Terapiakävelyn yhteydessä otettiin Rinin kanssa vielä pieni treeni tokoa. Lähinnä työn alla olivat seuraaminen ja luoksetulo, siihen oheen otettiin mukaan jäävät liikkeet ja kaukot.

Seuraamisessa hieman edistämisongelmaa, mutta kun tarpeeksi monesti toppuutteli, niin johan alkoi sujua. Käännökset edelleen hiomista vaille. Tehtiin melko pitkiäkin seuraamispätkiä, mutta hyvin sujui.

Luoksetulossa tehtiin pelkkää alokasluokan luoksetuloa, sitten erikseen pysäytystä, kerran otin luoksetulon pysäytyksen kanssa ja sitten lopuksi taas ihan normi. Normiluoksetulo meni aivan loistavasti, pidin wubbaa selän takana ja palkkasin koiran jalkojen välistä, vauhtia piisasi. Tehtiin monta toistoa, ja vauhti pysyi aika vakiona. Kerrankin tuntui, että tässä edistytään johonkin! Pelkkiä pysäytysharjoituksia tein silleen, että peruutin itse, käsimerkistä koiran piti pysähtyä, ja siitä heti palkka. Kun vauhtia lisättiin, pysähtymiseen tarvitsi pitemmän matkan, enkä ihan aina ollut tulokseen tyytyväinen. Pitää hioa vielä. Kokonaisessa avoimen luokan luoksetulossa myös vähän himmaileva vauhti, mutta enemmän toivoinkin tähän sitä, että koiralla olisi vauhtia myös pysäytyksen jälkeisessä luoksetulossa. Kun vauhtia oli, seurasi megalopalkka. Lopuksi taas normaali luoksetulo, eikä himmailuja. Jäi oikein hyvä mieli :)

Jäävissä liikkeissä ei ongelmaa, lähinnä yritin itse kiinnittää huomiota, etten antaisi koiralle liian tehostettua käskyä maahanmenoon.

Kaukkarit sujuivat kivasti, välimatkaa koiraan ehkä vähän vajaa 5 m. Palkkasin suoraan vaihtojen jälkeen, ei tehty siis ihan loppuun saakka.

Lopuksi vaan leikittiin ja pidettiin hauskaa, Rini oli ihan innoissaan ja meillä oli tosi kivaa. Alkuviikolle suunnittelin vielä pieniä tokotreenejä maanantaille ja tiistaille, keskiviikko on hakupäivä, torstai vapaata ja perjantaina olis agility. Mulla oli ajatuksena pitää loppuviikko neidille vapaata, jotta olis intoa kokeessa, mutta katsellaan nyt. Voi toisaalta olla parempi, ettei ihan mitään tekemättä olla, jottei virtaa ole liikaa ;)

Käveltiin treenien jälkeen meidän normi-iltalenkki tuolta Vehkalahden rannan kautta, jossa on jonkinlainen sauma pitää koiraa vapaana ilman, että tarvitsisi koko ajan vahdata autoja tai muita kulkijoita. Iltalenkillä oli tällä kertaa monia muitakin, mutta meitä se ei sen koommin häirinnyt.