Meillä on vietetty leppoisaa ja "leppoisaa" yhteisaikaa. Illat ovat kuluneet lenkkeilyn merkeissä enemmän ja vähemmän, koulu, työt ja ooppera vievät paljon aikaa, joten varsinkin eilen Rini joutui tulemaan toimeen vähän vähemmällä huomiolla. Tänään onneksi karmea kiire jo vähän hellitti, ja ehdittiin käydä taas nauttimassa kauniista iltasäästä ja tekemässä pieni tokotreenikin.

Rini on ollut pari päivää vähän vaisu, syyksi paljastuivat tänään lihasjumit. Istahdin koiran kaveriksi lattialle ja hieroin vähän sen lihaksia ja lopuksi venytin kaikki neljä koipea vuorollaan. Rini nautti ilmeestään päätellen erityisesti venytyksistä, se ei tavallisesta poiketen edes niskoroinut vastaan, kun aloin ojentaa tassua eteen ja taakse. Kun ei itselläkään ole venyttelystä tullut tapaa, niin ei sitä tajua koirankaan jumitiloja ennaltaehkäistä ennen kuin vasta sitten, kun jumit ovat jo päässeet muodostumaan. Rini oli lenkillä kuin ihan eri koira: se käveli alkuviikosta mun vierellä ja ajoittain pitkiä matkoja takana, eikä se oikein innostunut mistään; tänään neiti juoksenteli iloisena ja pirteänä mun edellä vapaana ollessaan ja nautti selvästi ulkoilusta. Pitäisi ottaa tavaksi hoitaa koiran lihaskuntoa useammin.

Lenkin yhteydessä tehtiin pienenpieni tokotreeni. Meillä on nyt tämän viikkoa harjoiteltu seuraamista lenkillä kävellessä, tein tänään vielä pitkät pätkät seuraamista läheisellä parkkipaikalla. Rinin kontaktissa on tapahtunut huikeata edistymistä, olin tosi tyytyväinen tämän päivän seuraamisiin. Alettiin harjoitella käännöstä vasemmalle ja Rini pääsi jo aika hyvin jyvälle, mistä on kyse. Tehtiin seuraamista normikävelyvauhdilla, sitten nopeutetulla ja hidastetulla, kaikissa kontakti pysyi aika hyvin. Nyt Riniltä ei ihan aina katkea kontakti edes silloin, kun palkkaan, mikä tuntuu aika huikealta edistysaskeleelta. Kotona ollaan sisätiloissa harjoiteltu parin päivän ajan peruuttamista, tänään kokeiltiin ekan kerran ulkosalla ilman seinäapua. Rini osasi aika hyvin harjoitusten määrään nähden, vielä pitää vahvistaa, mutta hyvällä mallilla se alkaa olla :)

Kaukokäskyjä ei tehty ihan kokonaisina, palkkasin ensin palloa heittämällä ekasta ylösnoususta; toisella kerralla Rini oikein ponkaisi istualleen. Toinen ylösnousu siis oikein napakka ja nätti, maahanmeno hyvä, toinen istumaannousukin oli hyvä, palkkasin siitä, eikä tehty kaukkareita sen enempää.

Luoksetulon kanssa lähinnä vähän viriteltiin ja muistuteltiin mieleen sellaista vauhdikasta juoksua. Mun oli tarkoitus kokeilla pysäytyksen kanssa, mutta kun vauhti oli vähän hakusessa, niin päätin sitten olla ottamatta. Viimeisellä kerralla vauhtia oli jo ihan hyväksyttävästi, vielä pitää vahvistaa ja alkaa vähitellen ottaa sitäkin pysäytystä sekaan.

Liikkeestä seisomiset olivat tänään nopeita ja kauniita, nyt ei tarvinnut edes temputa käskyjen kanssa, vaan Rini jäi suoraan seisomaan. Tehtiin pari toistoa, eikä liikkeessä ollut mitään ongelmaa. Kylläpä olin tyytyväinen omaan pikkumussukkaani!

Lopuksi tehtiin vielä vähän seuraamista. Rinin kanssa ollaan ryhdytty hiomaan seuraamista silleen, että kävelen ympyrää joko niin, että koira seuraa ympyrän sisäpuolella - tänään otin mukaan myös koiran seuratessa ulkopuolella. Seuraamispaikka oli hyvä ja kontakti aivan mahtava. Työ alkaa vähitellen tuottaa tulosta, ja olen siitä iloinen. Seuraamisen kanssa pitää vaan olla varovainen, ettei tehdä liikaa.

Posti toi mukanaan kutsun Josepan maastolajien infotilaisuuteen, mikä tarkoittaa sitä, että kohta päästään taas hakumetsälle! Täyttelin jo ilmoittautumiskaavakkeet, mutten saanut vielä aikaiseksi vietyä postilaatikkoon. Saisihan tuon toimitettua eteenpäin ottamalla huomenna töihin mukaan... Olisin ollut kiinnostunut jäljentekokurssista, joka olisi ollut ensi kuussa, mutta se sattuu olemaan samana iltana, kun olemme tokokokeissa. Jälkikin olisi mielenkiintoinen lajina, mutta pitää nyt meidän seurailla, mihin kaikkeen aika riittää. Tälle kesälle en edes unelmoinut jälkiryhmään lähtemisestä, kun kesällä on niin paljon kaikkia muita harrastuksia jo ennestään. Ja onhan meillä aikaa ;)