Viikonloppua on vietetty vanhoilla kotikulmilla. Perjantaina ajeltiin koirien kanssa koulun jälkeen itäiselle Suomenpuoliskolle ihmettelemään loskan ja veden määrää. Sää ei ole tänä viikonloppuna suosinut, pitäis vissiin hankkia kumisaappaat.

Perjantaina ei touhuttu oikeastaan mitään sen ihmeellisempää, illasta käytiin Kekkoslovakiassa Mäntylässä - entisessä kodissa siis ;) Koirat ihmettelivät jälleen kissoja, vaan elo oli sopuisaa.

Lauantaina käytiin Kukkosensaaren lenkki kävelemässä pitkästä aikaa, tosin se tuntui aika lyhyeltä Jyväskylän lenkkien jälkeen. Innokkaimmat olivat lähteneet paistamaan makkaraa niemen kärkeen, joten ilmassa leijuva makkaran tuoksu sai oman huomionsa koirilta. Siskot olivat mukana lenkillä heittelemässä koirille lumipalloja ja keppejä.

Sunnuntaina käytiin katsastamassa Marin ja Wallun perheen uusin tulokas, 9-kuinen Lily (Of Gurrent Extreme Evita). Neiti oli varsin mukavanoloinen nuori koiranalku, pitää varmaan vähän prosessoida näköä tottumaan blue merle -väriin ilman tania, kun eilen vielä tuntui, että koiran väristä puuttui jotakin ;) Lily oli ohitustreenin tarpeessa, joten ajelin koirien kanssa ensin Rantakylään Marin luo, ja tehtiin pientä treeniä taloyhtiön pihalla. Rini sai kunnian tulla harjoituskaveriksi. Lily ei tarvinnut kovinkaan montaa toistoa oivaltaakseen, ettei tässä mitään ihmeellistä olekaan, joten ihmiset pääsivät pikapikaa syömään ja sen jälkeen koirat lenkille Jaamankankaalle. Lily ja Rini löysivät heti yhteisen sävelen, ja lenkin läpi kaksikko pomppi, paini ja riehui keskenään Neve visusti ympärillä hyörien ja ihmetellen. Sekös Wallua kismitti, kun blue merle trio ei sitä huomioinut lainkaan! Wallusta kyllä näki, että se oli vielä niin otettu uudesta isoveljen roolistaan, että leikkimisen sijasta piti yrittää pitää akkalauma ojennuksessa ja huoli Lilystä. Eiköhän Wallukin hellitä vähän pulttia, kun se huomaa, että Lily osaa aika hyvin pitää puolensa ;)

Rinillä oli lenkillä lystiä sen saatua kerrankin tasoistaan seuraa, joka vielä leikki samaan tapaan kuin Rini. Musta on jotenkin ihastuttavaa, miten antaumuksella Rini ottaa leikkitädin asemansa, vaikka ei sen leikit kyllä ihan pienille pennuille sovi. Neve ei ole vielä ymmärtänyt painileikin päälle, se mieluummin juoksisi kilpaa vikkeline jalkoineen; Rini taas on aina perustanut kunnon painin päälle. Lenkilläkin Rini yrittää aina hakea Neveä nujuamaan, vaan Neve ei osaa oikein vastata samalla elekielellä, joten suurin osa leikeistä jää leikkimättä.

Lenkin jälkeen suuntasimme Lehmon hotelli Julieen, jossa Elena Ruskovaara luennoi meille koirien rakenteesta ja liikkeistä - tämä luento siis syynä Joensuussa majailuun tänä viikonloppuna. Luento oli oikein avartava ja havainnollistava, nyt ymmärtää itsekin taas paljon enemmän rakenneseikoista ja koirien liikkeistä sekä ongelmista rakenteessa ja niiden vaikutuksista liikkeisiin. Tässä opinalassa totisesti pätee sääntö "kaikki vaikuttaa kaikkeen" ;)

Luennon jälkeen vein koirat kotiin, naputtelin kiireesti luentomuistiinpanot ylös ennen kuin unohdan ne, ja suuntasin vielä iltaa istumaan Kekkoslovakiaan. Yöistunnoksi se menikin, kun tulin vasta kolmen jälkeen kotiin. Nyt tässä tehdään jo lähtövalmisteluita ja kohta lähdetään ajelemaan takaisin Jyväskylään. Pitkään siellä tosin ei viihdytä, kun torstaina jo ajellaan takaisin Joensuuhun pääsiäisen viettoon.