Monen viikon treenitauon jälkeen oltiin eilen jälleen hakumetsässä. Sää oli hiostava ja lämmin, ilma seisoi paikallaan, joten itikoita riitti. Oltiin paikassa, jossa oltiin aiemminkin oltu, tehtiin vaan tallaukset toiselle puolelle tietä (kyseessä siis se paikka, jossa harjoiteltiin tien ylitystä).

Vaikka Riniltä ei hakumetsällä intoa ja motivaatiota puutu, halusin sille silti innostavan motivaatiotreenin, kun edellisissä treeneissä into on vähän lopahtanut kesken. Tsemppasin Riniä taas missä ukko -tyylillä autolta alueelle tultaessa, ja neitihän oli ihan into piukeana, kun se tajusi, että päästään oikeisiin hommiin.

Metsässä oli vain yksi ukko, joka oli piilossa rinteen päällä. Kun päästiin asemiin, ukko nousi ylös, huusi Riniä ja juoksi sitten sillä aikaa sivusuunnassa pitemmälle alueella ja piiloutui uudestaan, kun mie käänsin koiran pois. Oon ollu tosi nirso pelkästä ajatuksesta palaamisesta takaisin näkölähtöihin ja haamuihin. Siirryttiin Rinin kanssa eteenpäin keskilinjalla, lähetin sen etsintäreissulle. Odotetusti neiti sinkaisi sille suunnalle, missä ukko ensin oli ollut, mutta korjasi sitten hajun perään ja ukko löytyi tosi nopeasti. Rullan tuonti oli tosi vauhdikas, samoin näyttö.

Innostavassa treenissä totisesti onnistuttiin, sillä Rini meni ihan ymmälleen, kun se ei päässytkään etsimään kuin yhtä ukkoa. Se irtosi jopa autolle mentäessä kauas, ihan kuin olisi vain odottanut multa käskyä etsiä. Luulisi, että ensi kerralla olisi virtaa ja intoa tehdä oikeasti hommia. Miimi tosin sanoi, että koiralle tekee tosi hyvää tehdä välillä tällaisia innostavia treenejä.

Jatkossa meidän pitäisi tehdä vähän samantyyppisiä harjoituksia, jotta saataisiin Rini tarkastamaan isompia alueita yhdellä lähetyksellä. Nythän meidän ongelma on se, että neiti tekee tosi hyvät suorat pistot, mutta kun piston päässä ei olekaan ukkoa, se tulee takaisin. Vähitellen voidaan sit tehdä jo niin, ettei koira aina näe, että metsässä menee ukko, vaan sitten se joutuu jo tekemään enemmän töitä. Kuitenkin ideana on se, että kannustetaan etsimään, jottei koiralle missään vaiheessa tule sellaista oloa, ettei kannattaisi mennä, kun ei siellä ukkoa ole.

Tämänpäiväiset vepetreenit jätettiin taas väliin, kun pidettiin lepopäivä. Uni on neidille vielä maistunut hyvin, joten viikonlopun jutut väsyttänevät edelleen.