Noniih, pitäisi varmaan kertoilla vähän taas meidän elämästä kuluneelta viikolta. Maanantain hakutreenien jälkeen ajelimme Penttilään Kepposen luo, jossa nukuttiin yön yli ja minä lähdin aamuaikaisella kohti Ruotsia. Koirien kanssa käytiin aamusta pienellä lenkillä ja kovin tyytyväisinä jäivät syömään mun lähtiessä. Koirien hoitopäivät olivat menneet ihan ok, Rini oli kuulemma ollut kuin enkeli, Neve sikaillut senkin edestä ;) Mm. Marin muffinit olivat löytäneet tiensä parempiin suihin, vaikka kovasti yritin varoitella olla jättämättä mitään syömistä tai syömiseksi määriteltävää mihinkään Neven ulottuville. Neven ulottuvilla tietysti on aika laaja käsite...

Tulin takaisin torstaina illalla, ja jotenkin koirien riemun määrästä välittyi, että ikävä oli tainnut olla ;) Ikävä oli kyllä molemminpuolinen, huvittaa itseäkin ajatella, kuinka vaikeaa on jättää tytöt jonnekin edes pariksi päiväksi. Illalla sitten palattiin takaisin maanpinnalle, kun molemmat tytöt olivat ihan korvattomia. Juoksut tekevät siis tuloaan kovaa kyytiä. Toivotaan nyt vaan, että ehdittäisiin jälkikokeissa käydä, kun paikkakin sinne saatiin.

Eilispäivä meni Kuopion suunnalla näyttelyissä, siitä onkin jo oma postaus. Kehien jälkeen kävin shoppailemassa vihdoin ja viimein itselleni retkituolin - onhan tässä jo jokusen kerran tullut kiukuttua reissun päällä koiratapahtumissa, kun aina pitää joko seisoa tai istua maassa. Koirat saivat possunkorvia, lisäksi ostin vihreän lussupallon, kun se niin vastustamattomana oli siellä korissa.

Illemmalla (lue: päiväunien aikaan) Mari soitteli ja kyseli lenkille Wallun ja Lilyn kanssa. Mulla meni arviolta vähän yli puolisen tuntia saada itseni takaisin tälle planeetalle, oli pikkuisen väsynyt ja hutera olo. Pakkasin sitten koirat autoon ja ajelimme Sipriin lenkille. Kävellessä ja jutellessa aika meni sujuvasti helteestä huolimatta, eivät koiratkaan kauheasti jaksaneet juosta Liikkistä lukuun ottamatta. Napsittiin siinä sivussa jonkin verran kuviakin Marin kameralla. Sovittiin Marin kanssa jälkitreenit samaan paikkaan tälle aamulle siinä toivossa, ettei aamusta olisi vielä kovin kuuma, mutta toisin kävi - jo Wallun jäljen tallattuani olin ihan litimärkä hiestä.

Rinille tein tänään janaharjoituksia. Mari tallasi kaksi jäljentynkää janaharjoituksia varten, molempien päässä keppi. Janan ja jäljen risteämiskohtaan laitettiin nakkia, jotta saataisiin koira etenemään suoraan janalla. Ensimmäinen lähetys meni mönkään, Rini lähti melkein heti kaartamaan vasemmalle. Lähetin uudestaan vähän lähempää ja yritin keskittyä näyttämään kädellä pitkälle, joskus kun ihan pienillä asioilla saa ihmeitä tapahtumaan. Rini eteni nyt suoraan eteenpäin, se löysi nakkia, söi ne ja jatkoi hommia. Se kävi tarkistamassa takajäljen, en toisaalta antanut sille liinaakaan, joten paha sanoa, olisiko se jatkanut, jos olisi ollut enemmän liikkumatilaa. Rini lähti jäljestämään, pian löytyi keppi, josta palkkasin nakilla ja uudella lussupallolla.

Toisella toistolla sama kuvio, menin suoraan hieman lähemmäs jälkeä, Rini eteni musta aika hyvin suoraan ja löysi nakit jäljeltä. Se oli lähdössä takajäljelle, johon totesin suhteellisen neutraalilla äänellä "höh höh". Ensimmäistä se ei noteerannut mitenkään, mutta toisella se nosti nenän ylös ja kääntyi katsomaan, mitä sille oikein sanoin. Kutsuin sen takaisin ja lähdettiin töihin uudestaan, Rini lähti ajamaan jälkeä, josta kehuin. Kepistä iso palkka nakin ja palloleikin merkeissä, eikä sitä kerralla sen enempää tehtykään.

Neveä en vienyt tänään maastoon, reppana on jumissa takaosastaan. Koirat pääsevät hierojalle ensi viikon perjantaina aamupäivästä. Huomenna olisi luvassa ainakin tottistreenejä ja esineruutua, mahdollisesti myös agia. Maanantaina suunnataan jälleen Kiteelle paimentamaan :)