Tänään (tai siis eilen kellon mukaan) taas tokoiltiin virallisissa merkeissä. Menestystä ei odotetusti tullut sitä vähää kuin viime viikolla, mutta kokeesta jäi hyvä fiilis ja sehän on aina tärkeintä ;) Koe oli Rantasipillä ihan tuossa meidän naapurissa, asfalttipohjaisella parkkipaikalla. Kokeen tuomaroi tutuksi tullut Mauri Pehkonen.

Paikkamakuu 10
Seuraaminen
Liikkeestä istuminen 9
Luoksetulo 7
Ruutu 0
Hyppynouto 9
Metallinouto 9
Tunnistusnouto 0
Kaukokäskyt 0
Kokonaisvaikutus 8

Kokonaispistemäärä 164½, epätuloslinjalla jatkettiin, mutta sijoituimme silti kolmanneksi ja saimme kotiintuomisiksi 3 kg Eukanuban ruokaa :D

Seuraaminen parani viime viikosta huomattavasti - Rini oli paremmin mukana ja seurasi innokkaasti. Käännökset vähän venyivät ja perusasennoissa oli hankaluuksia, juoksuosuudessa koira edisti, mutta muuten ihan kivasti.

Liikkeestä istuminen oli tuomarin mukaan tänään hidas, se vähensi pisteitä.

Luoksetulon ensimmäinen pysäytys venyi kohtuuttomasti, mutta pysähtyi kuitenkin seisomaan! Maahanmeno oli ihan ok, mutta vauhtia tuomari toivoi luoksetuloon kaikkinensa lisää. Olin kyllä varautunut, että Rinin vauhdista häviää ainakin puolet asfalttipohjalla, joten olin ihan tyytyväinen päivän suoritukseen sitä pysäytyksen venymistä lukuun ottamatta.

Ruutu meni pieleen ihan samalla tapaa kuin aiemminkin. Rini haki aiemmasta poiketen ruudun tosi hyvin, se juoksi sinne suoraan kääntyilemättä matkan varrella kysymään, joko ollaan perillä. Annoin pysäytyskäskyn heti Rinin ollessa ruudussa, ja sehän liikkui vielä sen verran, että tuli yli sieltä ruudun vasemmasta reunasta. Jatkossa pitää nyt tajuta odottaa, että koira pysähtyy itse seisomaan paikalleen ja sitten vasta antaa käskyjä!

Hyppynoudossa ei tällä kertaa rämistelty, nouto oli hyvä. Perusasentojen vinouteen meni taas piste.

Metallinoudossa samat perusasentovirheet kuin hyppynoudossakin. Nyt pitää oikeasti treenata näitä!

Tunnari jäi harmittamaan kokeessa kaikkein eniten, koska sössin sen ihan itse. Rini lähti ensimmäisellä käskyllä suoraan etsimään, haisteli hyvin, ei mälvännyt ja otti oikean kapulan suuhunsa. Se lähti tuomaan kapulaa minulle, mutta kun ei saanut palautetta kapulasta, epävarmuus iski ja Rini lähti kapulan kanssa takaisin kapuloille. Jos olisin tajunnut antaa toisen käskyn "tuo", niin siitä olisi pisteitä tullut... Rini sitten mälväsi ne loput kapulat, lopulta toi mulle kuitenkin sen oikean. Oppia ikä ja kaikki, mutta kylläpä harmitti loppukokeen ajan! Minä vaan jotenkin lamaannuin, kun ajattelin, että se tuo mulle suoraan oman mälväämättä lainkaan muita kapuloita. Nuolaisin ennen kuin tipahti ;P

Kaukokäskyjen vaihdot Rini teki hyvin viimeistä seiso-istu -vaihtoa lukuun ottamatta, mutta eteni vaihdoissa liikaa, joten nollille meni. Harmi, mutta treeniä vaan lisää!

Aino kuvasi meidän suorituksen, saatan ehkä laittaa nettiinkin näkyville, jos ei ala hävettää liikaa xD

Neve oli kotosalla kokeen ajan taas harjoittelemassa yksinoloa, ja neiti suorastaan hämmästyi kun tulimme Rinin kanssa kotiin. "Ai joko te tulitte, tuskin ees huomasin, että olitte poissa!" olisi Neve voinut ilmeensä perusteella ihan hyvin ajatella. Oli sille kyllä järjestetty tänne puuhaakin: jätin Neven syömään aamupalaa, kun lähdin, ja jätin sille kaksi kongoa ja siansorkan syötäväksi. Neve pääsi kokeen jälkeen mun mukaan yksinään, kun kävimme istumassa iltaa Ainon ja Ellin luona; Rini sai jäädä kotiin huilimaan ja syömään sen, mitä Neveltä jäi syömättä.

Meidän tokokokeet jäävät nyt joksikin aikaa tauolle. Treenataan liikkeet rauhassa kuntoon ja varmalle pohjalle ja suunnataan sitten uudestaan kisoihin. Se hyvä puoli näissä ei-niin-hyvin menneissä kokeissa on ollut, ettei ole kertaakaan tarvinnut jännittää. Tänään Rini teki innokkaasti ja hyvällä vireellä, molemmat kyllä nautimme kisoissa olosta. Tästä on hyvä jatkaa, seuraavalla kisakerralla tavoitellaan jo sitten ihan oikeasti ykköstulosta! Olen näiden kolmen kisan aikana alkanut pitää voittajaluokasta niin paljon, että ihan mukava, kun ei vielä sieltä tarvinnut lähteä jatkamaan eteenpäin ;)