Nyt on pääsykoereissut tehty, kiitoksia kaikille tsempittämisestä!

Keskiviikkoaamuna noustiin hyvissä ajoin ja lähdettiin lenkkeilemään Kukkosensaareen. Matkalla sinne tuli vastaan meidän ensimmäinen citypupu, ja Neve ampaisi sen perään kuin ohjus. Pupun kadottua näkyvistä Neve etsi sitä hyvän tovin, mutta luovutti lopulta. Kova kiire sillä tuli mun ja Rinin perään ;)

Koirat jäivät rauhallisesti kotiin, kun lähdin kokeisiin Tikkamäelle, joka on onneksi meiltä vain kivenheiton päässä. Neve on jäänyt yksin hyvin, kun olen antanut koirille ruuat juuri lähtiessäni. Pääsykokeessa vierähti nelisen tuntia, ja kotona oli vastassa riehakas vastaanotto. Kotona ei ehditty juuri istuskella, kun hypättiin koirien kanssa autoon ja otettiin suunta kohti Jyväskylää. Nevestä on viikon sisällä tullut himoautoilija, nyt tuntuu ihan hassulta ajatella, että se piti viikko sitten vielä nostaa kyytiin - tätä nykyä se kiskoo autolle heti, kun auto on näkyvissä ;)

Jyväskylässä olimmekin elukkalauman kanssa ihan keskenään, kun Aino on kenneltyttöilemässä ja Elli Helsingissä. Aika mälsää. Kissat olivat hellyydenkipeitä - jopa rakas kummikissani Noita, jonka mielestä asiat ovat näin yksijakoisesti joko jänniä tai ällöjä. Ilta meni taloksi asettuessa, ja minä olin pääsykokeen ja kolmen tunnin ajomatkan jälkeen niin poikki, että sammuin yksintein. Koirat viihdyttivät itseään natustamalla puristeluita.

Torstaiaamuna lähdin koirien kanssa lenkkeilemään Haukanniemeen. Yön aikana varsinkin Neve oli ehtinyt ladata akkunsa niin hyvin, että energiaa taas riitti. Ihmeen hyvin se kuitenkin malttaa kävellä Rinin kanssa hihnassa. Vapaana ollessaan sisarukset riehuivatkin sitten oikein sydämensä kyllyydestä. Neven ilme olisi ollut ikuistamisen arvoinen, kun Rini juoksi sen kumoon. Voi olla, että neidillä menee jonkin aikaa tottua sisarensa varsin rajuihin leikkeihin ;)

Torstain pääsykokeessa ei mennytkään kuin kaksi tuntia, kun kävi niin onnellisesti, että alkuinfon jälkeen menin suoraan ryhmätilanteeseen, ja sen jälkeen pienen tauon jälkeen opettajan haastatteluun. Tuntuipa, että pääsi helpolla, kun Joensuussa oli kieli- ja matikankokeesta lähtien kaikki. Noh, pääsinpähän hyvissä ajoin koirien luo, ja nätisti siellä oli oltu. Kun koirat olivat käyneet pihalla, nukuttiin päikkärit hyvillä mielin ja aloitettiin chillaaminen.

Illalla kävin koirien kanssa vielä Laajavuorella puolentoista tunnin lenkillä. Rinin tassu on parantunut hyvin, joten sitäkin uskaltaa nyt pitää paremmilla mielin vapaana. Sisaruksilla oli hurjat kilpajuoksut keskenään, ja Nevekin rohkaistuu koko ajan irrottelemaan enemmän. Rini voittaa kilpajuoksun vielä mennen tullen, mutta katsotaan tilannetta uudelleen parin viikon päästä, kun Neven kunto ja itseluottamus kasvavat.

Perjantaiaamuna sitten siivottiin jäljet, hoidettiin kissat, pakkauduttiin autoon ja huristeltiin kotiin. Käytin tytöt vielä Laajavuoren rinteessa juoksemassa ennen lähtöä, etteivät ihan into piukassa joudu autoon. Piilottelin kotona koirille taas nameja olkkariin ja laitoin pari makkaranpalaa koirille kongon sisään.

1244281929_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Neve joutunee treenaamaan tekniikkaansa vielä jonkin aikaa ;)

1244281937_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Riniltä homma hoitui lähinnä jo rutiinista.

Koirat saivat jäädä viettämään vapaailtaa, kun kävin vetämässä jonkinlaisen tottiskoulutuksen meidän hakupienryhmälle. Ulkona satoi vettä eikä paikalle tullut kuin kolme koirakkoa, joten nopeasti päästiin kotiin.

Neve on alkanut testata, mitä meillä saa ja mitä ei saa tehdä. "Onks pakko jos ei haluu" on osuva motto Nevelle. Eilen illalla se riehui lempparipallonsa kanssa, tunki sitä mulle syliin ja haki leikkiin. Kun en huomioinut sitä, se alkoi komentaa. Olen laittanut sen pienelle jäähylle, ja se on toiminut komentamiseen hyvin. Pöytiä vasten hyppimisestä keskustellaan sitten näköjään vähän pitempään, samoin kuin roskiksen penkomisesta. Riittääpähän työnsarkaa ;) Aivan ihana pakkaus se on, eilen illalla se sitten rauhoituttuaan käpertyi mun viereen sohvalle rapsuteltavaksi, pusutteli naaman ja kävi nukkumaan. Paljon tässä on viikon aikana ehtinyt taas tapahtua, mutta nyt pitäisi hiljalleen rauhoittua ainakin reissaamisen osalta.