Tänään oli lyhyt päivä koulussa, joten päästiin hyvissä ajoin treenaamaan. Meidän oli Ellin kanssa tarkoitus tehdä koirille kevään ensimmäiset jäljetkin, mutta lumisade ja kolea sää vähän laimensivat intoa lähteä metsään tarpomaan - varsinkin, kun koirilla olisi ollut pitkät odotteluajat. Siispä päädyimme vaan tokoilemaan ja käymään pitkällä lenkillä Laajavuoressa.

Otin treeneihin vaan Rinin, Neve sai jäädä harjoittelemaan yksinoloa. Rinin kanssa tein kaikki liikkeet, paikkamakuu sillä aikaa, kun rakensimme Ellin kanssa ruutua, sijoittelimme luoksetulon pysäytysmerkit ja teimme kaikkea muuta tarpeellista. Rini makasi hyvin rauhassa, se oli Mion kanssa pienen tiennyppylän takana suhteellisen rauhallisessa paikassa.

Rini edisti hieman seuraamisessa ja ensimmäinen käännös oli väljä, muuten varsin kelpoa seuraamista. Vire vähän laski, kun jouduin antamaan palautetta epätarkasta tekemisestä, jonka jälkeen seuraaminen tosiaan oli mun silmään hyvännäköistä.

Liikkeestä istuminen meni hyvin vanhasta muistista.

Luoksetulossa se seisominen venyy edelleen, joskin sain lussupallolla Rinin tekemään muutaman tosi hyvänkin pysähdyksen. Maahanmeno on varsin varma ja huomattavasti nopeampi. Vauhti oli luoksetulossa paikallaan, siitä Inkelle krediittiä.

Ruutu meni kans hyvin, Rini tosin kaartoi vasemman etumerkin luo ja katsoin ensin, että se pysähtyy ruudun ulkopuolelle. Rini lähti kuitenkin omatoimisesti hakemaan ruutua uudestaan, kun sen sanonut mitään, jolloin sain sen pysäytettyä ruudun sisään. Palkkasin ruutuun ja kävelin seuraamiskaavion ja kutsuin siitä seuraamaan. Ihan mukavasti meni.

Hyppynoudossa korjasin itse ensin automaattisesti omaa asentoani Rinin tuodessa kapulaa. Toistoa ottaessani muistin olla itse liikkumatta, ja Rini luovutti kapulan pylly vain aavistus vinossa. Naksuttelu on tainnut auttaa asiaan!

Metallikapulalle Rini lähti hyvin, nosti kapulan oikein ja palautti vauhdikkaasti. Ja palautus tuli suoraan eteen ;) Siitä megapalkka!

Tunnarissa Rini pitkään mietti oikeaa kapulaa, se kävi kaikki kapulat huolellisesti läpi, se kosketti yhtä kapulaa, haisteli paria vielä välissä ja nappasi sen, mitä oli koskettanutkin. Se oli oikea kapula. Kun kokeessa vaan muistaisi vaikka antaa lisäkäskyn heti, kun näkee, että koira on ottamassa jotain kapulaa suuhun.

Kaukokäskyjä tein ensin ainakin aika lähelle kisamittaiselta matkalta, Rini teki törkeän hyvät vaihdot. Otin sitten vähän lyhyemmältä matkalta niin, että Elli oli häiriönä takana, Rini jatkoi hyvien vaihtojen tekemistä, ehkä aavistuksen edisti, mutta ei pahasti. Mahtavaa!

Pahintahan tässä nyt on, että periaatteessa meillä olisi mahdollisuus saada ykköstulos kokeesta. Pitäisi vaan nyt yrittää pitää mieli rauhallisena ja olla jännittämättä, kokeessa kaikki on niin herkkää...

Tokotreenien jälkeen lähdettiin Ellin kanssa lenkille Laajavuoreen. Liki kolme tuntia siellä sitten vierähtikin, vaan onpahan tyytyväisiä koiria! Huomenna varmaankin pidetään löhöpäivä ja keräillään voimia sunnuntain koitokseen.