Maanantain hakutreenien jälkeen ei olla ehditty tehdä juuri mitään. Tiistaina olisi ollut meidän hakupienryhmän tottistreenit, mutta jätettiin väliin, kun oli muuta menoa. Keskiviikkona oli Poks ry:n järjestämä match show raviradan parkkiksella, mutta olin vain katselemassa, kun ilmoittautumishinta tuntui vähän turhan kalliilta maksettavaksi muutaman tovin kehäpyörähdyksestä.

Tiistaina käytiin Ellin, Mion ja Katlan kanssa Jaamankankaalla vähän riehuttamassa koiria. Otin Katlasta alkuun kuvia, sitten katsoin Ellin ja Mion pikaista tokotreeniä. Me tehtiin Rinin kanssa vaan nouto ja hyppy - hypyn kanssa piti lähinnä tarkistaa, ettei ihme-epäröinnistä tullut mitään pysyvää vahinkoa. Hyppy sujui mainiosti, joten enempää ei tehty.

Rini on nyt sitten tutustutettu karjislauman uusimpaan tulokkaaseen, ja hyvin näyttivät toimeen tulevan. Rini oli taas useampaan otteeseen jäähyn tarpeessa, kun se ei millään meinannut tajuta, ettei pientä voi retuuttaa samalla tavalla kuin aikuista. Katla on onneksi sen verran sisukas tapaus, että se osaa tarvittaessa pitää puoliaankin. Rini on ollut vieläkin vähän väsynyt, se loppuajasta ei viitsinyt edes katsoa, kenelle hampaita näytteli, ja siitä mie vähän sille motkotin.

Torstaina vietimme ihanan iltapäivän Heinävedellä, kun pääsimme vihdoin ja viimein käymään Rinin veljen Taavin sekä Taavin omistajien Liisan ja Lassin luona. Rini ja Taavi tulivat toimeen hyvin, Taavi vähän testasi siskolikan suopeutta, mutta joutui useampaan otteeseen tekemään tuttavuutta neidin purinoiden ja hampaiden kanssa. Ihan hyvä, että Rini osaa puoliaan pitää. Samalla nähtiin kaupunkikoiran ja maalla asuneen ero: Rinillä on ollut kavereita aina, se riehui aikansa, mutta jaksoi sitten rauhoittua ja kiinnostua muustakin; Taavi taasen oli vähän väliä Riniä hakemassa leikkiin, eikä olisi millään malttanut asettua aloilleen. Taavista on kehkeytynyt upea ilmestys, saa nähdä, miten sen kanssa pärjään viikon päästä Joensuun näyttelyissä, kun lupauduin hoitamaan esityspuolen ;) Harjoiteltiin me vähän, mutta Rini oli niin suuri häiriö, että kaarroksien tekeminen oli ajoittain todella vaikeaa. Sovittiin kuitenkin, että mennään lauantaina hyvissä ajoin näyttelypaikalle, jotta Taavi ehtii tottua hälinään ympärillään ja sitten vähän muistutellaan mieleen kehäkäyttäytymistä ja seisomista.

Rini oli muutaman tunnin riehumisen jälkeen ihan poikki, se nukkui pienellä somalla kerällä auton etupenkillä koko matkan kotiin. Ruokakin maistui hyvin, vaikka pikku-ahmatti sai herkkuja huomattavissa määrin Liisalta, joka vaikutti ihastuneen Riniin perin pohjin ;)

Tänään kävimme tekemässä tokotreenin pienellä porukalla, paikalla olivat meidän lisäksi Päivi ja lyhytkarvainen collie Reko sekä Jenna bullmastiffiensa Turbon ja Darran kanssa. Aluksi tehtiin paikkamakuu, mie menin auton taakse piiloon ja odottelin jokusen tovin siellä, menin sitten yhtä matkaa Jennan ja Päivin kanssa koirien luo. Rini pysyi hyvin paikallaan, eikä vaikuttanut sen koommin hämmentyvän mun katoamisesta. Ilmeisesti kaupan eteenjäämisharjoitukset ovat tuottaneet tulosta ;)

Olin liikkeenohjaajana Jennan ja Päivin treeneissä, lopuksi teimme Rinin kanssa avoimen luokan treenin.

