Rini totteli - tai pikemminkin piti hauskaa - tänään Keuruun tokokokeessa. Mauri Pehkonen tuomaroi.

Paikkamakuu 9
Seuraaminen 8
Liikkestä istuminen 10
Luoksetulo 0
Ruutu 9
Hyppynouto 9
Metallinouto 9
Tunnari 5
Kauko-ohjaus 0
Kokonaisvaikutus

Näillä pisteillä saatiin räävittyä kasaan 198½ pistettä, III-tulos ja sijoitus 3.

Hmm. Paikkamakuussa Rini oli kuulemma jäänyt vinoon ja vaihtanut vissiin ainakin kerran lonkkaa, josta pistemenetys. Muuten rauhallinen paikkamakuu.

Seuraamiskaavio oli pitkä, ja siinä oli mielenkiintoisia osia. Mua ei ole missään aiemmassa kokeessa mm. käskytetty tekemään täyskäännöstä oikealle tai vasemmalle, suunnan on saanut aina valita itse. Sivuaskeleita ei ollut tän päivän seuraamiskaaviossa lainkaan. Noh, en valita. Rini olisi voinut seurata vähän paremmalla vireellä, seuraamistarkkuus ei ollut parasta mahdollista.

Liikkeestä istumiseen nyt ei voi paljon sanoa, aika täydellinen ;)

Sitten luoksetulo. Täytyy sanoa, että vaatii se jo jotakin, että tässä vaiheessa tokouraa se päästään nollaamaan. Noh, elämä on. Ensimmäinen pysäytys venyi pitkälle ja Rini meni maahan. Toinen pysäytys oli parempi. Loppupätkälle Rini tarvitsi kaksi käskyä luokse tulemiseen, se oli jäämässä musta aika monen metrin päähän istumaan. Pönttis!

Ruutu sitten olikin aika hyvä, vaikka sen itse sanonkin. Annoin vihjesanan "edessä", jota olen käyttänyt ruudussa, Rini katseli ensin ihan muualle, mutta sitten sen päässä selvästi syttyi lamppu ja se alkoi katsoa suoraan eteen. Lähetys onnistui erinomaisesti, Rini meni ihan ruudun perälle. Kummallisuus tuli sitten siinä, Rini nimittäin yleensä suoraan pysäytyskäskystä menee maahan. Tänään se tarvitsi käskyn maahanmenoon. Siitä nyt ei pisteitä lähde, koska siihen voi sen lisäkäskyn käyttää, mutta se oli vaan jotenkin niin epärinimäistä. Seuraamiskaaviosta tuli sitten se pistemenetys, koira nimittäin painalsi tuhatta ja sataa mun ohi ja haikaili ilmeisesti vieressä olevalle hypylle. Rini tuli kuitenkin itse seuraamaan, kun se huomasi, että mun suunta ei ollut hypylle päin.

Noudot meni tänään kivasti. Hyppynouto oli innokas, eikä koira rämistellyt esteisiin. Luovutusasento oli vähän vino, mutta pahempiakin on nähnyt. Sen sijaan ne perusasennot luovutuksen jälkeen olivat jotain aivan kamalaa, Rini jäi johonkin siihen puolitiehen. Metallinoudossa on oikeastaan sama tarina, luovutus ihan ok, mutta perusasento päin prinkkalaa.

Tunnarissa sitten vähän sössittiin. Rini tarvitsi kaksi käskyä kapuloille lähtemiseen. Se haisteli hyvin ja teki töitä, nosti oman ja ajattelin, että se tuo sen suoraan, mutta se ehti kapulan kuitenkin tiputtaa matkan varrelle, haistella siinä kapuloita. Pitkään jännitin, että vaihtaako se kapulan vai ei. Ei vaihtanut. Kapula oli oikea. Pisteitä ropisi vissiin siitä kapulan tiputtamisesta ja lisäkäskystä.

Kaukoissa sitten välimatka oli vielä liian pitkä. Jouduin käyttämään yhden lisäkäskyn ja koira eteni yli oman mittansa, mikä johti liikkeen hylkäykseen.

Kokonaisvaikutuksessa tuomari halusi nostaa esille koiran erittäin miellyttävän työskentelemisen ja iloisen asenteen :)

Rini on tehnyt treeneissä parempiakin suorituksia, vaan se taitaa jo osata erottaa koetilanteet treenitilanteista. Ei mua jäänyt oikeastaan kuin tuo luoksetulo kaihertamaan, mutta eihän tässä ole ykköstulos mistään muusta kuin treenaamisesta kiinni. Tunnari on näköjään koetilanteessa vielä epävarma liike, kun Rini aina tarvitsee sen kaksi käskyä kapuloille lähteäkseen ja se kertaalleen valittu kapula tippuu matkan varrella. Uskon kuitenkin, että se ykköstulos on lähellä - Rini osaa hyvin säädellä virettään kokeen aikana ja sillä on iloinen asenne työskentelemiseen. Treeniä, treeniä ja toistoja ja vielä kerran toistoja. Vielä me voittajaluokka selvitetään!