Aamulla tuli muuttoauto Joensuuhun, pakattiin auto täyteen ja huristeltiin Jyväskylään. Kiitos Heli vielä kertaalleen järjestelyistä! Jyväskylässä oltiin hyvissä ajoin ennen yhtä ja tavaroiden roudaus sisälle sujui sutjakasti kiitos ahkerien muuttoapulaisten. Kiitos siis Ainolle ja Ellille muuttoavusta ja koirien hoidosta vielä tätäkin kautta!

Kotia on tässä järjestelty pitkin päivää - kauhea sekamelska täällä vieläkin on, mutta nyt tämä alkaa tuntua kodilta!

Koirien kanssa vietettiin iltaa katsomalla Avaraa luontoa uudesta telkkarista. Mulla oli lämpöiset ja mukavat oltavat, kun molemmissa kainaloissa oli yksi ihan sikeässä unessa uinuva blue merle ;) Ikävä oli tainnut olla molemminpuolinen.

Elli houkutteli meidät vielä illasta treenaamaan vähän tokoa. Tein pikasuunnitelman treenien sisällöstä erityisesti Rinin kohdalla. Ellillä oli mukanaan vain Katla, joten kivi-sakset-paperi -erän jälkeen minä aloitin Neven kanssa, Elli treenasi välissä Katlan ja viimeisenä oli vuorossa Rini.

Neven kanssa harjoiteltiin tänään perusasentoja, seuraamista ja luoksetuloa. Perusasennoista merkkasin oikean suorituksen naksulla, johon olen nyt aktiivisesti yrittänyt Neveä ehdollistaa, palkaksi namia. Aika mukavasti Neve hakee oikeaa paikkaa, ainoa apuja vaatinut oikosulku tuli, kun Neve keksikin yhtäkkiä ryhtyä tarjoamaan maahanmenoa.

Seuraamista tein vanhaan tapaan tutittamisella. Elli huomautti minun kehuvan Neveä vasta naminannon jälkeen, jolloin koira on jo ehtinyt hakea väärän paikan edempää. Yritinkin sitten loppupätkien aikana vähän petrata kehun kanssa. Tein seuraamista myös niin, että pyysin Neven sivulle ja otin askeleen eteenpäin. Paikka unohtui herkästi ja välillä vähän katsekontaktikin, mutta treeniä tarvitaan vielä paljon lisää.

Luoksetuloa varten pyysin Ellin pitämään Neveä ja juoksin itse karkuun. En varmaan koskaan lakkaa hämmästelemästä Neven salamannopeaa luoksetuloa.

Neve saikin hyvää kiinnioloharjoitusta tolpassa, kun treenasin Rinin kanssa. Rinin treeniohjelmaan kuului tänään perusasentoja, noutoa ja tunnari.

Rini oli ihan pöhelö perusasentojensa kanssa. Merkkasin oikean suorituksen naksulla ja kehulla sekä palkalla. Paikan hakeminen helpottui huomattavasti, kun tajusin laittaa vasemmanpuoleisen käden sille paikalleen, missä se tavallisestikin on treenatessa (enkä pitänyt siinä namia).

Noudossa tänään ajatuksena treenata niin, ettei koira pääse saalistamaan kapulaa. Jätin kapulan mun ja Rinin välille ja pyysin noutamaan. Pari toistoa, sitten jätin koiran taakse, heitin kapulan vähän matkan päähän ja jäin itse puoliväliin. Mukavia pieniä toistoja, ja kaikki onnistuivat.

Lopuksi tunnari. Elli heitteli meille hajuttomat kapulat ympyrään ja minä pyörittelin oikeaa kapulaa käsissäni. Tein kisatyylisesti käännökset, ja kun kapulat olivat paikallaan, menimme Rinin kanssa yhdessä kapuloiden lähelle. Välimatkaa kapuloille n. metri. Lähetin Rinin töihin, ja sen innokkaasta loikasta pelkäsin jo, että nyt menee leikiksi koko touhu. Mitä vielä - koirahan haisteli erinomaisesti! Yhtä kapulaa Rini nosti kuin varmistaakseen vielä viimeisen kerran, vaihtoi sitten takaisin omaan ja toi sen minulle. Siitä hyvästähän me biletettiin boomerin ja namien kanssa ruhtinaallisesti ;)

Koirat pääsivät vielä treenien päätteeksi juoksemaan keskenään. Kauhia ralli niillä oli päällä, ihan päätä huimasi välillä, että kohta joku satuttaa itsensä. Ralli helpotti hieman, kun kolmikko kävi pulahtamassa Vuorilammessa, tosin vain hetkeksi.

Huomenissa suunnataan sitten Valkeakoskelle Neven MH-luonnekuvausta varten.