Tilipäivän kunniaksi piti käydä kaupungilla ostoksilla, ja sieltä mukaan tarttui Rinille ruokasäkin lisäksi Wubba. Nyt taisi löytyä iki-ihanalle lussupallolle kova kilpailija, sillä Rini meni ihan totaalisen sekaisin uudesta lelusta. Kun lelu sattui olemaan mieleinen, sitä piti tietysti heti päästä kokeilemaan kymmenen minuutin pikatreeneissä.

Ensin otettiin pari luoksetuloa, hyvä vauhti, tosin se vähän vielä tippuu loppua kohti. En ottanut pysäytyksiä, pitää niitäkin harjoitella jossain välissä vielä ennen koetta.

Seuraavana seuraamiskaavio, jossa harjoitettiin täyskäännöstä vasemmalle. Rini on nyt oivaltanut jutun, ainut, että se kiertää taas aika väljästi mun takaa. Palkkaa siis heti käännöksen jälkeen. Kontakti tosi hyvä ja koiralla mainio vire. Pysähdyksetkin hyvät.

Liikkeestä maahanmeno nopea ja täsmällinen, kutsuin maasta vielä luokse, jotta vähän ehdittäisiin harjoitella ennen BH:ta. Hyvin tulee, vauhtia saisi olla enemmänkin, mutta silti ripeä luoksetulo.

Liikkeestä istuminen sujuu jo aika hyvin, vähän ehkä vielä pientä epävarmuutta, sillä istuminen voisi olla nopeampikin, mutta eiköhän se toistojen myötä lähde luonnistumaan.

Liikkeestä seisominen kärsii istumisharjoituksista, kuten osasin vähän ennakoidakin. Palkkasin Wubballa seisomisesta, toisella kerralla seisominen jo sujuikin. Tässäpä siis ohje, kuinka opetetaan BH-kokeen jälkeen koiralle yhdessä yössä liikkeestä seisominen: otetaan Wubba avuksi!

Lopuksi otettiin kaukokäskyt, välimatkaa nelisen metriä. Upeat ylösnousut ja maahanmenot, Wubba lensi palkaksi toisesta istumaan noususta, kun koira teki niin upeasti. Siihen päälle leikitykset, ja treeni oli pulkassa. Rini on mahtitaitava likka :)