Käytiin eilen tekemässä Rinin kanssa aika upeasti persuksilleen mennyt ensimmäinen avoimen luokan koe. Koira toimi täydellisesti ennen kehään menoa, mutta kehässä meidän yhteisymmärrys katosi. Riniä kiinnosti kaikki muu paitsi mun kanssa tekeminen, se välillä vilkaisi minua siihen malliin, että ai pitikö täällä tehdäkin muka jotain. Tulos kyllä saatiin, mutta aika hilkulla oli sekin.

Paikalla makaaminen 10x3 = 30
Seuraaminen taluttimetta 8x2 = 16
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0x2 = 0
Luoksetulo 8x3 = 24
Seisominen seuraamisen yhteydessä 10x2 = 20
Noutaminen 6x2 = 12
Kauko-ohjaus 0x3 = 0
Estehyppy 10x2 = 20
Kokonaisvaikutus 8x1 = 8

Yhteensä 130 p, III-tulos.

Kyllähän tuosta meidän rivistä näkee, ettei ihan kaikki suinkaan mennyt huonosti. Kun koira toimi, se toimi loistavasti. Tein muutaman liikkeen ennen kehään menoa, ja ne Rini suoritti moitteettomasti. Kentän toisessa päässä pelattiin jalkapalloa, Riniä kiinnosti pallon ja pelaajien lisäksi muut koirat ja ihmiset kehän reunalla. Toisaalta se oli meidän eka kenttäkoe, aiemmin ollaan aina oltu maneesissa tai hallissa.

Seuraamisissa meidän yhteispeli alkoi jo rakoilla, Rini jätätti paljon jo alussa, se katseli jonnekin ihan muualle, eikä homma pelittänyt yhtään. Ihme, kun saatiin edes kasi, ei se musta ihan kasin seuraamista ollut.

Maahanmeno meni nollille, kun Rini jäi seisomaan.

Olin tosi tyytyväinen meidän luoksetulon kasiin, kun meidän luoksetulossa on niitä ongelmia paljon ollut. Ainoa ongelma sen kanssa oli hidas tulo mun luokse pysähtymisen jälkeen. Pitää sitä vielä treenata, kunhan aikaa, motivaatiota ja jaksamista on.

Noudon kuutonen tuli toisesta jutusta, mitä Rini ei ole aiemmin tehnyt: se varasti lähdön kapulan perään. Luovutus oli suora ja nopea, ilman varastamista olisi ollut varmaan ainakin ysin liike.

Kauko-ohjauksessa Rini oli sen näköinen kuin ei olisi koskaan istumaannoususta kuullutkaan. Kaukot olivat tosi monen avoimen luokan koirakon ongelma, monet sai sieltä nollan. Toisaalta avoimen luokan koirien tasosta kertonee jotain sekin, että vain yksi koira sai ykköstuloksen.

Koe osoitti aika selvästi meidän treenaamisen heikkouden: me tehdään liian paljon treenejä häiriöttömässä ympäristössä. Liikkeissä ei sinänsä ole mitään ongelmaa, ne pitää vaan saada toimimaan vielä suuremmassa häiriössä. Eihän se tarkoita muuta kuin lisää treeniä, treeniä, treeniä.

Tänään vietetään vapaailtaa, huomenna mennään sitten jo hyvissä ajoin aamulla näyttelyyn.