Tänään sitten taas vuorostaan liideltiin virallisissa merkeissä. Oikeampi sana olisi varmaankin puhua ryysimisestä...

Kisatunnelmaan virittäytyminen alkoi mainiosti jo eilen, kun muistin 20 km ennen Joensuuta, että agilitykengät jäi Jyväskylään kenkätelineeseen. Eipä sitten auttanut kuin mennä talvikengillä ja pelätä nilkkojensa puolesta. Radalla ei kyllä ollut aikaa paljon mietiskellä, mitkä kengät oli alla.

Aamun ensimmäinen rata oli taas pahin fiasko vähään aikaan. Mua vähän jännitti, ja Riniä ei kiinnostanut ottaa kontakteja eikä kyllä sen puoleen sekään, tuliko rimat rämisten perässä alas vai ei. Ensimmäisen suoran lopuksi se melkein karkasi radaltakin, kun kisoja katsomassa ollut Kepponen oli jäänyt wubban kanssa radan kulmaan meidän lähtiessämme valmistautumaan suoritukseen, ja Rini tietysti ajatteli hakevansa välissä vähän palkkaa. Ehdin hämmennyksessäni kuitenkin huutaa sen takaisin viime hetkellä, mutta Rini ehti hypätä suoritusvuorossa olevan hypyn väärään suuntaan, siitä siis hylky. Lopussa radassakaan ei ollut kehumista. En oikein osaa sanoa ensimmäisestä radasta paljon hyvää, kun siellä tuli lentokeinusta lähtien kaikki mokat. Kepit sentään meni oikein.

Kun videolta rataa katsoi, niin se ei mun silmään näytä läheskään niin kamalalta kuin miltä se tuntui ohjata xD

Seuraava rata tuntui teknisesti vielä hankalammalta kuin ensimmäinen. Meille on näköjään jymähtänyt ensimmäisen riman syndrooma, kun eka rima tulee aina alas. Neljäntenä esteenä olevilta kepeiltä tuli myös pitkästä aikaa pujotteluvirhe, kun Rini oli lähdössä jatkamaan rataa tekemättä keppejä loppuun. Yksi rima tuli vielä tiukassa mutkassa alas, mutta radalta saatiin kuitenkin tulos 15 vp, mikä tuntui ihan hyvältä kauheiden ryysimisten jälkeen. Kontaktitkin Rini otti, kun hidastelin vähän. Rata tuotti sen verran päänvaivaa muillekin, että sijoituimme Rinin kanssa tuloksellamme kolmanneksi, joten saatiin kotiin ruusuke ja lahjakortti. Tuomari totesi palkintojenjaossa, että mun koira oli tänään vauhdikas. Ainahan se on!

Tässä vielä B-radan video:

Nyt mua harmittaa, kun menin ilmoittamaan Rinin vielä Varkauteen kisoihin, sillä tällä hetkellä ja näillä treenimäärillä ei pahemmin kiinnosta lähteä ryysimään lisää. Vaikka yhden viikon treeneillä ei ihmeitä tehdä, niin pitää nyt toivoa, että hiihtoloman jälkeisellä viikolla on viimein sellaiset kelit, että päästään treenaamaan. Kontaktit on pakko ottaa syyniin, eihän tästä tule muuten mitään...

Videot tulevat perässä, kunhan saan ne ja jos niitä kehtaa näytille laittaa!