Tässä on nyt ainakin kolmet toko/tottistreenit päivittelemättä. Ei ole saanut aikaiseksi naputella treenejä ylös, vaikka syytä kyllä aina välillä olisi.

Viime viikolla kävin treenaamassa Neven kanssa leikkipuiston kentällä. Tehtiin jääviä liikkeitä takapalkalla, lisäksi päädyin vaihtamaan käskysanan luoksetuloon. Jäävät liikkeet sujuivat takapalkalla yllättävän hyvin, joten takapalkkaa olen hyödyntänyt muissakin treeneissä. Luoksetulon vauhti oli hidas Neven aiempaan tasoon nähden, mutten antanut sen häiritä - vauhtia luulisi tulevan lisää, kunhan toistoja saadaan vaan alle. Seuraamistakin tehtiin ihan hyvällä menestyksellä. Lisäksi otettiin hyppyä penkin yli käyttäen hyväksi namikuppia edessä. Neve irtosi hyvin ja jäi seisomaan, kun pyysin. Sen pitemmälle ei olla hyppyä vielä otettukaan.

Eilen käytiin tokoilemassa Killerillä vesisateessa ja pimeässä eli ei niin mukavissa olosuhteissa. Tein ensin seuraamista Neven kanssa hihnassa, ensimmäinen käskytyskaavio oli vähän haahuilua, mutta toinen meni paljon paremmin. Kun tein luoksetulon, Nevellä oli vauhtia enemmän kuin koskaan aiemmin, ja se osasi hyvin hakeutua mun sivulle perusasentoon. Valoa tunnelin päässä! Neven kanssa ei tehty enempää, kun oli jo niin hämärää ja Rinin kanssa piti ehtiä vielä tekemään eteenlähetystä näköavulla.

Rinin kanssa tehtiin tasamaanoutoa kilon kapulalla. Vauhtia on tullut noudon palautuksiin ja perusasento on treeneissä lähes aina suora. Hypyissä Rini ponnisti esteestä, mutta pääasia lienee kuitenkin, ettei rymäyttele. Hypyn jälkeen kapulan palautus tulee vielä aika herkkään vinoon. Este sujui ihan hyvin, siinäkin lähinnä vinoa perusasentoa.

Eteenlähetys tehtiin jo niin hämärissä olosuhteissa ja niin kaukaa, ettei Rini nähnyt merkkinä olevaa ruutumerkkiä. Lähetin ensin, mutta Rinillä ei selkeästi ollut ajatustakaan siitä, mihin sen piti lähteä. Kyllä se juoksi n. 15 metriä eteenpäin, kunnes lähti kaartamaan. Kutsuin pois ja lähetin uudestaan. Tässä tein tyhmän mokan: kun Rini bongasi kauempaa roskan, jota se lähti katsomaan, mun olisi kannattanut käskeä se maahan ja käydä palkkaamassa sinne - pääasiahan nyt on, että se irtoaisi. Rini ehti kuitenkin tulla takaisin, ja homma alkoi näyttää epätoivoiselta. Kävin näyttämässä ruutumerkin, jonka takana palkka oli. Seuraavalla lähetyksellä Rini irtosi tötterölle ja sai palkan. Rini teki vielä paikkamakuuta vesisateessa Ellin puuhastellessa Katlan kanssa.

Tänään sitten lähdettiin taas leikkipuiston kentälle. Aloitin Neven kanssa, mutta sillä oli taas virtaa aivan liikaa ja mulla takana liian pitkä päivä, jotta oltaisiin saatu mitään järkevää aikaiseksi. Tehtiin paikkamakuu, joka onnistui muuten hyvin, mutta juuri ennen kuin olisin lähtenyt palaamaan koiran luo, Neve työntyi ihan aavistuksen eteenpäin. Häiriötä oli paljon, Neve oli rivissä keskellä (paikkamakuussa Seela, Katla ja Luura Neven lisäksi) ja kentän toisessa laidassa kävi peli koko ajan. Lisäksi Neve ennakoi aina nousemista, sen toinen kyynärpää nousee irti maasta, eikä mulla ole aavistustakaan, kuinka saisin opetettua sille, ettei kyynärpäätä nosteta. Kokeilin laittaa namin sen eteen ja odotuttaa sillä, se toimi kerran, mutta toisella kerralla kyynärpää nousi taas. Pitää taas reflektoida, mitä tässä tekisi (kun ei isompia ongelmia ole, niin pitää hakata päätä seinään viilailujen kanssa).

Teimme pitkät pätkät seuraamista hihnassa lähinnä tehden erilaisia harjoituksia, joilla Neve oppisi käyttämään takapäätään ja pitämään oikean paikan seuraamisessa. Lopuksi saatiin ihan hyvää pätkää.

Rinin kanssa tehtiin noutoa, seuraamista ja jääviä liikkeitä sekä luoksetuloa. Nouto oli ihan ok, vähän virheitä perusasennoissa. Seuraaminen meni ihan kivasti, kun intoa oli vähän liikaakin. Jäävistä liikkeistä seisomiseen annoin avun, ensimmäinen maahanmeno meni istumiseksi. Luoksetuloissa ihan kiva vauhti, joka tosin saisi jatkua loppuun asti.

Rinin kanssa tehtiin myös jonkinlainen paikkamakuu, ei Rinille kovin vaativa, kun olin koko ajan näkyvissä. Hyvää tekee silti harjoitella.

Huomenna käyn ostoksilla hakemassa lisää treenirepertuaaria, joten treenit voi jäädä vähille. Torstaina ja perjantaina olisi vähän lyhyemmät päivät koulussa tiedossa, joten olisi ainakin jälkeä ja esineruutua tarkoitus mennä tekemään (ja tottista). Rini pääsee varmaan agiliitelemäänkin torstaina pitkästä aikaa, kun juoksu on jo periaatteessa ohi. Neve joutuu odottelemaan vielä ensi viikkoon.