Eilinen hallitusreissu venähti vähän: lähdettiin aamulla kuuden jälkeen, ja tulin puoli kahdentoista paikkeilla kotiin illalla. Rini oli kämppikseni hoivissa ja oli käyttäytynyt edukseen ;) Kotiintulon jälkeen heitin suoraan peiton korville ja unille, aamulla kelloi soi puoli yhdeksältä treeneihin lähdön merkiksi. Sovittiin Laitalan Hansun kanssa treffit Linnunlahden kentälle.

Me oltiin kerrankin hyvissä ajoin kentällä, joten tehtiin tunnaria odotellessa. Otin 8 hajutonta kapulaa ja yhden oman. Päätin tehdä samalla mallilla kuin lauantai-iltana, kun meni niin hienosti. Ensimmäisellä toistolla tosi hyvät haistelut, oma löytyi, siitä Rini sai palkaksi kupista kissanruokaa (palkka odotti valmiina parin metrin päässä, vapautin sen vain palkalle). Toisella toistolla nosteli vähän kapuloita, eikä oma meinannut millään löytyä. Kun oma viimein löytyi, vapautin taas palkalle. Kolmas toisto meni vähän toisen tapaan, siinä piti jo toppuutella väärien nostelusta. Seuraavalla nostolla oma löytyi ja palkka. Viimeistä helpotin sitten, jotta saataisiin onnistunut suoritus loppuun: pidensin kapuloiden välimatkoja ja pyörittelin kapulan kunnolla käsissä. Rini oli ottamassa väärän, mutta vaihtoi oikeaan, siitä mielettömät kehut ja palkka. Neljä toistoa on vähän liikaa.

Juuri kasatessani kapuloita kasaan Hansu ajelikin autolla kentälle. Hansu kuvasi meidän treeniä videokameralla, en itse yhtään tiedä, miltä meidän touhu näytti. Enköhän ne jossain välissä näe jostakin, tiedä vaikka siellä olisi jotain sellaista, minkä uskaltaisi laittaa näytille tännekin ;)

Me aloiteltiin seuraamisella. Rini edisti, mitä se ei ole tehnyt tosi pitkään aikaan. Tosi tiivistä seuraamista, ja täyskäännökset oli ihan mielettömän hyvät. Käännös vasemmalle oli hankala edistämisen takia, kun koira tuli eteen. Saatiin Hansulta tähän sellainen vihje, että voisin auttaa koiraa käännyttäessä kääntämällä hieman päätä menosuuntaan: nyt koiralla on hillitön kiire pitää paikka kondiksessa, eikä sillä ole aavistustakaan, pitääkö sen kiertää vai vain hiukan kääntyä ;) Lisäksi Hansu suositteli meille naksuttimen käyttöä seuraamisessa apuna: sillä voisin palkata oikea-aikaisesti, kun koira on oikealla paikalla ja tekee hyvin. Naksua voitaisiin hyödyntää myös noutoihin.

Otettiin meidän kaukkareistakin videota, jotta näkisin vähän, miltä ne nyt näyttää. Tein vaihtoja silleen, kuin nyt ollaan niitä opeteltu: Rini nousee vähän peruuttamalla maasta seisomaan, muuten niissä ei ole ongelmaa. Hansun näkemys oli, että mun pitää nyt ryhtyä siltä vaatimaan, että ne takajalat pysyy paikallaan, ettei mene ihan säätämiseksi. Palkkasin kaukkareista namilla.

Sitten luoksetulo, kokonaisena, jotta näkisin, missä mennään. Rini himmasi, seisomaan pysäytys ihan kamala (venyi ainakin 2 metriä), maahanmeno oli napakampi. Hansun mielestä vauhti ei ole ongelma, koska Rini laukkaa koko ajan - ja jos se tuohon lisää vauhtia, napakat pysäytykset ovat sille täysin mahdottomat. Rini osaa kyllä käskyt, mutta nyt niihin pitää vaan saada napakkuutta. Hansu ehdotti takapalkan hyödyntämistä: hetsaan koiraa useamman kerran takapalkalla, mutta teen suoran luoksetulon ja palkkaan omalla lelulla. Tässä useita toistoja, sitten sekaan yksi pysäytys, josta vapautankin sen takapalkalle. Joka kerta alusta aloitettaessa muistutetaan koiralle, että se huippu takapalkka on siellä takana.

Tein uudestaan kaukkarit Hansun kehotuksesta, nyt ei kuvattu. Ja tietenkin Rini teki ihan loistavat kaukot, ohjasin edestä kyykystä, mutta pidin selän takana wubbaa. Liikkui vähän taakse ensimmäisellä maahan-seiso -vaihdolla, mutta muuten piti paikan erinomaisesti. Palkaksi wubba. Kaukkareissa voi melkein unohtaa namit, wubba toimii paljon paremmin.

Me leikittiin Rinin kanssa wubballa lopuksi, ja juttelin samalla Hansun kanssa meidän suorituksista, sitten lopulta kaikesta maan ja taivaan väliltä koiriin liittyen. Rini oli oma iloinen itsensä, ja kuulinpa siitä jälleen kerran sanottavan, että se on kiva koira ;)

Sittenpä olikin Rinin aika mennä autoon huilimaan, ja Hansun päästä tekemään Viksun kanssa. Oli hienoa katseltavaa, Viksu on ehdottomasti nimensä veroinen :D Treenien päätteeksi käytiin vielä kahvilla Siihtalan ABC:llä, josta Hansu jatkoi matkaa Kiteelle, ja me suunnattiin Rinin kanssa kotiin. Illasta katsellaan, jos lähdettäisiin vähän riekuttamaan Riniä Wallun kanssa.