...ja kevät on käsillä. Säät ovat olleet vaihtelevasti ihanan aurinkoisia ja välillä tympeän sateisia. Nurmi vihertää jo paikoitellen ja kevään ensimmäiset leskenlehdet bongasin eilen Laajavuoresta. Kylmä tuuli tosin on pitänyt huolen, etteivät aurinkoiset päivätkään vielä ole tuntuneet erityisen lämpimiltä. Viikot tuntuvat vain lipuvan ohi kauheaa vauhtia. Mulla ei olisi kouluakaan jäljellä enää kuin pari viikkoa, mutta tenttikiireet pitävät visusti huolen, että kiirettä pitää eikä kevättä pääse olemaan liikaa rinnassa.

Meillä oli eilen pitkästä aikaa koirahoitolaisia. Elli lähti Heinolaan saakka tuomaroimaan möllitokoa ja Mio ja Katla olivat hoitopaikkaa vailla. Elli toi karjikset puolenpäivän tienoilla, mä kävin istumassa pari tuntia koulussa ja tulin sitten kämpille ihmettelemään koiramäärää. Porukka oli yllättävän rauhallista, Katlakaan ei yrittänyt riekkua, vaikka se yleensä innostuu nujuamaan sisällä, jos kavereita on tarjolla. Lähdin koko jengin kanssa Laajavuoreen lenkkeilemään vesisateeseen pahimpaan ruuhka-aikaan, mutta onneksi kohtaamisilta muiden kanssa säästyttiin muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Tää porukka on niin tottelevaista sakkia, että lauma oli suhteellisen nopeasti aina kasassa ja hihnoissa tarpeen tullen.

Lenkin jälkeen käytin kaikki yksi kerrallaan suihkussa välttääkseni sisälle kantautuvaa rapamäärää. Rini menee suihkuun käskystä heti, Neven kanssa ollaan nyt jokuseen kertaan asiasta keskusteltu, mutta eilen se meni suihkuun ihan omin avuin yhdellä pyynnöllä. Niin se Nessukin oppii! Mio ja Katla joutuivat käytöksensä perusteella suihkuun ekaa kertaa tälle keväälle, mutta molemmat kyllä antoivat nätisti vähän suihkutella itseään ja kuivata.

Mun pitikin lähteä melkein heti lenkin ja koirien suihkuttelun jälkeen leffaan, joten koirat jäivät keskenään. Pari tuntia leffareissussa vierähti, mutta kämpillä porukka oli todella rauhallista ja leppoisaa. Soittelin Ellille ja tarjosin koiravapaata iltaa ja yötä, kun porukka meni niin mukavasti yhdessä ja Elli kuulosti väsyneeltä pitkän päivän jälkeen. Iltaruoaksi tarjosin Miollekin sopivaa naudan jauhelihaa, jota sain Elliltä joku aika sitten. Jauheliha upposi koirille erinomaisesti jostain syystä, taisi olla ainakin Rinille ja Nevelle mukavaa vaihtelua nappularuoan sijaan.

Yö nukuttiin rauhallisesti ja tyytyväisinä. Aamuaikaisella Elli kävi hakemassa Katlan treenaamaan, Mio sai jäädä meille vielä muutamaksi tunniksi. Aamu vierähti nopeasti tenttiin lukiessa. Ellin haettua Mion lähdin KOASille kirjoittelemaan uutta vuokrasopimusta ja opin tielle. Meidän muutto on edessä kesäkuun alussa, saatiin oikein mukava yksiö tuosta vajaan kilometrin päästä :) Nyt pitäisi vaan jostain repiä muutto- ja pakkausintoa...

Neve heittää meillä jo kevään kunniaksi karvaansa. Olen tässä pari päivää seuraillut, kun se on rapsutellut itseään niin paljon. Nyt illasta kouluhommien tekemistä vältellessä nappasin furminaattorin matkaan ja harjasin Nevestä ylimääräisiä karvoja pois. Siinäpä linnuille pesäntekotarpeita! Neven pöksykarvat jäivät metsään, muuten tuosta nyt ei vielä kovin selvästi erota, että mitään olisi karvamäärälle tapahtunut. Odotettavissa on, että Rini jatkaa piakkoin perässä, joskin Kuningatar saa odottaa furmikäsittelyään helatorstaille ;)