Tänään aamulla Jokisen Silja kävi hieromassa Rinin. Rini oli ensin vähän ihmeissään, että kuka tää uusi sankari on, mutta kun annoin Siljalle vähän namia käteen, Rini uskoi, että tää ei voi olla huono tyyppi, kun siltä saa namia ;) Kerroin meidän tilanteesta ja Silja katsoi ensin, miten Rini taipuu kyljistä ja niskasta. Taipuvuudessa ei ollut mitään ongelmaa. Sittenpä neidin olikin aika käydä kyljelleen lattialle ja rauhoittua hierottavaksi.

En ollut missään vaiheessa epäillyt, etteikö Rini hierottavaksi suostuisi, mutta se yllätti kuitenkin positiivisesti rauhoittumalla aloilleen heti. Neiti oli onnesta ihan soikeana, ilmeestä kyllä näki, että hieronta teki tosi hyvää. Välillä Rini nosti päätään ja kovasti se läähätteli, Silja epäili, että on sillä vähän paikat kipeänä.

Etupäästä ei löytynyt mitään vikaa. Silja kertoi Rinin niskan olevan aika kova, joten siellä on jumeja sitten kerrakseen, johtunevat meidän vetoleikeistä. Toinen kireä alue löytyi vaalean puolen polvesta, jossa pumpatessa tuntui natinaa ja lihakset olivat hieman kireällä, Silja epäili johtuvan joko liukastumisesta tai törmäyksestä. Sisarusten riehupuuhat ovat kyllä välillä niin rajuja pihalla, etten yhtään ihmettele, vaikka siellä paikat kolisisivatkin. Pieniä "möykkyjä" löytyi myös muualta, mutta viitteitä revähdyksistä ei ollut eikä mitään isompaa akuuttia aluetta löytynyt mistään.

Silja kertoi Rinin olevan hyvin taipuisa varsinkin etuosastaan. Sen välikämmen taipuu melko pitkälle toista kierrosta, ja tästä saatiin erityismaininta, että ne saattavat vanhemmiten ryhtyä koiraa vaivaamaan. Voin itse koiraa hieroa ja varovasti taivutella etujaloista, jos tuntuu, että vastaavanlaisia oireita ilmenee.

Sain hyvät ohjeet Rinin jatkohoitoon, teemme niskan venytyksiä ja raajojen pumppauksia. Silja suositteli myös B-vitamiinikuuria, koska se edesauttaa lihasten palautumista. Tänään käydään kevyellä kävelyllä, huomenna on edessä lepopäivä. Harmi vaan, kun edessä on automatka Jyväskylään, mutta sain Siljalta kehotuksen laittaa neidille BOT-takin päälle automatkalle, niin se voisi auttaa. Sain myös ohjeeksi hieroa Rinin 2-3 päivän välein niskasta, selästä ja lavoista. Polven parantumista pitää seurata, Silja kuitenkin uskoi sen paranevan levolla.

Rini antoi hieroa itseään melko kovin ottein, mikä on tietysti hyvä, että myös syvät lihakset pääsivät möyhittäviksi. Jumien ja vammojen ennaltaehkäisyä helpottaa, kun muistaa lämmitellä ja jäähdytellä koiran kunnolla ennen treenejä ja niiden jälkeen. Jatkossa voi tietysti sitten miettiä, että ottaisiko neidille hieronta-aikoja vähän useammin, kun Rini möyhimisestä niin kovasti nautti ;)

Siljan palveluita voin nyt kokemuksesta suositella lämpimästi, olin todella tyytyväinen :) Siljan sivut ja yhteystiedot löytyvät täältä, jos joku niitä sattuu tarvitsemaan.

Neve on vielä tänäänkin ollut huonovointinen. Paljon sen maha on eilisestä rauhoittunut, mutta jatkuvaan sitä saa vielä olla ulkona käyttämässä. Tehobakt on auttanut, mutta pitää nyt seurata, miten maha alkaa asettua.