Nyt se sitten iski: jonkinlainen TK2-krapula. Jokin aika sitten hihkuin intoa ja energiaa opettaa koiralle voittajan liikkeitä, mutta sitten into lopahti. Ehkä ohjaaja on vielä koiraakin enemmän loman tarpeessa.

Viikonloppu on mennyt yksipuolisesti lenkkeilyn parissa. Lauantaina käytiin kaatosateessa lenkkeilemässä Repokalliolla pitkästä aikaa reilu 8 km lenkki; tänään autoa pesusta odotellessa käveltiin suunnilleen 10 km ensin kävelemällä Ilomantsin tien vieressä kulkevaa metsäpolkua, sieltä kierrettiin monen mutkan kautta joenrantaan, jota pitkin käveltiin takaisin porukoille. Jokunen tunti ulkoillessa meni, mutta tekipä hyvää!

Illalla innostuin koiralle opettamaan voittajaluokan kaukokäskyjen vaihtoja. Ongelmallisin onkin yllättäen istumasta seisomaan nouseminen. Ensin mun piti pitkään miettiä, pysyykö sillä normaalisti etuosa paikoillaan vai takaosa. Sit loogisesti tulin siihen tulokseen, että tähän asti se on tietenkin tehnyt vaihdot etuosaa liikuttaen, koska ei ole tarvinnut kuin veivata istualtaan maahan ja toisinpäin. Noh, nytpä seisomaan noustessa neiti käyttäisikin mieluusti takapäätään. Oli tosi hankala palkata pelkillä kehuilla ja nakeilla, kun tuntui, että palkkaa tuli kerran jos parikin takajalkojenkin siirtämisestä. Otin siis naksuttimen avuksi, istuuduin lattialle koiran viereen ja ryhdyin ihan kunnolla katsomaan, mistä sitä palkkaa oikein jaellaan.

Otin toisen satsin illalla naksuttimen kanssa, ja Rini älysi jo parin naksautuksen jälkeen, mitä sen pitää tehdä. Todennäköisesti kiinnitin kyllä nyt illemmalla enemmän huomiota myös siihen, miten kädellä ohjaan koiraa tekemään vaihtoja. Huomenna varmaan treenataan vähän lisää. Otin tänään tuossa lenkillä ekan kerran myös luoksetulon maahanmenon kanssa. Rini oli vähän hämillään, se istuutui ensin vähän epävarmasti ja laskeutui siitä puoliksi maahan, muttei kuitenkaan ihan kokonaan. Tätä pitää siis harjoitella paljon, mutta se ei tule yllätyksenä. Pitänee ottaa tuo naksutin kaveriksi nyt useampaan liikkeeseen, kun Rini siitä tykkää kovasti ja selkeästi oivaltaa nopeammin, mitä siltä toivon.