Eilen taas treeneissä Jaamankankaalla. Saatiin Ainon kanssa operoitua liivit suunnilleen oikean kokoisiksi Rinille, hyvin kestivät treeneissä.

Maasto oli taas vaihtelevaa: sekametsää, maasto vietti loivasti alas, oikealla nousi loivasti ylöspäin, mäennyppylän jälkeen maasto lähti taas viettämään alaspäin. Vasemmalla puolella oli notko ja kumpuilevaa maastoa. Sää hiukan pilvinen, aurinkokin pilkisti välillä. Maasto pyöritti tuulta vähän miten sattui.

Rinille kolme ukkoa: yksi vasemmalle tosi pitkälle, koira näki ukon, käänsin sen sitten pois ja ukko juoksi parisenkymmentä metriä syvemmälle. Onnistunut lähetys ja nopeasti ukko löytyi. Rini onnistui vain löytämään ukon vähän väärältä puolelta, joten rullan etsintään meni melkoisesti aikaa ;) Hyvä, vauhdikas näyttö.

Toinen ja kolmas ukko olivat valmiina piilossa. Toinen ukko oli oikealla puolella mäennyppylän päällä, jossa oli potero hyvänä piilopaikkana. Lähetin Rinin, se ensin juoksi harjanteen suuntaisesti, mutta tajusi sitten lähteä mäennyppylälle. Ukko löytyi nopeasti, samoin rulla, taas tosi vauhdikas näyttö ja hillittömästi kehuja.

Kolmas ukko olikin ongelmallisempi. Vasemmalla puolella oli jyrkähkö mäki, ukko oli melko perällä alueella. Lähetin Rinin ensimmäisen kerran, etsi hyvin, pääsi hajulle, mutta itsevarmuus loppui kesken ja tuli takaisin. Lähetin uudestaan, koira etsi taas jonkin aikaa, mutta tuli takaisin. Parin uuden epäonnistuneen lähetyksen jälkeen astelin koiran kanssa vähän pitemmälle alueelle, lähetin uudelleen, koira sai uudelleen hajun ja ukko löytyi ilman apuja! Näytölle lähtö oli vähän hidas, Rini jäi minua odottelemaan. Taisi käydä mäen juokseminen ylös ja alas vähän voimille ;) Ukon luona paljon kehuja ja ruhtinaallinen palkka. Upeaa työtä!

Ensi kerralle suunnittelin sellaisen treenin, että otetaan jo kaikki ukot valmiiksi piiloihin, mutta ensimmäinen ukko helpossa piilossa jossain lähellä. Nyt pyritään vaan siihen, ettei koira saisi enää näköapuja, vaan joutuisi käyttämään nenäänsä.

Sovittiin tottistreenit torstaille Pärnävaaralle, sinne menemme kivalla pienellä porukalla.

Me saatiin tänään jännittäviä uutisia: meillä on edessä muutto! Kaikkein parasta muutossa on varmaan se, että uusi kämppä on upea, ja tosi iso opiskelijalukaaliksi: neliöitä on hurjat 100. Menen ensi viikolla kirjoittamaan vuokrasopimuksen kämppisten kanssa, eli muuttamaankin päästään ensi kuussa. Varmaan tiedossa on taas jokusen viikon hiljaiselo, kun laitetaan kämppää ja hoidetaan nettiasiat kuntoon. Onneksi uusi koti on vielä tässä ihan lähellä, niin ei tarvitse kovin kauas lähteä muuttolaatikoita raahaamaan.