Vietimme Rinin kanssa illan hyytävässä syysilmassa Salpakadun varikolla Noutajien järjestämässä möllitokossa. Tuomarina meillä oli Maija Oinonen. Liikkeissä nyt ei sinänsä ole ollut ongelmia, mutta osallistuttiin lähinnä siksi, että saataisiin yksi koemuotoinen harjoitus alle, jossa pääsisin vielä palkkaamaan koiran liikkeiden päätteeksi.

Paikkamakuu 10
Seuraaminen 10
Maahanmeno 10
Luoksetulo
Seisominen 10
Noutaminen
Kauko-ohjaus
Estehyppy
Kokonaisvaikutus 10

Saatiinpa kerättyä kasaan 192 pistettä, sillä irtosi avoimen luokan ensimmäinen sija, koiralle narupallo ja emännälle levyllinen suklaata. Nam!

Tjooh. Lepsu oli tuomari. Seuraaminen meni mukavasti, Rini tiesi, että taskussa on nakkia, ja nyt sitä saa, kun paikkamakuun jälkeenkin tuli makkaraa. Vähän juoksuosiossa edisti alkuun, mutta tuomarimme ei halunnut siitä nipottaa, kun koira kuitenkin korjasi itse paikan oikeaksi.

Luoksetulossa mie olisin kaivannu lisää vauhtia, mutta tuomari oli vauhtiin tyytyväinen. Puolikas piste lähti pysäytyksestä, koirahan olisi voinut pysähtyä hieman napakamminkin ;)

Mie olin tosi hyvin valmistautunu näihin mölleihin, kun muistin paikan päällä, että eihän mulla oo meidän omaa kapulaakaan mukana. Noh, jouduttiin lainakapulaa käyttämään, ja kun saatiinkin ohjatun noudon kevyt ja ohutlaippainen kapula, niin siitäkös soppa syntyi. No, ei kunnon soppaa. Vähän Rini epäröi ottaa vierasta kapulaa suuhun, ja istui luovutuksessa vinoon, mutta muuten ok.

Kaukkarit meni upeasti. Vaihdot oli hyvät, ylösnousut vähän liiankin hyvät. Rini nääs ponkaisi ylös heti, kun liikkeenohjaaja antoi luvan palata koiran viereen xD Liikkeenohjaaja jäi tällä kertaa ihan koiran vierelle, ja Rini taisi vähän hämmentyä liikkeenvaihtopalikasta.

Estehypyssä istuminen oli vähän hidas, kun koira eteni estettä kohti, siitä lähti puolikas.

Ilta venyi pitkäksi, kun alokasluokassa oli hurjat 15 koiraa. Me siellä kylmässä väristiin puolisen tuntia, sit päätin lähteä aikaa tappamaan jonnekin muualle, joten ajeltiin porukoille, kun ei sielläkään olla käyty vähään aikaan. Visiitti jäi pikaiseksi, mutta siskoille on lähinnä tärkeintä, että ne pääsee Riniä aina vähän lässyttämään ;)

Nyt on varmaan meidän tokotreenit treenailtu ennen koetta. Todennäköisesti joudun kuitenkin jonkun lyhyen paniikkitreenin vetämään vielä lauantaiaamuna... Tänään tuli postissa kisakirje, paikka on uusi, mutta onneksi koe alkaa myöhään, joten saa nukkua pitkään.