Kävimme eilen aamulla tokoa treenailemassa Doggien lämpimässä hallissa jossain Seppälän takana. Oli treenaus kyllä ihan erilaista lämpimissä sisätiloissa näiden pakkasten jälkeen! Ihan mälsää, kun ei ole päässyt oikein treenailemaan mitenkään. Sen verran mulla on mukavuudenhalua, etten kehtaa 20 asteen pakkasessa lähteä kylmettämään koiria tai itseäni.

Mutta joo, Doggien halliin siis kokoontui melkoinen porukka: Anna belggari Oonan kanssa, Hanna kera Minja ja Nastja -bortsujen, Aino med Seela ja Elli Mion kanssa. Treeniaikaa oli varattu kahden tunnin edestä, sitä sitten käytettiin vähän kukin fiilisten mukaan.

Aloittelimme paikkamakuulla, johon osallistuin Neven kanssa. Se on edelleen vähän levoton, kerran käänsi lonkkaa sen näköisenä, että saattoi siinä samalla salakavalasti tulla sentin pari eteenpäin. Huomautin virheellisestä toiminnasta, jonka jälkeen makasi nätisti loppuun saakka.

Rinin kanssa tein seuraamista, ja sain Hannalta tosi hyviä vinkkejä. Meidän ongelma on ollut, että Rini edistää ja ennakoi - se keksi eilen sellaisen hienouden, että se voi tehdä täyskäännöksen jo siinä vaiheessa, kun liikkuri kehottaa tekemään niin. Ai miten niin koirat ei muka ymmärrä puhetta?

Hanna ehdotti, että voisin näin alkuun antaa sille tosi voimakkaat avut, joiden avulla Rinin olisi helpompi lukea, onko tulossa tavallinen käännös vai täyskäännös. Mun askelkuviotkin on käännöksissä niin ihmeelliset, että voisin kuivaharjoitteluna ensi harjoitella ihan tietyt askelkuviot, joita sitten alkaisin myös koiran kanssa treenatessa käyttää.

Neven kanssa tein luoksetuloa ja hyppyä. Luoksetulot oli ihan jees, mitä nyt pienellä koiralla tuli aina välillä ajatus, jonka ajaksi piti työnteko keskeyttää ;) Nevellä on ollut tapana hypätä mun sivulle, siihen Hanna ehdotti, että ottaisin tukiaskeleen taaksepäin. Parin koetuksen jälkeen Neve ei enää loikannut vaan teki ihan sievän sivulletulon. Jau!

Hypyssä Neve teki esteen taakse ensin istumista, mutta kun palkkaa ei herunut kuin seisomisesta, se hyvin äkkiä oivalsi, mitä siellä takana kannatti tehdä. Itse hyppy sujui hyvin, vähän olisi tehnyt mieli varastaa.

Heittelin Nevelle palloa palkaksi, ja sehän höntti varmaan jossain mielenhäiriössä toi sitä mulle monta kertaa takaisin käteen asti, kun siitä sai namin ja sen jälkeen pallo lensi uudestaan. Ihan hönö tapaus ;) En ole nyt tehnyt vähään aikaan meidän noudon eteen mitään, pitäis vissiin ottaa taas työn alle.

Eilen sitten treenien ja auton pakkaamisen jälkeen ajeltiin Joensuuhun hiihtoloman viettoon. Tosi loma, kun loman jälkeen on tenttiviikko, johon vissiin olisi suotavaa jonkin verran valmistautua... Vielä ei kuitenkaan jaksa ajatella niin pitkälle, ensin pitää nauttia olostaan ja koirien kanssa puuhastelusta!