Eilen oltiin taas Jaamankankaalla hakuilemassa. Olimme jälleen uudessa maastossa, toisella puolella loivasti alaspäin viettävää kangasmetsää, hakualueen reunamilla suonsilmäke; toinen puoli jyrkkää kukkulanreunaa, paikoitellen tosi tiheää metsää. Sää oli aurinkoinen, vähän pilvinen, ilma seisoi paikallaan, joten tuulesta ei saanut apuja.

Otettiin Rinille kolme ukkoa, kaksi lähti metsään yhtäaikaa koiralle iloisesti huudellen. Odottelimme mäenrinteessa jonkin aikaa, jonka jälkeen lähdettiin töihin. Rini taisi nähdä, minne Miimi meni, sillä Miimi löytyi tosi äkkiä. Koiralla oli virtaa ja energiaa kuin pienessä kylässä, se viipotti näytölle niin lujaa, että mun piti jäädä katselemaan ympärilleni, että löysin perille ;)

Toinen ukko oli piilossa mäennyppylän päällä olevassa poterossa. Rini oli ensin lähdössä kiertämään mäkeä, mutta korjasi sitten jyrkän mutkan ylös ja ukko löytyi tosi nopeasti. Näytölle lähtö oli taas hyvin vauhdikas. Saatiin kahdelta ensimmäiseltä maalimieheltä palautetta, että Rini menee tosi hyvin maahan jo suoraan näytölle tullessaan.

Kolmas maalimies meni piiloon sillä aikaa, kun oltiin näytöllä. Lähetin Rinin ja se lähti etsintöihin tosi suoraan, Miimi kommentoikin, että tälle koiralle on tehty tosi paljon näkölähtöjä. Ensin Rini juoksi ukon ohi, mutta korjasi sitten, sai ilmeisesti hajun, koska ukko löytyi sen jälkeen tosi nopeasti. Näytölle lähtö oli ehkä hitusen maltillisempi, mutta vauhdikas edelleen (lue: niin vauhdikas, etten minä pysynyt perässä). Kaikki ukot löytyivät ja taas päästiin kehumaan upeaa kenties ihan lupaavaa hakukoiraa.

Ensi kerran harjoituksiin mietittiin, että voisi ryhtyä jo vaikeuttamaan hommaa pimeillä lähdöillä. Ensimmäinen ukko otettaisiin niin, että se menee jo tosi pitkälle maastoon, koira näkee sen siellä, jonka jälkeen käännän koiran ympäri ja sillä aikaa ukko juoksee parisenkymmentä metriä syvemmälle alueella. Toinen ukko jo täysin pimeänä. Mika myös alkoi mietiskellä, että kiintorullaankin voisi ryhtyä siirtymään kohtapuoliin. Odotan mielenkiinnolla ensi viikon treenejä, niin näkee, miten nuo pimeät ukot löytyvät.

Ai niin, saatiin eilen viimein hankittua pk-valjaat :) Niitä pitäisi tosin vähän operoida, ne on Rinille ihan törkeän isot.