Muuramessa ei eilen ollutkaan treenejä, joten Neve jäi ilman tokotreeniä. Mulla oli pyhä aikomus treenata sen kanssa tänään ihan pitkän kaavan kautta, mutta päivä menikin nukkuen valmistautuessa yövuoroon töissä vielä aamuvuoron jälkeen. Heräsin sen verran aikaisin kuitenkin, että ehdin pikatreenin tehdä molempien kanssa tuossa takapihalla.

Otin ensin Rinin, Rinin kanssa tunnari ja kaukojen vaihtoja. Tehtiin tunnari n. kahden metrin päästä, oikea kapula kello 1:ssä. Oma kapula nousi ensin, mutta laski sen maahan välissä tarkistaessaan toista. En ihan tarkkaan nähnyt, käyttikö sitä suussa vai oliko vähän ronskimpi haistelu. Oman toi, siitä megapalkka riekkuen. Inke oli liekeissä!

Kaukojen seiso-maahan -vaihtoja 1-2 metrin välimatkalla, Rini teki törkeän hyvät vaihdot, ei edistänyt yhtään! Ihanan innokasta tekemistä, mamman kulta!

Neve odotteli sillä aikaa autossa. Nessun kanssa etsittiin ensin perusasentoa, sitten pieniä seuraamispätkiä kiinnittäen huomiota oikeaan seuraamispaikkaan. Yksi luoksetulo sekä leikkiä lelulla, jonka mukana tulee vääjäämättä noudon luovutusta.

Nevelle pitää prepata, että sivulle-käsky tarkoittaa kontaktia ja sitä, että kohta alkaa tapahtua. Nyt se hupsu tarjoaa jo koko liikerepertuaarinsa sivu-käskystä, kun se on aina niin innoissaan päästessään tekemään.

Seuraamiset pääasiallisesti aivan mahtavia. En palkannut edistävistä suorituksista, Neve kestää sen hyvin, ja näin on selkeämpää, milloin se tekee oikein. Kun se sai yhdestä onnistuneesta pätkästä megapalkan, se sen jälkeen ihan selvästi preppasi ja teki muutaman muun yhtä loistavan seuraamispätkän. Pätkät ovat tällä hetkellä 3-4 askelta, mutta jostain on liikkeelle lähdettävä!

Luoksetulo oli ihanan innokas nevemäiseen tapaan. Palkkasin namilla eteen, koira luisui hienosti kovasta vauhdista oikealle paikalle palkkaa syömään. Heitin lelun vielä loppupalkaksi, ei enempää luoksetuloa.

Lelun kanssa riekkuessa olimme jälleen vanhan ongelman äärellä: Neve jää mieluummin leikkimään lelulla yksinään kuin toisi sen minulle yhteisleikkiä varten. Olen antanut sen aiemmin jäädä leikkimään, kun olen ollut vähän turhankin varovainen sen innokkuuteen puuttumisessa. Tänään, kun se jäi tapporavistelemaan lelua, otin riskin, astuin lähemmäs ja sanoin "hyi!" kun lelu ei tullut kehotuksista huolimatta. Neve lopetti leikin ja pysähtyi katsomaan minua. Sanoin uudestaan "tuo" iloisesti, Neve nappasi lelun ja toi sen käteen asti! Toisen toiston jälkeen heitin Nevelle taas lelun palkaksi, ja sen jälkeen Neve alkoi tuoda lelua pyydettäessä käteen saakka leikkimättä sillä välissä. Hämmästyttävää! Tuskin tällä vielä pysyvää muutosta saadaan aikaiseksi, mutta suunta näyttäisi olevan selvä! Lopuksi riekuttiin Neven kanssa ja rapsuteltiin, ja oli niin ihanaa yhdessä!

Pitempiin treeneihin ei ollut aikaa, mutta aika tyytyväisiä tytöt näyttivät tehotreeniinkin olevan! Päivällä käytiin tyttöjen sekä Ainon ja karjisten kanssa Haukkis kiertämässä ympäri, joten on niillä ollut vähän toimeliaampi päivä. Nyt neidit jäävät kotiin iltaruokaa syömään ja minä suuntaan työmaalle. Aino lupaili tulla yöksi meille, niin ei tytöillä ole ihan yksinäinen ilta.