Päivittäminen on tökkinyt pahasti, kun hommaa löytyy paljon muutakin. Yritän taas muistella eilisiä treenejä parhaani mukaan.

Eilen ei päästykään lenkille isolla porukalla, kun auto teki temput, eikä suostunut lähtemään käyntiin. Akku siitä oli vietävä latautumaan, ennen kuin se saatiin taas toimimaan (sekin tapahtui vasta tänään). Aino tuli Miinan ja Mallan kanssa meille yökylään, mentiin Rinin kanssa vastaan, joten saivat elukat kuitenkin vähäsen lenkkeilyä.

Illalla mentiin tekemään treeniä. Nyt oli mukana myös Malla, joten sain kunnian seurata molempien karjisten tokotreenejä ja tehdä huomioita.

Teimme liikkeet vaihteeksi käänteisessä järjestyksessä. Rini kävi ihan kierroksilla, joten sitä piti alkuun vähän viritellä vakavampaan toimintaan palloa heittelemällä. Kun viitisen kertaa oli palloa viskelty, korvia ja malttia alkoi olla taas sen verran, että pystyttiin jotain jo tekemäänkin.

Olin aiemmin päivällä treenannut jo hyvällä menestyksellä hyppyä ja kaukkareita. Liekö siitä johtunut, kun hyppy sujui aivan mahtavasti. Rini osaa nyt jo hakeutua hypyn toiselta puolelta sivulle, tosin olen vielä antanut käskyn avuksi. Nyt sitä pitäisi ryhtyä häivyttämään. Hyppy meni kuitenkin loistavasti, istumista pitää vielä muistaa vahvistaa, että saadaan siitä sujuva. Rini jää vielä ajoittain seisomaan ja tarvitsee silloin kaksi käskyä istumiseen.

Nouto meni eilen nappiin myös. Rini otti suorilta kapulan oikein suuhun, ja nouto oli oikein vauhdikas ja hyvä. Noudon kanssa pitäisi harjoitella vielä vaan pelkkää pitämistä ja koko liikettä. Eihän mikään ole koskaan täydellisen valmista ;)

Kaukkareissa Rini on tosi hyvin tajunnut takapalkan avulla, mitä siltä toivoin vielä lisää. Nyt Rini nousee nätisti jo istumaan, vaikkei palkkaa aina takana olisikaan. Vahvistetaan kuitenkin, yksi tassuista tahtoo aina välillä jäädä eteen, niin kuin neiti yrittäisi ennakoida maahanmenoa. Rini pysyy istuallaan hyvin, maahanmenossa ei ole ongelmaa.

Liikkeestä seisominen meni myös aika upeasti. Jätin eilen antamatta ylimääräisen käskyn paikallaoloon, ja siitä huolimatta Rini pysyi paikallaan. Aino teki huomion, että hidastan kävelyä koiran ohi mennessäni: sen suhteen mun pitäisi miettiä, aiheuttaako kävelyn hidastaminen koiralle turhaa painetta vai jatkanko samaan malliin. Tuo oli oikeastaan hyvä huomio, koska en itse ole tarkoituksella kävelyvauhtia hidastanut. Varmaan johtuu siitä, että itse vielä tarkkailen hyvin tarkkaan, liikahtaako Rini vai ei.

Luoksetuloa tehtiin eilen yhteensä kuusi kertaa: ensin normaali luoksetulo, sitten pelkkä pysäytys, kaksi normaalia luoksetuloa, yksi kokonainen luoksetulo pysäytyksen kanssa ja loppuun vielä normaali luoksetulo. Aluksi virittelin vaan, jotta saataisiin liikkeeseen vauhtia. Pysäytys oli aika napakka, Rini vähän mun silmään taas himmaili, mutta kun Aino ei mitään himmailusta maininnut, niin kai se oli ihan sallittu juttu. Eihän se toisaalta siinä liikkeessä voikaan pysähtyä kuin seinään törmäisi. Mun piti miettiä uusi käsky pysäytysluoksetulolle. Käytin sanaa "tässä", Rini ei tajunnut käskyä, ennen kuin liitin nimen siihen. Tätä pitää vaan treenata lisää, kyllä se sieltä lopulta tulee. Mun pitää vaan nyt muistaa olla tarkkana niiden antamieni käskyjen kanssa, että menevät oikein. Normiluoksetuloissa oli alussa vähän himmailua ilmassa, mutta karkuun juoksemisella saatiin nopeasti vauhtia lisää. Avoimen luokan luoksetulo oli hyvä: Rini pysähtyi hyvin, se lähti pysäytyksen jälkeen hyvin, mutta hidasti vähän lähemmäs tullessa. Ravi pysyi kuitenkin koko ajan, nyt on vaan tärkeä vahvistaa nopeutta.

Liikkeestä maahanmenossa ei ollut ongelmia. Itse olen huomioinut, että Rini menee vähän vinoon, kun jätän sen maahan. Pyysin sitten Ainoa katsomaan, mitä liikkeen aikana tapahtuu, ja löytyihän se selityskin vinoon menolle. Koira kävelee suorassa linjassa mun vierellä, mutta mie väännän itseni jotenkin ihmeellisesti vähän vinoon koiraa jättäessäni, mikä saa koirankin menemään vinoon. Rini tykkää myös vaihtaa lonkkaa, kun kävelen sen taakse, ilmeisesti pitääkseen silmällä, ettei mamma karkaa minnekään ilman sitä ;)

Seuraamista ei otettu eilen, kun Rini alkoi maahanmenon jälkeen narskutella taas varpaanvälejään siihen malliin, että lunta oli paakkuuntunut sinne väliin. Seuraamisen kanssa pitääkin olla tarkka, ettei tehdä liikaa. Jos meidän "treenataan joka toinen päivä" -putki jatkuu huomenna, niin sitten voisi miettiä taas tekevänsä seuraamiset myös.

Ilmoitin Rinin eilen tokokokeeseen Joensuuhun, sinne siis suuntaamme toukokuussa. Olipas hassua merkata rasti avoimen luokan kohtaan sen alokkaan sijaan ;) Aino ja Miina debytoivat myös avoimessa luokassa samassa kokeessa, joten yksin emme ole sinne menossa.

Tänään on ollut juhlapäivä. Wallu-Voldemort vietti tänään yksivuotissynttäreitään, paljon onnea vuoden ikään ehtineelle riiviöpoitsulle! Me emme bileisiin valitettavasti päässeet, kun mulla oli omat synttäripirskeet täällä kotosalla ;) Tai no, tänään ei vielä varsinaisesti juhlittu, mutta kakkua syötiin kuitenkin. Käytiin me tänään sillä isomman porukan lenkillä taas Jaamankankaalla, Rini-kiukkusäkki pääsi taas vähän napisemaan kaikkien kanssa. Sen lisäksi mie kävin Elisan ja Even kanssa uimassa Vesikossa hiihtoloman (ja ehkä ihan vähän mun synttäreidenkin) kunniaksi.

Huomenna mennään aamusta agilitytreeneihin, sieltä mun pitääkin juosta tenttiin yliopistolle. Eipä mahda kummoinen menestys olla, kun lukeminen on ollut vähän huonolla mallilla tämän viikon.