Miimi vinkkasi aiemmin viikolla, että Linnunlahden kentällä pidetään lauantaiaamuna koemuotoiset BH-treenit, jonne meidät kutsuttiin mukaan. Tokihan me mentiin, kun mun itseluottamus kokeeseen ilmoittautumisen suhteen on ollut kovalla koetuksella viimeisen viikon aikana. Lähinnä paikkamakuu on mietityttänyt, ja aattelin, että jos siinä tänään on ongelmaa, niin sit me jätetään tämänkinkertainen koe väliin.

Oltiin Rinin kanssa viimeisenä tekemässä, joten mulla oli siinä alussa hyvin aikaa tehdä ylimääräistä paikkamakuuta erikseen. Kävin palkkailemassa aina välillä, kävelin eri matkojen päähän, pyrin pitämään rintamasuunnan eteenpäin. Hyvin meni, Rini makasi kiltisti ja hiljaa paikallaan tihkusateesta huolimatta. Toisen parin ajan Rini oli autossa odottelemassa omaa vuoroaan, kun minä olin henkilöryhmässä.

Mika sanoi mulle jo kesällä, kun meidän piti kokeeseen mennä, että koira osaa ja sen ohjaaja on ainoa, joka voi sen kokeen sössiä. Samaa palautetta saatiin tänään. Mun pitää muistaa ottaa suoraan edestä jokin kiintopiste, jota kohti kävelen, tänään mallikkaasti kävelin vähän miten sattuu. Askeleitakin olevinaan laskin, mutta välillä meni sekaisin. Seuraamiskaavio kannattaisi siis tosiaan opetella. Yritin seuraamisessa olla katsomatta koiraan, musta seuraaminen tuntui kauhean väljältä, mutta en nyt sitten tiedä, oliko se sitä oikeasti. Todennäköisesti oli ;) Miimi kyllä kommentoi ainakin muilla, jos seuraamisissa jotain ongelmaa oli, eikä me mitään erityistä palautetta siitä saatu.

Henkilöryhmää ei olla harjoiteltu ikuisuuksiin, joten odotettavissakin oli, että kun mennään sisään, niin Rini kiinnostui yhdestä pyörijästä. Uudella käskyllä sain sen tulemaan mukaan, eikä neiti sen jälkeen kiinnittänyt huomiota. Kaarrokset oli väljiä, mutta kyllä tuolla suorituksella siitä luulisi läpi pääsevän. Vapaana Rini ei kiinnittänyt henkilöryhmän henkilöihin mitään huomiota, mie vaan olisin tykännyt, että se olisi ollut pikkuisen paremmin mukana seuraamisissa.

Liikkeestä istumista otin pari kertaa jo erillisen paikkamakuuharjoituksen aikaan, sain palkattua pari kertaa, joten hyvin koira istui käskystä. Vaatii toki vielä vahvistamista. Liikkeestä maahanmeno on melko varma, mutta luoksetuloon olisin toivonut enemmän vauhtia.

Pitkässä paikkamakuussa en käynyt enää välissä palkkaamassa vaan otin ihan koemuotoisen. Meidän pari harjoitteli liikkeestä maahanmenoa, ja kun muut kommentoivat kauempaa "nousi istumaan", niin erehdyin ensimmäisellä kerralla luulemaan, että tarkoittivat Riniä ;) En ihan ehtinyt kääntyä ympäri, kun näin silmäkulmasta, että siellä se nätisti makasi paikallaan, ja sittenpä seisoinkin loppuajan selkä koiraan päin luottaen siihen, että kommentti osoitettaisiin selkeästi meille, jos Rini siellä alkaisi omiaan touhuta. Paikkamakuun lopuksi palkkasin taas ja siinäpä se sitten jo olikin.

Rini oli mun mielestä vähän poissaoleva taas treeneissä, hajut vetää sitä aika paljon ja sen kiinnostus toisiin koiriin on mun mielestä kasvamaan päin. Juoksuja vaan ei vieläkään ole kuulunut alkaviksi. Mutta kun Miimi nyt sanoi, että ehdottomasti meidän on siihen kokeeseen mentävä, niin pitäähän se mun kokeilla onneani, että josko me sinne kokeeseen mahduttaisiin, ja toivoa, ettei tuo ole ihan hormonihyrrä sitten, jos me sinne kokeeseen päästään.