Lähdimme Ellin ja Katlan kanssa treenailemaan Karsikon kentälle päivällä. Rini tajusi jo Katlan nähdessään, että nyt mennään yhteistreeneihin ja heittäytyi ihan aivottomaksi. Se alkoi piipata ja höslätä, joten oli tai sitten ei ollut maailman paras idea jättää se ensin BH-koetyyppiseen paikkamakuuseen siksi aikaa, kun Elli ja Katla touhusivat hauskoja juttuja. Kävin Rinin palkkaamassa pariin otteeseen, ja kun sen vaan jätti huomiotta, se lopetti piippaamisenkin. Kiltit ja kierot keinot toimii tähän koiraan paljon paremmin kuin se, että sitä erikseen kieltää piippaamasta tai käy sen sille kertomassa ihan kunnolla - tää on moneen kertaan todettu, mutta silti pitää vielä tehdä tyhmyyksiä. Noh, elämä opettaa.

Rinin kanssa tehtiin aluksi seuraamista. Kiva kontakti, joka tosin laski välillä, mutta näin yleisesti meni ihan hyvin. Eka käännös vasemmalle sai aikaan oudon hyppäyksen, joten otin alusta, ja sit meni paremmin. Oikealle kääntyessä oli jopa meidän mittapuulla tiivis käännös. Tokotuomari ei sitä ehkä vielä erityisen tiiviinä pitäisi, mutta se on alku ;) Täyskäännöskin oli mun makuun ihan hyvä.

Sitten tehtiin luoksetuloa. Annoin sekä käsi- että äänellisen merkin maahanmenoon, mutta Rini alkaa olla jo niin hyvin jyvällä tästä, että varmaan voi kohta ryhtyä käsiapua häivyttämään pois. Tehtiin myös pari suoraa luoksetuloa. Kyllähän se hiipii, mutta olen sen vielä sallinut, kun on uusi juttu, oli se sitten loogista eli ei. Rinillä tänään oikein innokkaat luoksetulot, oli kiva treenailla tätä sen kanssa.

Mukana oli myös noutokapulat, sekä metallinen että puinen. Metallisella otettiin ensin ihan vaan sen pitämistä suussa. Vähän epäröivä ote, pitää treenata enemmän. Mietin myös, että teippaisin maalarinteipillä pari kerrosta tuohon päälle, niin se ei olisi niin kamala pitää suussa. Otin yhden metallinoudon kokeeksi, muuten hyvä, mutta koira otti kapulan vinosti suuhun (yllärillä se leikattu puoli jäi ilman kapulaa xD) ja luovutus oli hidas. Treeniä, treeniä.

Liikkeestä istuminen meni parilla naksautuksella hyvin jakeluun. Palkkasin wubballa ja namilla, wubba sai aikaan nopeamman onnistumisen. Pitää vielä vahvistaa, Rini arpoo edelleen seisomisen ja maahanmenon välillä.

Välissä pari noutoa puisella kapulalla. Mukava vauhti ja koiralla into huipussaan, otti nätisti kapulan ja pitelee varmasti. Nyt oon muuten yleensäkin huomannut noiden eteentulojen kanssa, että niissä on lipsumista. Niihin pitää kiinnittää huomiota, koira tulee eteen ihan miten sattuu.

Ihan lopuksi pari kaukkareiden vaihtoa. Seisomasta istumaan on edelleen se vaativin, mutta tänään tehtiin jo pari ihan onnistunutta vaihtoa. Vaativat kuitenkin vielä reilusti lisää treeniä ja kiltisti pitää munkin pysyä ihan siinä koiran edessä.

Illalla otettiin vielä puun kiertämisellä luoksetulon pysäytyksiä sekä seisoen että maahanmenon kera. Vähän tylsää, mutta ne edelleen vaativat lisää treeniä ;)

Ja mainosporkkana tähän loppuun. Oon tapellu ja tapellu meidän uusien nettisivujen kanssa, mutta nyt ainakin jonkinlaiset raakileet niistä on netissä kaikkien nähtävillä. Näillä sinnitellään sit siihen saakka, kunnes keksin jotain omasta mielestäni parempaa xD Osoite sivuille on http://nattynapkin.net mutta sinne pääsee vaivattomasti myös tuosta sivussa olevasta www-linkistä.