Elli sai mut ylipuhuttua ja innostettua tokoilemaan vielä illalla, vaikka aamupäivän palelin lappalaiskoirien erkkarissa tuossa meidän naapurissa Rantasipillä kuvaajan hommissa. Tytöt olivat mulla mukana Ainon ja Ellin luona, kun kävin iltapäivää istumassa, mutta treenikamppeita ei tietenkään ollut mukana. Kävelin tyttöjen kanssa kotiin, järjestin Nevelle tekemistä ja lähdin pyörällä Rinin kanssa treenaamaan Kortepohjan koulun kentälle.

Eilisessä kokeessa päätin, että nyt tuohon Rinin ääntelyyn on alettava puuttua, sillä ei ole mitään niin raivostuttavaa kuin turhan päiten piippaava koira. Kyllä, Rini tosiaankin on keksinyt ryhtyä kommentoimaan, mutta eilen se ilmeni ekaa kertaa kokeessa. Kävely ja pyöräily treenipaikalle auttoi kummasti ääntelyyn, tavallisestihan otan Rinin vaan suoraan autosta tekemään, jolloin se on ihan innoissaan. Tänään tavoitteena oli äänettömät treenit ja aika hyvin ne onnistuivatkin.

Tein aluksi seuraamista, heitin lelun kauemmas ja seuruutin Riniä. Hyvästä pätkästä palkkasin, aluksi lyhyeltä pätkältä, parin toiston jälkeen vaadin jo vähän pitemmän. Hyvinhän se sujui - ja hiljaa ;)

Tein myös suoraa luoksetuloa pitkällä matkalla jättäen koiran maahan. Ensimmäisessä vauhti oli hyvä, mutta hiipui loppuun. Otin uudestaan ja juoksin karkuun, jotta pääsin palkkaamaan hyvästä vauhdista.

Välissä tehtiin noutoa, nyt erityishuomio perusasennoissa. Palkkasin kaikista, vaikka jouduin auttamaan, jotta muistuteltaisiin mieleen, mikä se oikea luovutuspaikka oikein on. Rini teki aika kivasti, mutta toistojahan se vaatii lisää, että paikka alkaa osua ilman apujakin kohdilleen.

Tein myös luoksetulon pysäytyksiä peruuttamalla itse ja kutsumalla koiraa. Pysäytyskäskystä Rini pysähtyi hyvin (vauhtikin oli toki hidas) ja palkkasin namilla. Pitää tehdä erilaisia harjoituksia, jotta saadaan vauhtiakin mukaan, mutta näin ensi alkuun ihan hyvä harjoitella näin.

Sitten tehtiin ruutua. Elli kävi rakentamassa meille ruudun nauhojen ja vieraiden merkkien kera, jotta saataisiin vähän kokeen tuntua. Rini teki saman kuin kokeissa: lähti hyvin, juoksi suoraan ruutuun, mutta hakeutui vasemman reunan yli ruudusta ulos. Odotin, kunnes koira pysähtyi ja annoin toisen käskyn. Rini käveli takaisin ruutuun, pysäytin ja pääsin palkkaamaan. Otettiin pari toistoa ja ihan hyvältähän se alkoi loppua kohti näyttää. Suunnittelin jatkoa ajatellen treeniä niin, että joku muu vie Rinin huomaamatta lelun ruudun perälle, jotta Rini oppisi hakeutumaan keskemmälle ruutuun. Nyt jos se näkee, kun vien lelun, Rini hidastaa vauhtia, kun alkaa ennakoida palkkaa. Hyvä tästä tulee, kun vaan treenataan lisää.

Viimeisenä tunnari. Tehtiin ihan koemuotoinen hietikkopohjalla n. 10 metrin matkalta. Elli vei kapulat ja minä toivoin parasta. Rini lähti ensimmäisellä käskyllä, haisteli kaikki kapulat läpi, nosti suorilla oman ja toi mulle asti. Jos ajatellaan koesuorituksena, niin ehkä pisteen olisi tuomari voinut sakottaa hitaasta kapulan tuonnista ohjaajalle. Voi että olin ylpeä pikku-plyymerlestä! Näihin tunnelmiin oli taas kiva lopettaa treenit tältä erää!