Kiirettä ja puuhaa pittää vaan pitäköön - yritetään jossain välissä aina muistaa kirjoittaa tännekin, mitä meillä tapahtuu :)

Jyväskylässä ollaan majailtu jo viikon päivät. Lähtö Joensuusta ei varmaan koskaan muutu helpommaksi eikä varsinkaan näin pitkän siellä oleskelemisen jälkeen. Nopeasti Jyväskylässä asumiseen kyllä orientoituu, kun pääsee koirien kanssa pitkille lenkeille ja puuhaa aina riittää. Koirille toiseen kotiin palaaminen taisi olla ihan mieluista vaihtelua - molemmat huokaisivat kämpille tultuamme syvään, kellivät vähän aikaa selällään matolla ja nukkuivat ensimmäisen päivän käytännössä kokonaan.

Koulukin alkoi tällä viikolla, lukujärjestyksen puolesta ei kovin rankkana kylläkään. Lukuisat koulutehtävät ja tentit pitävät tosin huolen, ettei vapaudesta pääse liiaksi nautiskelemaan. Mulle nyt tekee näin työnteon ja harjoitteluiden jälkeen paljon jo sekin, ettei joka päivä tarvitse istua koululla kahdeksaa tuntia. Ihanaa, kun on päässyt nautiskelemaan vähän päivän valoisasta ajastakin! Maisemat Jyväskylässä ovat lumiset ja kauniit, joten mikäs sen mukavampaa kuin kävellä reippaita lenkkejä koirien kanssa luonnon kauneudesta nautiskellen :)

Tässä viikolla ollaan päästy pitkästä aikaa tyttöjen kanssa treenaamaankin :) Molemmat ovat olleet aivan tulessa ja tehneet varsin mukavia suorituksia. Rinin kanssa lähestulkoon aina ongelmallisena koettu luoksetulo pysäytyksineen näyttää olevan asettumassa uomiinsa, samoin kaukokäskyissä ollaan menty hurjasti eteenpäin. Moni liike kaipaa vielä hienosäätöä ja vahvistamista, mutta pikkuhiljaa alkaa tuntua, ettei se voittajan ykköstulos olisi enää kovin suuren työn ja tuskan takana.

Neven kanssa ollaan otettu vähän takapakkia erityisesti seuraamisen kanssa - tai pikemminkin petrattu oikeaa seuraamispaikkaa. Kävimme toissa iltana Ainon ja karjisten kanssa treenaamassa yöllä, ja sain paljon hyviä vinkkejä Neven kanssa treenaamiseen niin seuraamisen kuin noudonkin osalta. Seuraamisen kanssa pitää vielä treenailla, sopiiko tämä uusi treenimuoto Nevelle vai ei. Noudon kanssa Aino muistutti, että treenaan Neven kanssa montaa asiaa yhtäaikaa, vaikka suurin "ongelma" noudossa tällä hetkellä on, että Neve jännittää pitää kapulaa mun lähellä. Ryhdyimme nyt hakemaan varmuutta kapulan pitämiseen mun lähellä, ja jo yhdellä treenillä tuntui, että pääsimme tämän liikkeen kanssa paljon eteenpäin. Odottelemme siis suuria tuloksia :)

Karvanlähdön suhteen elämme edelleen jännittäviä aikoja: Neve on kalju, mutta Rini on yhä koiran (tai lähinnä omanrotuisensa) näköinen. On siltä karvaa lähtenyt, mutta ei mitenkään häiritsevän paljon. Ilmoitin Rinin nyt muutamaan näyttelyyn, katsotaan siis, oliko tämä se puuttuva elementti karvanlähdön edistymisen suhteen vai miten tässä käy.

Agilityn suhteen saimme sellaisia uutisia, että pääsimme treenaamaan agia JATille. Neve pääsi jatko 1 -ryhmään ja Rinin kanssa jatkamme mölli/1-luokan ryhmässä. Mukava kyllä, kun nyt pääsee kävellen treeneihin (meiltä on vain kivenheitto treenihallille) ja sai molemmille treenipaikan.