Meillä harjoitellaan eloa kolmen koiran kanssa Mion tultua maanantaina meille hoitoon Katlan juoksujen tärppipäivien ajaksi. Mio on mennyt joukon jatkona mukavasti, sisällä sitä hädin tuskin huomaa ja ulkona se on hyvin kuuliainen ja tottelevainen. Kiltti poitsu ;) Tytöt ovat ottaneet miehen talouteemme hyvin vastaan ja muutenkin elämä on ollut hyvin sopuisaa.

Olemme kahden päivän ajan käyneet kävelemässä Laajavuoressa kuntolenkkejä pitkin. Mukava saada vaihtelua lenkkeilymaastoihin, siitä tuo Laajavuori on ihana, kun siellä valikoimaa riittää. Neveltä tahtoo puhti loppua lenkin loppupuolella ja se on muutenkin ollut vähän tavallista väsyneempi ja rauhallisempi. Neve on merkkaillut ahkerasti sellaisen viikon puolitoista, joten se tekee ahkerasti juoksua. Toivon kovasti, että tuo väsymys on tulevista juoksuista johtuvaa. Rini ei ole vielä näyttänyt mitään kovin selkeitä merkkejä juoksujen alkamisesta, mistä epäilenkin, että Neve aloittaa ensin. Neven kohdalla se olisi jopa toivottavaa - olisi ikävä jättää tammikuun alussa agialkeiden kertoja väliin. Mio on ollut hyvä mittari juoksuasioissa, ja nytkin huomaa, että se on selkeästi kiinnostuneempi Neven takapuolesta kuin Rinin. Kiinnostus Nevestä ei tosin ole vielä niin suurta, että juoksuja tarvitsisi ihan heti ryhtyä odottamaan.

Lumet ovat sulaneet kokonaan, joten eilen käväistiin Rinin kanssa tekemässä vähän agilityä. Rata oli varsin simppeli:

1259158233_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Minä olin ihan puissa parin viikon tauon jälkeen, mutta Rinillä vauhtia riitti. Sitä ei kyllä ihmeemmin tarvitse tähän touhuun motivoida. Joskus mietin, että minkä ihmeen takia tuon koiran pitää olla niin törkeän hyvä, kun sen ohjaajan niin törkeän huono.

Kontakteilla oli palkkaaja, ja se teki Rinille hyvää. Eilinen treeni vahvisti taas käsitystäni meidän keinuongelmasta: kun mulla on hyvä fiilis, se ei ole ongelma, mutta jos yhtään epäröin, se on vaikea. Kepeillä sählättiin aloituksen kanssa (lue: ohjaaja sähläsi). Rini tarvitsee avun varsinkin avokulmasta kepeille mentäessä ja mun on työnnettävä se sinne, mutta mun pitäisi muistaa olla työntämättä liikaa. Emme tehneet radan kuin kerran, kun Rini teki niin hienosti :)

Tälle päivälle ei ole luvassa mitään sen ihmeempää ohjelmaa. Huomenna varmaankin huilitaan, kun olen päivän valoisan ajan koulussa, mutta perjantain kontaktivapaat mahdollistavat lenkkeilyn jälleen valoisan aikaan.

Lopuksi kerrottakoon vielä iloisia uutisia. Minulle on myönnetty kennelnimi Empathica's 16.11. ja posti toi tänään tullessaan todistuksen Kennelliitosta :)