Kauhiaa, miten nopeasti aika menee! Taas on jokakuukautisen seurannan aika.

Paikkamakuu
Pari paikkamakuuta takana, ja hyvältä näyttää. En uskalla vielä tuudittautua siihen uskoon, ettei haisteluongelmaa ole, vaikkei sitä ole ilmennyt. Makaa paikallaan valppaana, mutta kuitenkin varmasti. Lisää treeniä vaan ja vahvistusta.

Seuraaminen
Kontakti on ollut kiva, paikkakin useimmiten oikea. Innostuessaan edistää. On tehty eri tempoilla, hitaalla paras keskittyminen ja paikka. Huikeaa edistystä käännöksissä. Sivuaskeleet ok.

Istuminen seuraamisen yhteydessä
Kisavalmista kamaa edelleen, istuu nopeasti ja kestää hyvin myös taakse kävelyn. Toimii hyvin myös häiriössä.

Luoksetulo
Vauhti on ollut kohdillaan, ajoittain jo mietin, että mihin meidän vauhtiongelmat ovat kadonneet. Luoksetulossa ollaan pyritty nyt siihen, että se on kiva ja mukava liike, näköjään se tuottaa tulosta. Pysähdykset lipsuu ja himmaa, ja nyt, kun on tehty paljon pysäytyksenä seisomista, maahanmenoon tarvitsee kaksi käskyä. Lisää treeniä.

Ruutu
Ruudun kanssa ollaan edistytty varmasti eniten. Liekö vika ollut mun huonosti ajoitetussa palkkauksessa ja huonosti näkyvissä ruutumerkeissä, sillä nyt, kun on ollut näkyvät, tummat ruutumerkit ja nopea palkkaus, Rini hiffasi tosi nopeasti ruudun idean. Olen tanssinut ilosta ja onnesta tän kanssa, Rini tykkää ruudusta ja menee sinne iloisesti hyppelehtien. Pyritään pitämään tämä erityishuippukivana liikkeenä. Maahanmenoa ollaan otettu mukaan vähitellen, mutten aio sitä yhdistää tähän läheskään joka kerta, ettei ala ennakoimaan. Vieläkään ei olla tehty kertaakaan ruudusta kutsua seuraamaan. Vielähän tässä ehtii. Ensin vahvistetaan ruudun paikka välimatkasta huolimatta.

Hyppynouto
Alkaa olla kisavalmista tavaraa, Rini hyppää hyvin esteen yli kapulaa hakemaan, kun vaan on tarkka äänensävyn kanssa (hieman matala). Luovutukset hyvät, koira hoitaa liikkeen yhdellä hyppykäskyllä, luovutukseen on toki omansa. Lisää toistoja vaan, mutta nyt on oikeastaan vaan lisätoistoista kiinni.

Metallinouto
Otteen kanssa kamppaillaan vielä silloin tällöin, mutta usemmiten se on oikea. Muutenhan tässä ei ole ongelmia.

Tunnari
Back to square one, eli alusta taas liikkeelle. Ongelmana on korkea vire, joka on tätä liikettä varten saatava mahdollisimman alhaiseksi. On tehty namin- ja yhden kapulan etsintöjä lumihangessa, ja tällä on saatu hyviä tuloksia aikaan. Nyt Rini etsii kapulaa nenällään, vaikka se olisikin ihan näkösällä. Vahvistetaan tätä (yksi tunnari per päivä olisi tarkoitus aina tehdä) ja nenänkäyttöä, vähitellen ryhdytään miettimään, miten tästä eteenpäin.

Kaukkarit
Kaukkareissa ei olla nyt edistytty, ehkä paremminkin otettu takapakkia. Ongelmana edistäminen, minkä takia olen siirtynyt takaisin aivan koiran eteen ja ohjaan siitä vaihtoja suurien vartalo- ja käsiapujen kera. Vaihdot itsessään tuntuvat Riniltä tulevan jo melko luontevasti. Harjoitellaan lisää ja ajetaan sisään ajatusta, että paikalla tehdään. Jos ei muuta, niin sit hankin sen ison pahvilaatikon xD

Tässäpä taas tämän kuukauden päivitykset, toivottavasti on paljon edistysuutisia ensi kuussa. Ottaen huomioon, että ekat kisat on maaliskuun puolivälissä, niin edistystä pitäisi tapahtua vielä paljon. Mutta edetään rauhassa, kokeita tulee aina lisää, tärkeintä on nyt rakentaa liikkeet kunnolla ja maltillisesti edeten. Maltti on valttia ;)