Kiitos nukkumatin tarjoamien unien olen ihan sekaisin päivissä, mutta kai nyt on tiistai?

Sovimme Tuijan kanssa treenit Niinivaaralle yhdeksitoista. Kentälle ehtivät meitä ennen JoA:laisia tuttuja, joita ei treeniseura olisi haitannut, mutta me päätettiin kuitenkin siirtyä toisaalle. Ajelimme Mäntylään meidän vakikentälle Penttilän päiväkodin taakse.

Seurasin ensin sivusta Tuijan ja Vilun treeniä, ja hain Rinin autosta paikkamakuuseen Vilulle kaveriksi. Rini yritti taas vinkua, mutta puutuin siihen heti (palkkasin nakilla, kun teki hiljaa), ja pian saimme nauttia taas hiljaisesta ja keskittyneestä tekemisestä. Rini teki helpotetun paikkamakuun niin, että se näki mut koko ajan, kun kentällä ei oikein ollut mitään, minkä taakse olisi voinut piiloutua.

Ei olla tehty Rinin kanssa hyppynoutoa varmaan puoleentoista kuukauteen, joten tehtiin sitä. Ensimmäinen oli muuten erittäin tyylipuhdas suoritus, mutta koira ennakoi sivulletulon. Otin uuden, mutta koira ennakoi taas, joten otin kapulanpitoa edessä, luovutusta ja palkkasin eteen jäämisestä. Otin vielä yhden, ja Rini päätti hauskuuttaa yleisöä vierittämällä suullaan noutokapulaa puolisen metriä ennen kuin neiti suvaitsi ottaa sen suuhun ja tuoda mulle. Hassu. Luovutuksessa ei kuitenkaan enää ennakoinut sivulle tulemista.

Sitten oli Rubin vuoro. Rubillekin tekee näköjään hyvää, että teen joskus ensin Rinin kanssa ja haen sen vasta sitten. Tein Rubin kanssa jo vähän pitempää seuraamista hihnassa ilman hillitöntä tsempitystä ja naminpitoa kädessä, ja Rubi teki hienoja seuraamispätkiä. Nyt pitäisi vain muistaa olla ahnehtimatta, etten pilaa koiran intoa seurata. Rubi teki ihan vahingossa hienon käännöksen oikealle, kun ehdin palkata sen ja olisin lopettanut siihen, mutta Rubi tulikin mukana sivulla seuraten ja hienosti kääntyi oikealle. Taitava likka!

Muistin ihan sattumalta, että nyt ollaan keskitytty koko ajan maahanmenoon ja unohdettu liikkeestä istuminen kokonaan. Tein sitten Rubin kanssa istumista vähän. Rubille on nyt vaan iskostunut niin tarkasti maahanmeno mieleen, ettei se millään ymmärtänyt, että nyt pitikin istua. Ohjastin namilla ja ihan kivasti meni, mutta tarvitsee luonnollisesti vielä treeniä.

Luoksetulo oli tosi vauhdikas ja innokas, Rubi tuli kovalla vauhdilla naama leveässä karjishymyssä ja istui hienosti eteen, vaikkei mulla ollutkaan palkkaa valmiina kädessä.

Sitten maahanmenoja. Rubi tarvitsi alkuun taas muutaman palkkauksen ja avun maahanmenoon, mutta meni sitten hienosti jo ilman apuja maahan. Rubi teki tänään myös itse ilman apuja ensimmäisen liikkeestä maahanmenon! Voi että osaa olla taitava koira! Olisin antanut sille avun, mutta koira oli kättä nopeampi käskyn kuultuaan ;)

Lopuksi otimme Rubin ja Roihun kanssa paikkamakuun. Sivulla Rubi ei osaa vielä mennä maahan, joten avustin sen namilla. Mulla ja koiralla välimatkaa viitisen metriä, tehtiin n. parin minuutin paikkamakuu ja kävin kerran palkkaamassa välissä. Toisella puoliskolla käännyin jo sivuittain molempiin suuntiin, mutta Rubi ei siitä hätkähtänyt. Se makasi tosi hienosti paikallaan koko ajan eikä se missään vaiheessa ollut edes sen näköinen, että olisi ollut lähdössä. Hyvältä näyttää, treeniä vaan lisää.

Rubi lähtee huomenna pariksi päiväksi takaisin Helin luo, kun me ollaan Rinin kanssa lähdössä reissuun viikonloppuna. Ajattelin, että on Rininkin kannalta parempi, että se saa ennen reissuun lähtöä rauhoittua pari päivää.

Nyt on treenattu kolmena peräkkäisenä päivänä, joten huomenna pidetään ansaittu lepopäivä koirien kanssa, ja käydään vaan pitkällä lenkillä. Rubillekin tekee varmasti hyvää pitää vähän taukoa ennen uutta treenirupeamaa ;)