Aurinko teki tänään taas tuttavuutta kahden viikon piilottelun jälkeen. Harkitsin kameran ottoa lenkille, mutta päätin olla itsekäs ja nauttia lenkkeilystä vaan koirien kanssa. Mun tuurilla aurinko loukkaantui eikä näyttäydy enää kertaakaan tänä vuonna.

Lenkin aikana Elli soitteli ja kyseli treenaamaan. Tarkoitus oli ottaa treenivideota, kun kerrankin aurinko paistoi, mutta videot jäivät haaveeksi, kun akku loppui kesken kaiken. Treenattiin sitten vähän perinteisempään tapaan. Ehkä videota ensi kerralla auringon paistaessa!

Rinin kanssa kokeilussa oli ensimmäistä kertaa Hitler-meininki. Jos ääntely ei lopu varoituksella, tulee lähtö autoon ja hauskanpito jää siihen. Otin Rinin autosta ensin, ja sehän tietysti innosta huusi pilli suorana. Varoitus ei tepsinyt, joten koira takaisin autoon ja otin Neven.

Neven kanssa aloiteltiin seuraamisella. Hömppä koira vaan tanssahtelee ja loikkii kuin paraskin aropupu seuraamisissa, joten mun piti välillä hihnasta nykäistä, että se seurasi kunnolla. Neve teki tosi kivaa seuraamista jo pitempääkin pätkää. Otin useamman suorituksen ja hyvä mieli jäi.

Seuraamisen jälkeen piti keksiä jotain kivaa, joten otin luoksetulon. Ensimmäisen kerran jätin Neven odottamaan, kävelin jonkun matkan päähän, odotin ja kävin palkkaamassa odottelusta. Neve näyttäisi nyt hiffanneen, että luokse tullaan vasta kutsusta. Voi että sen luoksetulo on ihana! Eteen istuminen oli hakemista taas, mutta siitäpä sain seuraavan aiheen päivän treeniin.

Kokeilin eteen istumista namilla, mutta Nevellä tahtoo vähäinenkin ajatus kadota, kun se näkee namin nenän edessä. Palkkasin sitä oikeasta istumisesta, mutta ne tahtoivat olla puhtaita vahinkoja. Loppuun saatiin onneksi kuitenkin monta onnistunutta suoritusta. Päätin samalla testata eteen istumisen lelun avulla. Testauksessa oli tänään ensimmäistä Neven treenipossu, ja kuten olin arvellutkin - Neve rakastui siihen heti. Eteenistumiset alkoivat sujua vielä paremmin.

Lopuksi tein Neven kanssa vielä liikkeestä maahanmenoja. Neve tarvitsee vielä tässä vaiheessa todella painokkaan käskyn maahanmenoon ja vaatii sen, että pysähdyn. Kun se menee maahan, se jää todella nätisti makaamaan paikalleen ja odottamaan palkkaa. Se kesti tänään senkin, että menen seisomaan sen sivulle ennen palkkausta. Ihana koira!

Tänään meillä oli häiriötäkin, kun Aino ja Malla treenasivat siinä melkein meidän vieressä, mutta oli ihastuttavaa huomata, että Neve pystyy jo aika hyvin keskittymään häiriöstä huolimatta. Paljonhan se tarvitsee treeniä vielä lisää ja tänään treenausta helpotti treeniliina, jonka ansiosta se ei olisi päässyt kauas hömpöttämään, vaikka olisi ollut lähdössäkin. Onneksi Nevelle tuntuu olevan sen verran mieluista touhuta mamman kanssa, ettei sillä pahemmin lähtöhaluja muualle ole ;)

Yritin uudestaan onneani Rinin kanssa. Se yritti taas ääntää, kun otin sen autosta, mutta kielsin sitä painokkaasti ja sen jälkeen pilli pysyi kiinni. Liikkeiden välillä sille tahtoo kertyä kierroksia sen verran, että pilli uhkaa aueta, mutta nyt pitää vaan olla tarkkana sen kanssa.

Rinin kanssa tein pienen pätkän seuraamista lähinnä muodon vuoksi - sehän tavallisesti on se liike, jossa pilli on kokeessa auki (ensimmäinen liike yksilösuorituksessa). Rini teki hiljaa ja nätisti, joten en tehnyt pitkää kaaviota.

Tein suoran luoksetulon palkaten eteen Neven treenipossulla (jota Rinin ei koskaan pitänyt treeneissä saada). Olipas se mieluisa lelu Rinillekin! Luoksetulossa oli ihan ok vauhdi, aika laimealta se aina tuntuu Neven suorituksen jälkeen. Pitäisi joku kerta ottaa ne vierekkäin tekemään leikkimielisesti luoksetuloa yhtä aikaa, niin näkisi, auttaisiko se vauhtiin yhtään ;)

Sitten tunnari. Elli avusti liikkeessä toimimalla liikkurina ja kapuloiden viejänä. Ensimmäisessä tunnarissa Rinillä oli joko kierroksia liikaa tai sitten liike on vähän epävarmempi pienen tauon jälkeen. Se nosteli muutamaa kapulaa, ja kun annoin vähän palautetta holtittomasta työskentelystä, oikea kapula, jota Rini oli lähtenyt tuomaan, putosi. Keskeytin sen suorituksen ja aloitettiin uudestaan alusta. Vaihdettiin kapuloiden ja meidän oma paikka ja lyhennettiin matkaa. Tämä tunnari onnistui hyvin, Rini haisteli hyvin, ei närppinyt muita kapuloita ja toi oikean kapulan.

Liikkeestä istuminenkin tehtiin johonkin väliin, hienosti meni.

Viimeisenä liikkeenä tänään metallinouto. Rini äänsi noutoon lähtiessä, mutten ehtinyt puuttua siihen. Toinen nouto onnistui ilman ääntelyitä, palkkasin siitä lussupallolla ja treeni oli pulkassa.

Kivat treenit oli varsinkin Neven kanssa. Rinin kanssa joudutaan varmaan jonkin aikaa hakemaan taas yhteistä säveltä lähinnä juuri tuon ääntämisen takia. Hyvä siitä tulee.