Vaati hurjan paljon saada itsensä liikkeelle, kun ensin onnistuin nukahtamaan tietokonetuolille kesken netin selailun, ja sitten vielä nukuin pommiin. Kentälle oli kuitenkin tarkoitus lähteä tottistelemaan hakuporukalla, josta paikalla olivat Mika ja Lyyti sekä Jenna ja Turbo. Pienellä porukalla saa kuitenkin paljon aikaan.

Kun BH-koe uhkaavasti lähestyy, päätettiin ottaa BH-treeniä. Ensimmäisenä ongelmakohtana on seuraamisissa se, etten vieläkään osaa kaaviota ulkoa (en sitä kyllä sen kummemmin ole opetellutkaan). Tästäpä sainkin noottia ja käskyn ryhtyä opettelemaan. Mika näytti Lyytin kanssa seuraamiskaavion sekä muut liikkeet sillä aikaa, kun Rini oli paikkamakuussa mun takana. En käynyt edes palkkaamassa välissä. Rini pysyi hyvin ja makasi rauhallisesti.

Kun sitten päästiin itse hommiin, niin seuraamiskaavio oli tietenkin tuhottoman pitkä. Tein vielä lyhennetyn version. Rinin kanssa ei olla tehty hihnassa seuraamista sitten sen jälkeen, kun viimeisessä alokasluokan tokokokeessa saatiin TK1, mutta yllättävän hyvin se vielä luonnistui. Ainoa nootti siis ohjaajalle, joka ei osaa kaaviota. Ihmisryhmänä toimi Mika sekä kolme pahvista kahvikuppia. Tosi todentuntuista, eh?

Vapaana ihmisryhmä meni ihan ok, mun pitää vaan miettiä tarkkaan se kohta, missä pysähdytään. Seuraamisissa ei sen kummemmin ollut moitittavaa, Rini oli hyvässä vireessä. Pysähdys unohtui sen oikeasta kohdasta, joten piti vähän soveltaa.

Liikkeestä istumisen Rini on tajunnut älyttömän hyvin. Hyvin istuu ja nopeasti. Samoin liikkeestä maahanmenossa ja siitä luoksetulossa ei näyttäisi olevan ongelmaa. Mika sanoi meille, ettei meillä ainakaan tottisosiossa tule olemaan mitään ongelmaa - ainoa, joka sen voi sössiä, olen minä itse.

Kaupunkiosiota harjoiteltiin sen verran, että jätin Rinin makaamaan pylvääseen kiinnitettynä, ja lähdin näkösuojaan, jonka jälkeen Jenna käveli Turbon kanssa aika läheltä Rinin ohi. Ei kuulemma tässäkään mitään ongelmaa. Mun koira sai kyllä Mikalta niin paljon kehuja, että melkein meinasi punastuttaa. Kuulemma olisi BH-koekin pitänyt käydä jo aikaa sitten.

Yritin neuvoa Jennalle ja Turbolle avoimen luokan liikkeitä ja niiden opettamista parhaani mukaan. Tein Rinin kanssa vielä kaukokäskyt, vaihdot oli hyvät kohtuullisen pitkällä matkalla, mutta persuus nousi ylös. Myöhemmin kun tehtiin uudestaan, pysyi takapuolikin paikallaan. Hypyssä lähetin vähän kauempaa kuin tavallisesti, Rini meni odotetusti esteen sivuun, mutta hyppäsi kuitenkin hyvin, kun esteen ja koiran väliin jäi hyvin tilaa. Lopuksi tehtiin nouto 650g painoisella kapulalla. Ensimmäinen nouto oli vähän hakemista, mutta ei ihme - ei olla pystytty noutoa harjoittelemaan, kun mun kapula vissiin kiertää edelleen jossain päin Pohjois-Suomea ;) Toinen nouto oli hyvä, ote hyvä, luovutus nopea ja suorat perusasennot.

På finska: Rini on taitava. Se oli ihan tulessa tänään.