Ihan hävettää, kun olen ollut niin laiska treenaamaan. Elättelen toiveita, että nyt, kun tilaustyökakut ja pahimmat opintopisteongelmat alkavat selvitä, voisin ryhtyä hiljalleen keskittymään muuhunkin. Tänään sitten touhuttiin illasta.

Mari soitteli eilen ja kyseli treenikaveriksi, joten mehän lähdettiin. Meinasin ensin ottaa vain Rubin, mutta kun puhe oli myös lenkistä, niin ajattelin, että poden lopun iltaa huonoa omaatuntoa, jos en ota Riniä mukaan. Niinpä ajelin Karsikkoon Laatupyykkäreiden parkkikselle kahden koiran kanssa.

Parkkis oli ihan lasinsirujen peitossa, joten ajelimme Marin kanssa peräkkäin Sipriin. Siellä on hyvä leveä tie, jossa juoksutetaan hevosia, joten tilaa oli myös treenaamiseen. Katselin ensin Wallun ruutua, joka meni upeasti Rini-häiriöstä huolimatta, ja otin sitten Rubin ensin hommiin.

Aloitin Rubin kanssa seuraamisella. Ruppunen seuraa mukavasti, mutta kun sen mielenkiinto lopahtaa, se spurttaa omille teilleen ;) Täytyy siis pyrkiä innostaviin, lyhyisiin treeneihin, ja ensi kerralla mielellään hihnan kanssa. Kun saisi naksutinehdollistamista eteenpäin, sitä voisi ottaa mukaan seuraamiseen.

Otin pitkästä aikaa luoksetuloa, ja WAU, olin ihan äimänkäkenä, kun Ruppunen spurttasi hillittömällä vauhdilla eteen istumaan. Olisi pitänyt saada videolle tilanne, josta lähdettiin pari viikkoa sitten, ja tilanne nyt. Loistavaa Ruppunen!

Lopuksi tehtiin maahanmenoja. Ruppunen yrittää fuskata maahanmenoissa - se menee olevinaan maahan, mutta kyynärpäät on ilmassa. Kiinnitin tarkkaan huomiota, mistä palkkaan, joten parin toiston jälkeen alkoi kyynärpäätkin olla oikeassa paikassa. Tehtiin myös liikkeestä istumista ison avun kanssa. Hyvä tästä tulee!

Mari teki Wallun kanssa välissä tunnaria, joka sitten vähän syyhytti itsekin kokeilemaan. Otin Rinin ja tein ensin ruutua. Ensimmäisestä suora palkka (lentävä wubba), toisen tein koemuotoisena seuraamiskaavion kanssa - se meni hienosti! Kolmannella tein taas suoralla palkalla, ja koira oli aivan innoissaan. Eipä me olla hirveästi Rininkään kanssa tokoa tehty kokeen jälkeen.

Tänään tehtiin tunnaria niin, että oli kasa hajuttomia ja oma n. 10 cm päässä niistä. Laitoin varpuja keppien päälle, jotta koira joutuisi oikeasti haistelemaan. Oikea kapula löysi, ja siitähän sai megalopalkan! Lopetin siihen, mutta mielessä tietysti alkaa taas herätä toivo tunnarin suhteen. Ei siitä koskaan liikettä treenaamatta tule.

Tehtiin vielä liikkeestä istuminen - no problemo - suora luoksetulo, jossa Rinillä oli ihan hyvä vauhti, ja lopuksi kaukokäskyt. Rini oli kaukoista niin innoissaan, että se edisti seiso-maahan -vaihdossa, joten heitin wubban takapalkaksi. Istuminen on nyt liikkeenä vaikea, mutta kyllä se treenaamalla sieltä vielä tulee. Tein kaukoja vielä iltaruokaa antaessa, ja nyt osasi istua ekalla käskyllä.

Loistotreenien päätteeksi käveltiin Marin kanssa lenkki, jonka aikana koirat saivat rauhassa juoksennella keskenään. Oli tosi kivaa, kiitos Mari, kun sait potkittua meitä taas liikkeelle! :D