1244392840_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

"Miksen minä saa ruokaa nyt heti?"

Nyt on Neven korva teipattu. Missiona saada toinenkin korva lurpalleen, jotteivät näyttelykehissä katsoisi tuomarit pahasti sen takia. Kaikkea sitä joutuukin koiraharrastuksissa tekemään. Neve oli teipistä ihan ihmeissään, mutta on antanut sen olla. Kiltti tyttö.

Rini aloitti tänään juoksun, pari päivää etuajassa mun arviosta. Parempi kuitenkin näin. Nyt vaan toivotaan, ettei neiti heittäydy ihan lapaseksi, että voitaisiin käydä juoksuista huolimatta harrastelemassa.

Tänään käytiin tekemässä pientä tokotreeniä Pielisjoen koulun kentällä. Tuija tuli holskujen kanssa kaveriksi. Ehdin odotellessa tehdä Rinin kanssa seuraamista, jotka sujuivat mukavasti. Yksi käännös vasemmalle meni läskiksi, jonka jälkeen seuruutin neliökaaviota vasemmalle käännöksillä varustettuna. Jopas alkoi sujua!

Sitten ruutua. Rini ei seiso ruudussa sitten millään, se istuu aina, kun yritän pysäyttää sen. Treenin paikka, vaan on tässä ollut pitkä taukokin.

Tuija otti Vilun kanssa vielä paikkamakuuta, johon otin Rinin kaveriksi. Kävelin auton taakse piiloon ja kyykin siellä noin minuutin.

Neven kanssa treenattiin vähän kontaktia. Jos levitän kädet sivuille, se hyppii innoissaan kättä vasten siinä toivossa, että sieltä saa ruokaa. Kun ruokaa ei heru, se istahtaa eteen ja tuijottaa suoraan silmiin kuin vanha tekijä. Tylsä harjoitus siis.

Päädyttiin tekemään Neven kanssa juuri niitä juttuja, mitä olen sen kanssa tehnyt sisälläkin: istumista ja noudon luovutusta. Näistä saa mukavan ketjun, kun heitän ensin pallon, Neve hakee sen ja tuo lähelle, luovuttaa pallon makkaranpalasta, pyydän sen istumaan ja palkkaan pallolla. Neve on vähän blondi, mutta onko tuo ihmekään, kun se ei ole aiemmin sen kummempia temppuja tehnyt ;)

Neven kanssa harjoiteltiin myös sivulletuloa ja eritoten sivulla pysymistä, pieniä pätkiä seuraamista ja paikallaoloa istuen. Paikallaoloissa mun pitää muistaa, etten vaadi siltä liikaa - ihan muutama sekunti riittää näin aluksi. Lopuksi tein maahanmenoja, jotka Nevellä on nopeat, kun se saa avun siihen. Yritin opettaa myös pujottelua, mutta Neve vain sujahti oikeasta raosta ja sit sillä löi tyhjää, kun se ei enää muistanut, miksi se teki niin. Reppana!

Rinin kanssa tein loppuun kaukokäskyjä. Eteneminen ei ole lainkaan niin paha, kun palkka on takana. Ensi kerralla pitää pyytää joku hyppelehtimään Rinin taakse, että se tottuu häiriöön.

Nyt vaan pitäisi potkia itseään persuksille tokon treenaamisen suhteen. Tuloksia ei saa aikaan, jos treenaa vain kerran kahdessa kuukaudessa!