se joskus aiemmin on pahimmillaan ollut. Käännöksiin tarvitaan lisää tiiviyttä.

Liikkeestä istuminen
Ei olla tehty ihan vähään aikaan, joten se saattaisi kaivata vähän mieleen muistuttelemista.

Luoksetulo
Vauhti on ollut luoksetuloissa hyvä, ja pysäytykset toimivat takapalkalla ihan mukavasti. Maahanmenoa pitää pysäytyskäskyissä vahvistaa entisestään. Tavoitteena olisi treenata luoksetuloa monella eri tavalla, jottei vauhti pääsisi nyt kärsimään.

Ruutu
Rini on tehnyt mun mielestä hyviä ruutuja, joskin aina on vielä hienosäädön varaa. Varmistellaan vielä ruudun paikkaa, yritetään saada lisää vauhtia kehiin ja treenaillaan myös ruudusta seuraamiseen tulemista.

Hyppynouto
Eilisen treenin perusteella Rinin eteen istumiset ovat korjaantuneet huomattavasti jo muutamalla sisätokotreenisessiolla, jossa sen on pitänyt itse oivalta eteen istumisen oikea paikka. Jatketaan siis harjoituksia, tästä tulee vielä hyvä! Hyppy ja nouto sujuvat vauhdikkaasti.

Metallinouto
Metallisella ei olla treenailtu vähään aikaan, joten tämä liike mukaan repertuaariin. Kiinnitä huomiota palautusnopeuteen - onko sama kuin kapulallemenonopeus? Huomioi eteen istuminen - onko suora? Miten siirtyminen edestä sivulle?

Tunnari
Tunnari on edelleen liike, jonka kanssa meillä on eniten säätämistä. Se on myös edelleen liike, jota tehdään kaikista vähiten. Eilisen treenin perusteella Rini osoitti muistavansa, mistä liikkeessä on kyse, ja oma kapula löytyy haistelemalla, välimatkaa oli parisen metriä. Kaikista paras tapa treenata tunnaria olisi tällä hetkellä sellainen, etten minä pääse aiheuttamaan liikkeeseen painetta ja että koira joutuisi itse miettimään, millä keinoilla oma kapula sieltä löytyy. Huomioi treeneissä vire - liian korkeassa vireessä ei tämä liike välttämättä onnistu! Edessä tunnaritreeneissä on siis kapuloilla työskentelyn vahvistamista, suorituksen vahvistaminen ylipäänsä ja pikkuhiljaa välimatkan kasvattelua. Ei nipoteta vielä palautusnopeudesta tai -paikasta - keskity itse liikkeeseen!

Kaukot
Kaukoissa on toinen iso työnsarka edelleen. Vahvistetaan nyt lähietäisyydellä vaihtojen oikeaoppista suoritusta ilman lipsumista eteenpäin ja edetään pikkuhiljaa. Se on niin pienestä kiinni!

NEVE - ALO/AVO

Paikkamakuu
Paikkamakuuta ollaan ensinnäkin tehty edelleen aivan liian vähän. Haetaan varmuutta liikkeeseen häiriöillä ensin alokasluokan malliin ja pikkuhiljaa vaikeutetaan siirtymällä vähitellen avoimen luokan tyyliin. Paikkamakuuta pitää Neven kanssa varmistella todella paljon, sillä luulen piiloon menemisen olevan Nevelle vaikea paikka.

Seuraaminen kytkettynä/vapaana
Seuraamista ollaan tehty pääsääntöisesti pelkästään hihnassa. Neve edistää edelleen hyvin herkästi, joten prepataan edelleen oikeaa paikkaa sivulletuloharjoituksissa sekä lyhyissä seuraamispätkissä. Käännöksiä voisi myös ottaa preppauksen alle, etteivät pääse väljentymään.

Liikkeestä maahanmeno
Maahanmeno on Nevelle yksi luontaisimmista liikkeistä. Maahanmenoa liikkeestä ei olla tehty taas vähään aikaan, joten voitaisiin ryhtyä katselemaan, vieläkö liike on muistissa. Pikkuhiljaa kuvioihin voisi myös ryhtyä ottamaan koiran taakse kävelemistä.

Luoksetulo
Luoksetuloa ollaan tehty edelleen pelkästään suorana, eikä suunnitelmissa ollut pysäytyksiä ottaakaan ennen kuin TK1 on plakkarissa. Toivoisin, etten vain sitten aikanaan pysäytysharjoituksilla saisi pilattua Neven mahtavaa luoksetulovauhtia...

Liikkeestä seisominen
Seisominen yksinään toimii, mutta liikkeestä tehtäessä sekoittuu herkästi maahanmenoon. Vahvistetaan liikkeiden eroa - mieti siis, miten voisit selkeyttää koiralle milloinkin, mitä jäävää liikettä ollaan tekemässä. Kun liike on varmempi ja haluaa vaikeuttaa, tähän myös mukaan koiran taakse kävelemistä.

Hyppy
Estehyppy lukeutuu eniten paitsioon jääneisiin liikkeisiin Neven kanssa. Kun siis treeneissä on mahdollisuus hyppyä tehdä, niin tee sitä! Vahvistetaan alokasluokan tyyliin seisomista esteen takana, ja paikalla pysymistä sillä aikaa, kun minä kierrän esteen. Huomioi, ettei koira ehdi ennakoida sivulle istumista.

Nouto
Noudon pohjia ollaan tekemässä, mutta työtä riittää. Esineen luovuttaminen on Nevelle vaikea paikka, mutta se työstää sitä koko ajan ja pikkuhiljaa ollaan siinä menty eteenpäin. Anna koiralle aikaa itse tarjota asioita! Treenaillaan eteen istumista ensi alkuun sisätiloissa edelleen. Tästä tulee hyvä, mutta sen eteen on tehtävä töitä ja oltava kärsivällinen!

Kaukot
Kaukoja ollaan tehty jonkin verran, muttei kovinkaan aktiivisesti. Otetaan liikettä mukaan repertuaariin, koska se ei sekoita mitään muuta liikettä ja on mukavaa vaihtelua. Älä ahnehdi välimatkassa! Treenaa vaihdot ensin hyväksi lyhyellä matkalla ja vasta sitten hyvin rauhallisesti lähde kasvattelemaan välimatkaa.

***

Tämän koonnin mukaan eniten työstämistä on tällä hetkellä:

RINI
Paikkamakuu, liikkeestä istuminen, luoksetulo, metallinouto, tunnari, kaukot

NEVE
Paikkamakuu, seuraaminen, liikkeestä seisominen, hyppy, nouto, kaukot

Tavoite siis ensi kuun koontiin olla edistynyt näissä liikkeissä!