Eilen ajeltiin järkyttävässä kaatosateessa Höytiäisen rannalle vepeilyä opettelemaan. Onnistuttiin myöhästymään treenien alusta hieman, kun ensin olin katsomassa Mallan mölliagia ja siellä meni hieman odotettua pitempään, ja sitten me mokomat vielä eksyttiin treenipaikan lähelle ja jouduttiin ajelemaan hieman ylimääräisiä mutkia.

Rinillä ei tuntunut homman tajuamisessa olevan mitään ongelmaa. Se tuli tosi reippaasti veneeseen niin kuin se olisi ollut siellä aina, eikä se pitkään ihmetellyt veden liplatusta veneen ympärilläkään. Kun veneessä sai vielä nam-nam-kinkkua, niin siellähän passasi hyvin oleskella ;)

Vetäjät olivat niin otettuja tästä ensikertalaisesta, että päätettiin siirtyä suoraan veneestä hyppyyn. Rini oli niin innoissaan vepeilystä, että se hyppäsi jo valmiiksi veneeseen, ennen kuin ehdin sille edes sanoa, että veneeseen pitäisi mennä. Hyvin reippaasti se lähti myös vieraan matkaan, vähän se tuntui ihmettelevän, että miksi mamma jäi rannalle, mutta mitään huutoserenaadiakaan emme kuulleet. Mun ei tarvinnut tule-käskyä kummempaa Rinille antaa, se lähti epäröimättä, hyppäsi hyvin ja ui reippaasti rantaan. Rannassa palkattiin namilla ja lelulla, otettiin pari toistoa, ne meni aivan yhtä hyvin.

Veneestä hypyn jälkeen alustettiin veneeseen vientiä. En ollut aivan varma, tarttuisiko Rini köyteen, jos sillä houkuttelisi sitä tulemaan, joten vaihdettiin esine Rinin i-ha-naan lussupalloon, jonka tiesin sen menevän hakemaan vaikka maailman ääristä. Rini ei vaikuttanut oikein arvostavan, että pallo lähti vieraan matkaan, eikä se tarvinnut taaskaan kuin yhden käskyn ja se lähti uimalla hakemaan palloaan. Vetäjältä saatiin palautetta, että koira katseli vähän ihmeissään venettä ensimmäisellä kerralla, mutta toisella kerralla katse oli jo tiukasti kiinni pallossa koko ajan. Vene ei siis jaksanut ihmetyttää kovin kauaa :)

Kun treenit menivät niin hienosti, niin päätettiin lopettaa treeni siihen ja jatkaa seuraavalla kerralla. Kävimme ostamassa Rinille köydenpätkän, jotta päästään harjoittelemaan vientiä. Illalla pohjustettiin sitä jo vähän Marin kanssa sisällä, ja Rini teki jo tosi onnistuneita vientejä. Pitää käydä vielä kokeilemassa, miten homma toimii ulkona, sen jälkeen sitä voikin jo kokeilla melkein vedessä, kunhan ensin vielä paikan päällä kokeilee, toimiiko se vieraan ihmisen kanssa.

Meidän loppuviikko tuntuu kuluvan koiraharrastusten merkeissä. Miimi laitteli viestiä ja kysyi, lähdettäisiinkö me perjantaina raunioradalle harjoittelemaan roskispiiloja, ja tottahan me sinne lähdetään, kun siellä oli niin mahtavaa viimeksikin. Toivottavasti sää vaan suosisi paremmin kuin viime kerralla, niin saisi kuvia :) Lauantain tottistreenit siirtynevät sunnuntaille, en tosin tiedä, päästäänkö me sinne, kun aussieyhdistyksen hallituksen kokous on samana päivänä Lahdessa. Tokoilemaan ollaan menossa tänään, jos vaan ei ala uudestaan sataa.