Tää viikko on kyllä mennyt kiitettävästi joka päivä jotain koirien kanssa puuhastellessa. Eilen kävin lenkillä Ellan ja koirien kanssa Jaamankankaalla, pitkän lenkin päätteeksi virkistäydyttiin pulahtamalla Kaunislahdessa.

Tänään oli vuorossa sitten hierontaa. Menimme Marin luo kymmeneksi, jolloin koirahieroja Marika tuli varustuksineen paikalle hoitaakseen kolmen plyymerlen lihaksiston ainakin paremmalle mallille. Rini ja Neve hierottiin ensimmäistä kertaa pöydällä, ja hienosti meni, kun molemmat malttoivat hyvin rauhoittua hierottaviksi. Siis jopa Neve, jolle yleensä paikallaan olo on sula mahdottomuus :)

Rini oli vetreässä kunnossa, pitkissä selkälihaksissa ehkä ihan pieni aavistus kireyttä, mutta ei kuulemma mitään, mistä kannattaisi huolestua. Rini antaa kyllä aika selkeät merkit, kun se on jumissa, tämäkin hierontasessio otettiin lähinnä siksi, että nähdään, missä ollaan kesän rientojen jäljiltä menossa. Rini nautti hieronnasta täysin siemauksin, se nukahti useampaan otteeseen hierontapöydälle ja antoi hierontahetkeä häiriköivien kuulla kunniansa ;)

Neven tuomio oli sitten odotettu: pitkät selkälihakset ovat kireät, etenkin oikea puoli. Myös takaosa oli kireähkö, suurin ongelma kuitenkin tosiaan selkälihaksissa. Neve antoi ymmärtääkin, että hieronta tuntui selästä hivenen epämiellyttävältä, kun se muuten niin rauhallisesti makoiltuaan alkoi liikehtiä levottomasti, kun selkälihaksia alettiin möyhiä. Myös takapään hierominen aiheutti mutkuilua, joskin Marika sanoi, että syynä voivat olla myös tuloaan tekevät juoksut. Parhaan hyödyn hieronnasta saisi, jos Neve pääsisi uudestaan hierottavaksi viikon päästä, mutta harmillisesti Marika itse ei ole maisemissa juuri silloin. Pitää seurata Neven tilannetta, jonkin verran pystyn sitä hieromaan itsekin, mutta toki aina olisi parempi, kun osaava ihminen seuraisi, miten lihasjumit lähtevät aukeamaan.

Hieronnan jälkeen otimme auton alle ja ajelimme Jyväskylään huomista näyttelyreissua varten. Ilta on mennyt koiria pyynätessä ja pestessä sekä metsästäessä milloin mitäkin tavaraa ympäri kämppää. Koirat ovat muuten viettäneet ansaittua lepopäivää, mitä nyt ollaan pienillä happihyppelyillä käyty hihnassa. Nyt pitäisi malttaa mennä unille - muutaman tunnin päästä kun pitäisi jo jaksaa herätäkin...