Olen tässä jokuseen kertaan todennut viime päivien aikana, että voisin sen yksityisklinikan lisäksi perustaa samalla koiranvahtifirman - asiakkaita nimittäin tuntuu riittävän! Tällä kertaa meillä on ollut hoidossa vähän harvinaisempi vieras Jatsi (Patchcoat Palmyra). Hanna on raatanut töissä Kolin erämessuilla kuin eläin, ja ikävähän Jatsin olisi pitkät päivät olla yksinään!

Jatsi tuli meille torstai-iltana Hannan ollessa käymässä Joensuussa. Koska Repolankadun osoite oli Jatsille ennalta tuttu ja sain majoituksen Kepposelta, majoituimme Penttilään. Paikkana se on helpompi koiranpidon kannalta, kun tilaa on enemmän. Jatsi oli torstai-illan kovin levoton, se kävi vähän väliä tarkistamassa oven, että joko mamma tulee hakemaan takaisin kotiin. Iltaruoan jälkeen se kuitenkin rauhoittui, ei se varmaan yöllä sen ihmeemmin nukkunut, mutta asettui kuitenkin aloilleen. Aamiaisen syötyään Jatsi oli sitä mieltä, että kun ruokaa kuitenkin saa, niin ehkä tästä elämä jatkuu.

Kävimme päivällä lenkillä Jaamankankaalla Marin, Wallun ja Lilyn kanssa. Jatsi oli alkuun vähän vaisu, mutta kun Wallu kävi korvaan kuiskuttelemassa salaisuuksia, Jatsi innostui oikein hepuloimaan. Koirilla oli varsin vauhdikkaat rallit pitkin lenkkiä ja Wallu oli maailman onnellisin mies suuren haareminsa kanssa. Rini ja Lily jatkoivat ihan omia kuvioitaan painileikkien merkeissä, ja tällä kertaa vältyttiin Kahden Suuren Bitchin välienselvittelyiltäkin. Lenkki meni kaikenkaikkiaan oikein mukavasti. Takaisin tultuamme Jatsi kävi sohvalle uinumaan ja ilta meni mukavasti Hannan tuloon saakka. Jatsin riemulla ei ollut rajoja, sen sijaan toivotaan, että naapureilla oli korvatulpat - Jatsi nimittäin lauleli serenaadin Hannalle korkealta ja kovaa! Laulun ohessakin Jatsi muisti käydä välillä ovenraossa vinkkaamassa, että tuosta lähdetään ja tällä kertaa otat mamma mut myös mukaan!

Eilen oli varsinainen pentu- ja valokuvauspäivä. Mari oli pyytänyt jo aiemmin minut kaveriksi Pamin pentuja vahtimaan Miimin ja Pamin vepekokeen ajaksi. Ajattelin, että samalla reissulla voisin käydä katsomassa myös karjispentuja, kun melkein ovat siinä matkan varrella. Heli sattui olemaan 6-viikkoiskuvien tarpeessa, joten nappasin kameran matkaani ja ajelin tyttöjen kanssa Liperiin. Nastan pennut olivat kovasti kasvaneet viime näkemästä! Jonkinlaiset seisoma- ja naamakuvat saatiin otettua, päivittelin tuossa aamun tunteina galleriaakin pitkästä aikaa. Kuvia Lebensberufin I-pentueesta löytyy täältä, tässä yksi maistiainen ;)

1277023727_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rubin pennut olivat kasvaneet kovasti myös, ja sielläpä olikin täpäköitä koiranalkuja! Rubin pennut olivat sisätiloissa, eikä valo oikein riittänyt valokuvaukseen, vaan tässä nyt muutama kuva, joista jotain selvää saa:

1277023952_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1277023941_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pitää tehdä uusi reissu Rubin pentuja katsomaan, kunhan säät taas sallivat, josko sitten lisää kuviakin!

Helin luona kahviteltuani ajelin sitten Miimille. Pamin pennut ovat jo isoja, ensimmäiset lähtevät uusiin koteihinsa ensi viikolla. Syötävän suloisia palleroita! Pamin pennuista otin samalta istumalta myös ulkoilukuvia, joita enemmän täällä, tässä taas muutama maistiainen:

1277024353_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1277024364_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ihme, kun pääsin lähtemään useammasta paikasta pentujen ääreltä kaappaamatta yhtään mukaan! ;)

Hanna soitteli vielä illalla ja kyseli, löytyisikö Jatsille hoitopaikka sunnuntaille. Jäin siis Penttilään yöksi, ja Jatsi tuli tänään aamulla kahdeksan aikoihin. Hauska juttu itse asiassa: heräilin tuossa pitkin aamua miettien, milloin herätyskello soi, lopulta annoin periksi, nousin ylös ja katsoin kelloa, joka oli kymmentä yli seitsemän. Herätyskellon soittoon oli puolisen tuntia. Ehdin nukahtaa uudestaan ja näin unta, että Hanna toi Jatsin hoitoon, ihmettelin vielä unessa, kun Jatsi oli meillä todella rauhallinen. Liekö ollut enneuni, sillä Jatsin tultua annoin sille suoraan aamuruoan nenän eteen heti Hannan lähdettyä, olen tässä aamun istunut koneella, ja Jatsin on nukkunut tyytyväisenä murehtimatta yhtään muusta maailmasta. Vien Jatsin tuossa iltapäivästä takaisin kotiin, sitten siirryn Rantakylään jo ennakoimaan huomista hoitokeikkaa - tällä kertaa Lilyn vahtina ;) Huomenna onkin vilkas päivä tiedossa, sillä Lilyn hoitamisen lisäksi juoksutetaan Taavia kehien sijasta terveystutkimuksissa.

Rini ja Neve ovat viihtyneet hyvin vanhassa kodissa, Neve jopa niin hyvin, että se toissa iltana istui sohvalla luoja ties kuinka kauan neulatyyny takapuolensa alla... Tyttöjen luovuus tuntuu muutenkin olevan huipussaan: Rini nimittäin eilen illalla grillin antimista nauttiessani loikkasi etutassut ojossa mun lautaselle. Se ei tajunnut varmaan itsekään, mitä tuli tehneeksi, ennen kuin oli taas kaikki neljä tassua lattialla ja alkoi ihmetellä, miksi etutassut tuntuvat niin kummallisilta. Siivouspalvelu sentään toimi, sillä Rinin pestessä huolellisesti tassujaan kerman jäljiltä Neve hoiti lattiapesun vähän turhankin innokkaasti. En osannut kuin nauraa tuolle tulevaisuuden tokovaliolle, varsinaista vahinkoakaan kun ei sattunut, kun tunnustetusti universumin pikasyöjänä olin jo ehtinyt pistellä lautasen sisällön suihini ennen Rinin surmanloikkaa.