1293019737_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Aika kuluu nopeasti ja joulu tekee tuloaan jo eteisessä. Tässä välissä on ehtinyt tapahtua monenlaista vähemmän merkittävää, vaan kertokaamme kuulumisia siitäkin huolimatta :)

Sain suoritettua harjoitteluni loppuun kunniakkaasti 16. päivä. Opettavaisia harjoitteluita olivat molemmat, vaan täytyy kyllä myöntää, etten ole vähään aikaan ollut niin kuitti kuin olin lomalle päästessäni. Seuraavaa harjoittelua sitten odotellaankin ensi vuoden puolelle, sen suoritan taas Jyväskylässä.

Joensuussa on ollut aivan karmeat pakkaset, pakkaslukemat heittelevät villisti -20 ja -30 välillä, jouluksi olivat ennustaneet korkeampia lukemia. Kun näiden kelien sekaan jokunen -15 pakkaspäivä eksyy, se tuntuu suorastaan lauhalta. Tyttöjä pakkaset eivät ole pahemmin haitanneet, mitä nyt tassujaan nostelevat, jos liian hidasta tahtia kävellään. Kävin jo ostamassa tytöille tossutkin, vaan ne kokivat karmaisevan kohtalon ja hukkuivat jonnekin lumihankeen. Kovalla työllä puuttuvia tossuja etsittiin, vaan sinne jäivät.

Meidän oli tarkoitus suunnata vielä pikaisesti Jyväskylään ennen joulua, vaan pikkuinen tapaturma esti lähdön. Kävelin perjantai-iltana koirien kanssa tuossa meidän lähimetsän polulla ja onnistuin sitten kävelemään päin puunoksaa ja sain risun suoraan silmääni. Suomalainen perusjunttura kun olen, niin en tietenkään suostunut samana iltana lähtemään silmääni mihinkään näyttämään. Yön valvoin melkoisissa tuskissa, seuraavana aamuna silmä oli niin turvoksissa, etten saanut sitä auki, joten piti tehdä myönnytyksiä. Säikähdyksellä onneksi selvittiin, vaan pari päivää kuljettiin vähän heikonlaisesti, kun yhdellä silmällä ei luonnollisesti näe kahden edestä. Nyt näkö pelittää jo entiseen malliin.

Neve oli ilmoitettu Pieksämäelle tokokisoihin, vaan säälin koiraa ja itseäni kovilla pakkasilla niin paljon, että siirsin kokeen myöhemmäksi. Perjantai-illan tapaturman jälkeen arvelin, että olipa hyvä, että ehdin jo kokeen siirtää - yksisilmäisenä olisi voinut olla onnetonta tuo tokoilukin ;) Toivotaan, että pakkaset vähän lauhtuisivat.

Tytöillä tuntuu energiaa riittävän tähän aikaan vuodesta ihan loputtomiin. Heti pihalle päästyään ne juoksevat jo kilpaa ja huutavat kuin parhaatkin mölyapinat. Heikkohermoisimmat saattaisivat säikähtää tämän parivaljakon menoa - ne eivät nimittäin juostessaan pahemmin katso, mihin juoksevat ja onko joku edessä. Jos vertaisi niiden toimintaa ulkona siihen, mitä ne ovat sisällä, ei kukaan varmaan uskoisi samoiksi koiriksi, kun sisällä tytöt nautiskelevat lähinnä kauneusunista.

Tyttöjen karvanlähtö on aiheuttanut hieman ihmetystä. Alkuun molemmilla irtosi karva jotenkuten, mutta Rinin kohdalla karvanlähtö näyttää tyssänneen kuin seinään. Neveltä karvaa irtoaa vähän paremmin. Näillä pakkasilla on tietysti ihan fiksu veto, ettei kaikkia karvoja heitäkään, mutta odottelen pelonsekaisin tuntein hetkeä, jolloin karva alkaa irrota räjähdysmäisesti etenkin Rinillä ;) Mulla oli alkuvuodesta haaveissa päästä muutamaan näyttelyyn, vaan jos karvat irtoavat monta kuukautta myöhemmin kuin oli tarkoitus, ei taida tarvita haaveillakaan moisista riennoista.

Meidän joulu meneekin poikkeuksellisissa merkeissä: aloitin tänään puolentoista viikon työputken, joten joulun pyhät menevät työnteon merkeissä. Siskot ovat jo lupautuneet koiria hoitamaan ja käyttämään pihalla mun ollessa töissä. Eihän se sitä korvaa, että niiden kanssa saisi olla koko päivän, mutta ainakin koirilla on vähän mukavampaa, kun joku käy niitä säännöllisin väliajoin katsomassa. Elisan ja Eveliinan tuntien koirat saavat kyllä seuraa pitkin päivää ;) Napsin muuten muutamia kuviakin sisällä tuossa viikonloppuna, laitetaas niitäkin näytille:

1293021526_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Elisa ja Rini

1293021539_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rinillä sylipaikkoja riittää ;)

1293021552_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Riittää niitä Nevelläkin, Neve vaan harvemmin malttaa asettua niin pitkäksi aikaa aloilleen ;)

1293021606_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ihana Inke nauttii sängyllä makoilusta ;)

Iloista joulua ja onnellista uutta vuotta 2011 kaikille!