Tänään on taas toimeliaina oltu liikenteessä koko päivä.

1761571.jpg

Ensin Liperissä agitreeneissä. Aino oli suunnitellut meille hauskan radan, jossa oli mukavasti kieputteluita ja ennen kaikkea juoksemista ohjaajalle. Alun perin ratasuunnitelmassa oli A, mutta vaihdettiin se sitten keinuun, kun sitä ollaan tehty vähemmän.

Ensimmäisenä testasin, kuinka hypyt luonnistuvat, jos en anna käskyjä. Noh, edistys oli melkoinen: rimoja tuli koko treenien aikana alas ehkä kolme, ja joka kerta niistä oli kyllä ihan mun omia mokia. Ei siis enää käskyjä hypyillä, Rini osaa mainiosti ilman mun apua. Alkupätkä tuntui hurjalta, kun lähdin samaan aikaan koiran kanssa, mutta aina sitä vaan yllättyy, kun ei pidä kiirettä, ja silti ehtii ihan hyvin.

Keppejä tehtiin paljon, me haetaan vielä omaa tekniikkaa. Tänään kepit takkusivat pari kertaa lähinnä, kun aloin itse kiirehtiä liikaa. Kun oikea rytmi löytyy, ne sujuvat hienosti. Keppien jälkeinen hyppy oli haastava, Rini oikaisi sen ohi, kun ryhdyin kääntämään koiraa hiukan liian aikaisin. Hyppy ennen keinua sen sijaan sujui hyvin.

Keinu oli mielenkiintoinen kokeilu osana rataa. Annan Rinille tarkoituksella aika paljon apuja keinulle, kun ollaan sitä niin vähän tehty. Rini on nopeasti kuitenkin oivaltanut, ettei keinun yli voi rynniä, vaan alas pitää tulla maltillisesti. Keinulta neiti tykkäisi kovasti varastaa, joten sen kanssa pitää tehdä vielä töitä. Pituudessa oli tänään vain kolme palikkaa, armahdimme koiria kuumuuden takia alhaalla olevilla rimoilla ja sitten pituuden palikoiden vähentämisellä.

Putken jälkeinen hyppy kauempana oli myös haasteellinen, siinä rima tuli alas, kun ryhdyin taas koiraa kääntämään liian aikaisin. Jokusen kerran ajauduin itse koiran eteen niin, ettei se päässyt oikein jatkamaan radalla. Saimme kuitenkin tehtyä tosi hyviä pätkiä, ihan puhdasta rataa ei tainnut vielä tulla, mutta ei se kovin kaukana ollut. Tämänpäiväinen harjoitus tuli tarpeeseen, taas opittiin roimasti lisää :)

Illalla käytiin vielä Ainon ja Miinan kanssa tokoilemassa. Rinin kanssa tehtiin hyvällä menestyksellä avoimen luokan liikkeet läpi hyppyä lukuun ottamatta. Erityisen mielissäni olin kaukokäskyistä pitkällä matkalla. Seuraamisessa upea kontakti, käännökset kaipaa vaan edelleen hiomista. Töitä riittää tokon sarallakin siis vielä.

Meillä hiljenee taas viikonlopuksi, huomenna lähdemme päivällä ajelemaan Vaalaan aussieleirille! Onpas mukava päästä katsomaan, mitä siellä tapahtuu, mua kovasti harmitti, kun ei viime vuonna töiden takia päästy lähtemään. Sunnuntaina kotiutuu sitten luultavasti kaksi kuolemanväsynyttä olentoa johonkin aikaan päivästä, katsotaan nyt, mihin aikaan päästään lähtemään. Mun pitäisi vielä pakkailla, mutta varmaan jää kaikki taas huomiselle, sen verran väsyttää pitkän päivän jälkeen.

Uusimmassa Koirat-lehdessä oli juttu Rinin kasvattajasta ja rotuesittelyssä oli aussie. Heti piti käydä kaupassa lehtiostoksilla :)