On ollut kiire päivä, joten touhut koirankin kanssa on olleet aika vähäisiä. Illasta saatiin kuitenkin aikaiseksi lähteä tottistelemaan hakuporukan kanssa.

Otettiin alussa parin minuutin paikkamakuu rivissä tokotyyliin. Menin piiloon kentän toisella puolella olevien rakennelmien taakse ja kuikuilin sieltä nurkalta Rinin touhuja. Meidän molemmilla puolilla oli aloittelevia koiria, joilla ei paikkamakuu ollut vielä hallinnassa, ja Rini oli tosi levoton, kun sen molemmilla puolilla oli koko ajan hillitön sähellys menossa. Neiti pysyi kuitenkin paikallaan, joten se voitaneen sanoa hyväksi jutuksi. Harmi, kun viimeinen paikkamakuu ennen koetta oli tällainen, mutta toisaalta lohduttaudun sillä, että kokeessa on varmemmat paikkamakaajat, eikä siinä ainakaan ole samanlaista härdelliä ympärillä.

Otin Rinin kanssa hetken seuraamista ilman häiriötä - sivuaskelia, käännöksiä paikallaan, peruutusaskelia ja muutamia askelia eteen. Rini teki kivasti ja iloisesti.

Päivän varsinainen sessio oli metrisen hypyn kanssa. Otettiin ensin noutokapulan kanssa, lainasimme Lyytin kapulaa, jotta neiti ei tottuisi noutamaan aina omaa. Rini tykkää noudosta ihan mielettömästi, joten odotetusti vieraskaan kapula ei tuottanut ongelmia. Sen sijaan hyppy takaisin tuotti. Ensimmäisellä kerralla Rini hyppäsi viereisen hypyn, joka oli metristä matalampi. Kun otimme metrisen esteen erilleen muista, ettei väärän esteen suoritusmahdollisuutta ollut, Rini kiersi esteen. Sitten yritettiin niin, että esteen molemmilla puolilla oli joku varmistamassa, ettei koira pääse kiertämään. Vaihdettiin myös noutokapula wubbaan. Noh, Rinihän on niin vikkelä, ettei siltä vaatinut kummoista spurttia päästä ihmisesteiden ohi ;)

Loppupelissä siis oma treenikeinoni oli kaikkein paras: heitän wubban vasta, kun koira hyppää esteen yli, kävelen esteelle ja otan koiran vastaan näyttäen sille selvästi, että tästä tullaan yli takaisinkin. Se toimi hyvin aiemmin, ja niin toimi tänäänkin (älkää kysykö, miksi sitä piti ensin yrittää vaikeamman kautta).

Juteltiin siinä sitten Mikan kanssa ja todettiin, ettei Rinin "hyppyongelma" ole kuin toistojen puutetta, niin kuin olen epäillytkin. Lähinnä mua mietityttää, ettei koira pääsisi satuttamaan itseään, kun se välillä rymistelee aika pahankin näköisesti esteen yli.

Toisena keskustelun aiheena oli mun käskytykset. Kisasäännöissä nääs lukee käskytyksenä, että tulisi käskyttää hyppy-tuo-hyppy, mutta minähän en käskytä kuin ne hypyt. Aikamme käskyjen käytöstä väiteltyämme minä vaan totesin, että eikai siellä voida pisteitä vähentää, jos koira toimii vähemmillä käskyillä kuin mitä mulla on käytössä. Rini ei tarvitse noutamiseen erillistä käskyä, kun se tykkää noudosta. Tietysti, jos siitä aletaan napista, niin saatanhan mie sitä yrittää käskyttää, mutta hyvin suurella todennäköisyydellä en itse sitä käskyä muista antaa.

Kotona on paistettu pizzaa huomiselle evääksi ja hiljalleen pitäisi aloittaa pakkaukset. Aamulla käydään vielä lenkillä ennen auton starttausta kohti suurta maailmaa ja sen haasteita ;)