Seuraaminen meni ihan mukavasti, Rini tuntui vain unohtaneen, että kun liikkeestä pysähdytään, niin pitäisi tulla istumaan sivulle eikä eteen ;) Kun neiti loppumatkasta malttoi keskittyä, meni paremmin. Seuraamisissa pitäisi vielä vähän työstää käännöksiä, pitänee niitä katsoa huomenna tokokoulutusohjaajakurssilla, kun meillä on taas käytännön harjoituksia.

Liikkeestä maahanmenossa ei ollut ongelmaa, Rini menee kuulemma nopeasti maahan, eikä se hätkähdä, vaikka kävelen edestakaisin. Liikkeestä seisomisessa Rini ennakoi sivulle istumisen pitkästä aikaa, joten otin koko liikkeen uudestaan. Toisella kerralla palkkasin suoraan seisomisesta, en pyytänyt erikseen istumaan sivulle. Kokeessa se kyllä luonnistuu, vaikkei sitä kauheasti ehtisi harjoitellakaan.

Luoksetulon kanssa tehtiin tänään töitä. Tein ensin ihan normaalin luoksetulon ilman mitään apuja, mutta odotetusti se oli hidas. Toisella kerralla otin avuksi kaksi palloa, mutta kun Rini sinkaisi heittämäni pallon perään, se ei enää tajunnut tulla luoseni, vaikka vingutin toista - paljon mieluisampaa - käsissäni. Sitäkin osasin odottaa. Kokeilin maahan kaatumista, pallon heittämistä jalkojen välistä, mikään ei auttanut. Sitten kokeilin lopuksi karkuun juoksemista, sitten alkoi vauhtia löytyä. Pitänee tehdä joka päivä muutama luoksetuloharjoitus, joissa juoksen aina karkuun. Ajattelin kerran kokeilla vielä ennen koetta, mitä pysäyttäminen liikkeelle tekee. Joskopa sillä saisi vähän valettua itseluottamusta ja varmuutta vauhtiin.

Nouto oli tyypillinen Rinin nouto. Vauhtia olisi saanut olla luovutukseen enemmän, mutta hyväksyin sen kuitenkin. Ehkä luovutukseenkin tulee vauhtia, kunhan saadaan luoksetulon vauhtiasia kuntoon.

Kaukokäskyissä Rini nousi hyvin, se tosin hiukan ennakoivasti ei nouse ihan niin ylös kuin mitä se voisi nousta. Satunnaisesti se saattaa nousta ihan kunnolla istumaan, mutta se on lähestulkoon harvinaista. Jos kaukoja harjoitellaan, pitää muistaa palkata jokaisesta vaihdoksesta, se tuo vaihtoihin ripeyttä.

Hypyn kanssa temputtiin hiukan tänään, tosin tällä kertaa aidan toisella puolella olevan asennon ja ennen kaikkea sijainnin kannalta. Ensin Rini meni käskystä maahan. Kun se vielä onnistui jäämään ihan esteen sivuun, kutsuin sen pois ja teimme uuden hypyn. Nyt Rini istui, mutta se jäi taas aivan esteen viereen. Korjasin sen sitten namikädellä houkuttelemalla, hyppyytin takaisin ja otettiin vielä kolmas toisto. Otin muutaman askeleen lähemmäs estettä, Rini jäi aika hyvin esteen taakse, istui sujuvasti ja tuli nätisti takaisin. Pitää kokeessakin muistaa, ettei jää esteestä liian kauas, jos se kerta vaikuttaa paikkaan esteen toisella puolella.

Me ei enää varmaan ihmeemmin treenata kokeisiin, luoksetuloa ja kaukokäskyjä ehkä hiotaan vielä vähän. Ja mahdollisesti seuraamista. Ei kuitenkaan erityisen treenimäisesti, parempi, jos Rinillä on intoa touhuta kokeessa. Maanantaina meillä on hakutreenit, sinne ollaan menossa, jotta jotain aktiviteettia saadaan ensi viikolla ennen koetta. Tiistaina olisi möllitoko, mutta saa nähdä, ehditäänkö ja mennäänkö.