Nousimme aamulla hyvissä ajoin, sillä sovimme tuossa viikonloppuna pitkästä aikaa treenit Katjan ja Tosca & Kasma -kultsujen kanssa. Ajelimme kymmeneksi Pärnävaaralle, jossa Katja jo meitä odottelikin. Otimme aluksi paikkamakuun, johon otin Rinin Kasman kaveriksi. Rini yrittää näköjään aloittaa taas vinkumista paikkamakuun yhteyteen, joten pitääpä olla taas tarkkana sen kanssa, ettei siitä tule tapaa.

Paikkamakuun jälkeen tein seuraamista, joka meni ihan kivasti. Luoksetulo oli taas hidas, mutta en ota paineita. Rini meni välissä autoon ja toimin liikkurina Katjalle ja Kasmalle.

Sitten oli Rubin vuoro päästä hommiin. Aloitin maahanmenoharjoituksilla, mutta uusi paikka vaati tietenkin vähän takapakin ottamista. Parista palkkauksesta maahanmeno alkoi kuitenkin taas sujua. Jätin Rubin maahan ja otin luoksetulon, ja hyvin Rubiini sieltä tulee. Lopuksi otin pienen pätkän seuraamista, ja Rubi teki kivasti.

Treenien jälkeen kävimme Katjan ja koirien kanssa vähän kävelemässä Pärnän kivoissa maastoissa. Koirilla oli hauskaa uidessaan vuoroin rapakossa ja varjopaikkojen lumihangilla.

Ehdimme hädin tuskin tulla kotiin, kun uusi lenkki odotti. Sovin aikaisemmin aamulla lähteväni lenkille kaverin kanssa, joten päästiin pitkästä aikaa hihnalenkille ja koiriakin ohittamaan. Lenkki meni leppoisasti ja mukavasti.

Illalla oli sitten kevään ensimmäisten hakutreenien aika. Otin Rubin mukaan, mutta ukkoja se ei päässyt etsimään, kun Josepalla on uutena sääntönä, ettei ohjaajalla saa olla kuin yksi koira yhtä treenikertaa kohti. Rubi pääsi kylläkin tallaamaan aluetta haku-uransa aloittavan pikku-Susun kanssa, ja Rubilla olikin lystiä sen päästessä metsään riehumaan.

Olimme muuntajalla hakuilemassa. Tallattiin n. 70x50m alue tasaiseen kangasmetsään. Maalimiehinä muutama vähän vieraampikin, mutta Rini ei yhtään ujostellut uusillakaan ukoilla. Rinille kolme ukkoa: ensimmäinen vasemmassa etukulmassa, toinen oikealla etukulman lähitienoilla ja kolmas vasemmassa takakulmassa maastoverkon alla.

Rini oli ihan into piukeana hakumetsälle päästessään. Lähetin ensimmäiselle ukolle valiten kulman tarkasti, mutta Rini juoksi ensimmäiselle ukolle uskollisen tarkasti ukon menoreittiä noudattaen (alueen ulkopuolen viertä vähän alueen taakse ja sieltä piilolle) eli jäljestämällä. Ilmaisu ja näyttö olivat hyvin muistissa. Tänään oli testauksessa uusi palkkaus: namia rasiassa ja namien jälkeen leikki wubban kanssa. Investoin sen verran, että sain jokaiselle maalimiehelle oman wubban, jolla Rinin voi palkata. Rini oli palkkauksesta ihan innoissaan.

Toinen ukko meinasi jäädä metsään, kun Rini sai hajun kolmannesta ukosta. Sain neidin kutsuttua kuitenkin pois, otin reilusti takapakkia keskilinjalla muiden kehotuksesta ja lähetin uudestaan oikealle puolelle. Rini meni luotisuoraan ukolle ja hyvät ilmaisut. Into vaan kasvoi neidin tajutessa, että tälläkin ukolla oli wubba.

Kolmas ukko löytyi hyvin suoralla pistolla, näytössä ei mitään vikaa ja loppupalkkana hurja leikki wubban kanssa. Miimi leikitti Riniä vielä keskilinjalla heittelemällä kahta wubbaa. Jäipä koiralle hyvä mieli treenistä! Rini teki tänään ehkä meidän koko haun harrastusajan parhaat pistot. Tauko tekee siis hyvää ;) Ekan treenin perusteella on tietysti paha sanoa, millaiseksi kausi muuttuu, mutta eihän sitä tiedä, jos sitä vaikka pääsisi tänä vuonna jo ihan virallisiin kisoihin kokeilemaan, miten homma toimii.