Jätettiin tän päivän agitreenit väliin, kun mulla kävi kunnon päälle jo pelkkä koiran kanssa ulkoilu. Huomisista hakutreeneistä en kyllä luista, vähän jäi tuokin agin väliin jättäminen kaihertamaan, mutta toisaalta ollaan siellä käyty niin aktiivisesti, että ehkä me ei jälkeen jäädä kauheasti yhdellä kerralla. Rini on ollut aika väsynytkin, joten ehkäpä yksi lepopäivä tekee sille hyvää.

Malla tuli iloksemme Ainon kotireissun ajaksi, ensi viikonloppuna Pieksämäen näyttelyn yhteydessä nappaan sitten Ainon kyytiin ja tullaan takaisin Joensuuhun. Mallan kanssa saatiin vähän hakea meidän keskinäistä hierarkiaa, kun se oli sitä mieltä, että Führerin poissaollessa se saa ryhtyä perseilemään, tää uusi "johtaja" on vaan pelkkä bluffi. Joskus sitä ajattelee, että olishan se hienoa, jos olisi jokin luontainen auktoriteetti. Mie varmaan näytän päällepäin sellaiselta kiltiltä pullamössö-kukkahattutädiltä, joten ehkei ole ihme, ettei koirat ota mua kovin vakavasti.

Noh, onneksi päivä kääntyi parempaan, kun tehtiin lenkin päätteeksi pieni retki rantaan, jossa päästin koirat vapaaksi, jotta pääsivät räpiköimään. Taas huomattiin kahden koiran ja uimahulluuden ero: vaikka Rini tykkää vedestä ja uimisesta, se ei kuitenkaan ole niin vesihullu, että vaan säntäilisi sinne päätä pahkaa. Malla sen sijaan on. Sille riitti, kun pujotin pannan sen päästä, niin sehän lähti. Hihnassa tuntuu, ettei tuohon karjikseen saa minkäänlaista kontaktia, mutta vapaana (ja varsinkin rannalla) ollessaan se tarjoaa kontaktia kyllä tosi mielellään. Viimeistään siinä vaiheessa, kun maasta ottaa kepin.

Uintiretken jälkeen tultiin kotiin, koirat olivat tyytyväisiä päivän liikunta-annokseensa: molemmat ovat nukkuneet tyytyväisinä kuka missäkin. Rini tykästyi eilen illalla lattialle virittämääni päiväpeittoon; Malla taas näyttää kovasti arvostavan sohvia. Kun Malla nyt on meillä viikon, se saa kulkea mukana meidän menoissa ja hulinoissa, harrastusten lisäksi se päässee mukaan myös muuttokuormien ajeluun, jos me niitä tulevalla viikolla jo päästään ajelemaan. Meidän vepetreenit alkaakin vasta 10. päivä, mutta onneksi meiltä ei ole pitkä matka rannalle, joten voidaan käydä itseksemme rannalla katselemassa, mitä siellä näkyy.