Tänäänkin on liidetty, tällä kertaa kirjaimellisesti :) Aamulla noustiin hyvissä ajoin ylös, käytiin sellaisella tunnin lenkillä virkistäytymässä, huilittiin hetki kotona ja suunnattiin sitten Ainon, Mallan ja Rinin kanssa Liperiin aussieporukan agitreeneihin. Aino ja Malla olivat meillä vierailevina tähtinä ja olivatkin edustamassa meidän ryhmässä edistyneempää koirakkoa :)

Tänään harjoiteltiin A:ta, putkea, hyppyjä ja keppejä. Meillä oli koirat yksitellen kentällä, mikä olikin ihan hyvä, niin häiriö ei kasvanut sietämättömäksi kenellekään. Rinin kanssa otettiin alkuun pari putkea, jotta muistuteltaisiin mieleen, että agi on kivaa. Eipä sitä hyvin Rinille tarvinnut muistutella :) Kun putki sujui hyvin, niin tehtiin vähän keppejä, joita ei ollakaan harjoiteltu agilityn teemapäivän jälkeen. Rini muisti hyvin, mistä oli kyse, itse pysyin aika hyvin neidin perässä pujotellessa, joten tehtiin onnistuneet kepit. Olin oikein tyytyväinen pikku-aussieeni :)

A oli tämän päivän varsinainen harjoittelueste. Meidän ei A:ta hirveästi tarvinnut harjoitella, otettiin suoraan vaan ilman hihnaa ja mentiin. Rini paineli A:n ihan surutta, enemmän mulla oli töitä sen menohalujen hillitsemisessä. Rini olisi mielellään nääs hypännyt kontaktin yli joka kerta, siinä neiti onnistuikin lähes joka kerta, kun mie en saanut oikein sen vauhtia hillittyä.

Mun pitäisi nyt ryhtyä miettimään, kuinka aion kontaktit opettaa. Jotenkin tuntuu, ettei se seisomaan jääminen olekaan se paras vaihtoehto meille, luultavasti onnistuisi paremmin, jos opettaisin neidin istumaan. Ensin pitää tosin saada vauhtia hillittyä, hankala on kontaktia opettaa, jos koira ehtii loikata jo maahan esteeltä, ennen kuin ehdin stoppia huutaa ;)

Lopuksi tehtiin jo kunnon ratapätkä. Rata alkoi kepeillä, siitä putki, putkelta hypylle, hypyltä taas putkelle (putken vieressä oli A pahana ansana), putken jälkeen kaksi hyppyä tiukassa kurvissa, siitä A:lle ja rata päättyi siihen. Yritän piirrellä jonkinlaisen kuvan radasta taas, lisäilen sen tähän kirjoitukseen myöhemmin.

1381073.jpg

Radan tekeminen oli yhtä sähläystä - mikä oli puhtaasti ohjaajan vika. Kepit menivät upeasti, vaikka tehtiin vaikeammalta puolelta. Putkelle lähetys meni vielä, vaikka mun ohjaus takkusi pahasti, hypyn Rini skippasi, kun en osannut käsiäni käyttää ja sitä sinne ohjata. Seurasi aika monta epäonnistunutta yritystä, joka kerta syynä mun huono ohjaus. Pääsinpähän naurattamaan ihmisiä kaikkialle huitovilla käsilläni ja ihmeellisillä kiljaisuilla ;) Parasta touhussa oli se, etten tajunnut itse touhuistani mitään, ennen kuin Aino huusi mulle käskyn rauhoittua. Senkin jälkeen piti vielä kerran tehdä epäonnistunut ratapätkä, ennen kuin sain oikeasti otettua itseäni niskasta kiinni.

Jätin Rinin hypyn taakse, hengitin syvään ja katsoin lopun ratapätkän kunnolla, mietin, miten ohjaan, miten kädet liikkuvat ja miten itse liikun. Kun lähdettiin tekemään rataa, itsellä oli ihan erilainen fiilis. Ensimmäistä kertaa tajusin, mitä olin tekemässä, ja heti sujui paremmin. Sain ohjattua lopun rataa loppuun saakka ilman ihmeellisiä virheitä. A olisi voinut mennä paremmin siinä mielessä, että Rini loikkasi suorilla puoleenväliin A:ta ja samalla tavalla se loikkasi sieltä poiskin. Olin kuitenkin tyytyväinen suoritukseen, eikä jääty sitä hiomaan. Ensi kerralla pitää ehdottomasti harjoitella A:n menoa maltillisemmin.

Mun pitää jatkossa ehdottomasti ryhtyä keskittymään enemmän siihen, mitä radalla teen. Rini yritti alkuun naksutella taas, kun sitä ärsytti ja turhautti mun huitomiset; heti, kun aloin keskittyä tekemiseen, se antoi mun käsien olla ja keskittyi itsekin tekemiseen paremmin. Rinillä on vielä sekin piirre, että se kun näkee, että mie kiirehdin jonnekin, sekin alkaa kiirehtiä, eikä malta tehdä kunnolla, vaan rynnii. Rini osaa siis mainiosti, mutta ohjaajansa ei ;)

Meidän päivän sekoilut on kuvattu kameralle, joten pääsin itsekin vähän katsomaan, mitä siellä radalla tuli tehtyä. Julkinen nöyryytys on hyvä keino saada omia toimintoja muuttumaan ;) Latailen nekin videot nettiin, kunhan saan aikaiseksi.

Treenien jälkeen käytiin vähän juoksuttamassa koiria. Otin kuvia päivältä, taidan niistä tehdä uuden kansion meidän galleriaan. Meidän treenauksesta Liperissä tulee tästä lähtien säännöllisempää, kun esitys meidän toiminnasta meni läpi Liperin Kennelkerholla. Nyt voi sitten olla, että jätetään siellä Outokummussa käynti sikseen ja keskitytään alkeisiin kunnolla. Seuraavat treenit ovat perjantaina aamulla, joten kauhean pitkään ei tarvitse seuraavia treenihetkiä odotella! Olisivatkohan tämän päivän opit menneet perille perjantaihin mennessä ;)