Messarireissu on takanapäin ja paluu arkeen ollut väistämätön. Messarissa meni aika ihan mukavasti, mutta kyllä täytyy sanoa, että sain näyttelyistä tarpeeksi taas vähäksi aikaa. Kaksi päivää koirapaljoutta katseltuani alkoi olla jo sellainen olo, että onhan tätä jo nähty. Kojut olivat kyllä kivoja ja törkyä oli myynnissä järkyttävät määrät. Himoitsin koirille yhtä aivan ihastuttavaa koiranpetiä, mutta maltoin pitää kukkaron nyörit tiukalla ajatellessani, ettei se meille nykyiseen kämppään mahtuisi. Jossittelu voi alkaa sitten, jos päästään keväällä isompaan... Sain tuonne silti menemään ihan kiitettävät summat käteistä, kun ostin halvalla Canidaen ruokasäkin messutarjouksesta, koirille aina niin tarpeellisia leluja ja vähän pureskeltavaa.

Tytöillä oli tylsä viikonloppu, mitä aktiviteetteihin tuli. Lauantaiaamuna karjiskehät alkoivat niin myöhään, että ehdittiin Ellin kanssa käyttää koiria kävelemässä vähän pitemmällä. Rantareitti oli ihan mukava, mutta aina Helsingissä ollessaan jotenkin muistuu hyvin mieleen, miksi en koskaan halua muuttaa sinne. Rantareitin varrelta bongasimme Ellin kanssa huikeat 13 joutsenta. Sorsien määrää ei kukaan jaksanut laskea.

Lenkkeilyn ohessa tein koirille namiruudun, jotta olisivat vähän rauhallisempia yksin jäädessään. Tai no, eiväthän tytöt ihan yksin jääneet, sillä Helsingissä majoituimme Ainon ja Ellin isän ja hänen veljensä luo. Neve rakastui viikonlopun aikana palavasti molempiin eikä säästellyt pusujaan ja hellyydenosoituksiaan. Rini oli odotetusti hieman harkitsevampi, mutta kummasti sekin alkoi viihtyä miesväen seurassa, kun namia ja herkkuja tuli milloin mistäkin. Tytöt olivat molempina päivinä olleet nätisti vieraissa, Rini oli saanut kiitosta rauhallisuudestaan mun poissaollessani, Nevestä unohdin mainita, että se on parantumaton porsas ja varas, jos sitä ei pidä silmällä. Neve oli keittiöön päästyään yrittänyt vetää naamariinsa paketillisen jotain puurohiutaleita. Neve ei ole turhan kranttu noiden syömisten suhteen. Neiti oli myös höseltänyt koko ajan olkkarin ja ulko-oven väliä. Vieraissa paikoissa tuo neidin eroahdistus tuntuu vielä hyvin selvästi tulevan esille.

Lauantai-iltana käytiin koiria vielä kävelyttämässä rantareittiä pitkin. Molemmat yöt nukuttiin rauhallisesti, mitä nyt mulla meni ensimmäinen yö totutellessa ilmapatjalla nukkumiseen. Koirat olivat ihmeen rauhallisia, mikä oli tietysti mieluisa yllätys.

Sunnuntaina oli aikaisempi herätys tiedossa ja karvaalta herätys tuntuikin. Pitempi lenkki jäi aamulta, mutta tein taas namiruudun. Koirien ei tarvinnut kovin pitkään yksin olla, kun päästiin lähtemään messuhallista jo puolenpäivän aikoihin. Kävimme syömässä, pakkaamassa ja vähän vetämässä henkeä vielä Ainon ja Ellin isän luona ennen lähtöä. Iltapäivästä sitten pakkauduttiin taas autoon ja ajeltiin takaisin kotiin. Olipas uuvuttava reissu, kyllä illalla taas uni maistui!

Alkuviikko ollaan taas otettu hyvin lunkisti. Sää on ollut kirpeä, kun pakkasta tuli yllättäen yli 10 astetta. Taitaa ne uhotut 35 asteen pakkaset jäädä uhoamisiksi ;) Mulla ja koirilla meni eilinen päivä viikonlopusta toipuessa, mitä nyt kävin lääkehoidon tentin tekemässä. Tänään tulin koulun jälkeen hakemaan koirat kotoa ja kävelin takaisin koululle Ainoa vastaan. Tytöt herättivät kiinnostusta ohikulkijoissa, kun ne riekkuivat keskenään holtittomasti hihnassa ja taluttivat vuoroin toisiaan. Saivat ne ihasteluita koulun edessäkin, jossa ehdimme vähän aikaa odottaa ennen kuin Aino pääsi koulusta. Tytöt riemastuivat kumppatädin näkemisestä eikä se ainakaan helpottanut riekkumisintoa. Käveltiin porukassa takaisin Laajavuoreen Ainon luokkatoverin Tytin liityttyä vielä joukon jatkoksi. Käytin tytöt vielä riekkumassa Laajavuoren rinteen alla hihnalenkin päätteeksi, kun siskoksilla tuntui virtaa olevan.

Huomenna on tiedossa vapaapäivä, suunnitteilla pitkä lenkki Laajavuoreen ja ostosten tekoa. Torstaina on vielä aamutuimaan laboraatioiden näyttökoe, jonka jälkeen alkaa vihdoin ja viimein ansaittu joululoma! Loppuviikosta siivoillaan ja laitetaan koti kuntoon, viikonloppuna tai viimeistään maanantaina ajellaankin sitten jo Joensuuhun joulun viettoon :)