Tänään matkasimme vuorostaan Lappeenrantaan kolmanteen alokasluokan kokeeseemme. Lähtö oli aamulla vaikeaa, mutta onneksi lähdettiin, sillä hyviä tuloksia siellä käytiin tekemässä :)

Tuomarina tänään Anne Nokelainen. Pisterivi näyttää tältä:

Luoksepäästävyys 10x1 = 10
Paikkamakuu 10x3 = 30
Seuraaminen hihnassa 8x2 = 16
Seuraaminen taluttimetta 8x4 = 32
Maahanmeno 9½x2 = 19
Luoksetulo 10x3 = 30
Seisominen 8x2 = 16
Estehyppy 8x2 = 16
Kokonaisvaikutus 9x1 = 9

Yhteensä 178 pistettä, ykköstulos, sijoitus 2 ja koulutustunnus TK1!

Meidän paikkamakuu oli mennä päin mäntyä, tosin meistä riippumattomista syistä. Rinin molemmilla puolilla oli uroksia, joista toinen (dalmis) jäi seisomaan, kun ohjaaja lähti viereltä. Siitä se sitten lähti haistelemaan hajuja, mie kauhuissani jo mietin, että tästähän se vaan puuttuu, että se menee Rinin luo. Ohjaaja sai onneksi koiran haltuunsa ennen kuin mitään vakavaa ehti tapahtua. Ehdin huokaista helpotuksesta - liian aikaisin.
Rinin toisella puolella oli kultainen noutaja, joka pian dalmiksen haltuunoton jälkeen huomasi Rinin. Kultsu nousi välittömästi ylös ja meni Rinin takapuoleen kiinni. Rini ei päällekäyvistä ahdisteluista pitänyt, se nousi ylös, käveli pari askelta eteenpäin ja meni takaisin maahan naamallaan ilme "anteeksi mamma, kun nousin, mutta tuo ahdistelee mua! Käykö, jos meen uudelleen maahan?" Kultsu ahdisteli Riniä siihen saakka, kunnes sen ohjaaja sai sen kiskottua pois. Onneksi tuomari katsoi kultsun toimet kohtuuttomaksi häiriöksi, joten Rinin seisomaannousemista ei huomioitu arvostelussa ja saimme täydet pisteet.

Mun piti käydä ulkona tasaamassa välissä pulssi, hengitys ja verenpaine. Hyvä mieli ja vire olivat kärsineet välikohtauksen myötä, joten käytin jäljelläolevan ajan itseni ja koiran tsemppaamiseen.

Rinin seuraamiset olivat innokkaat, hihnassa se hillui aluksi, mutta rauhoittui sitten loppua kohti. Taluttimetta seuraaminen sujui hiukan paremmin, sen aikana tosin huomio herpaantui, kun neiti tajusi, että meillä on yleisöä :)

Maahanmenossa perusasento oli hiukan vino, siitä menetimme puoli pistettä.

Luoksetulon kymppiä ihmettelen kovasti vieläkin. Rini jäi eilisen tapaan himmailemaan puolessavälin matkaa, mutta ilmeisesti se ei ollut niin vakava juttu, kun perusasennot olivat suorat.

Pysähtymiseen meni seisomisessa sen verran pitkään, että tuomari hiukan sakotti pistetiliä. Mulle pääasia oli tietysti, että neiti jäi seisomaan, eikä ennakoinut istumista.

Estehyppy olisi onnistunut täydellisesti, jos Rini ei olisi liikahtanut siinä vaiheessa, kun olin kiertämässä neidin vierelle. Este oli kuitenkin edelleen mieleinen, sillä tänäänkin Rini yritti mennä sinne omine lupineen. Onneksi neidillä oli korvat ja sivulletulo onnistui.

Kokonaisvaikutukseen tuomari antoi sellaista kommenttia, että meidän tokoilua on oikein mukava katsella. Tarkkuutta tuomari olisi vielä toivonut, ja sitähän ne meidän liikkeet vielä tarvitsisivat.

Ja kun Rini nyt sai nimeensä liitteen TK1, on suuntana seuraavan kerran avoin luokka! Avoimen liikkeitä me ollaan jo harjoiteltukin, mutta nyt päästään sitten hiomaan niitä ihan kunnolla. Lähinnä paikkamakuuseen pitää vielä saada varmuutta (ei olla tehty näkösuojan kanssa), luoksetulo pitää harjoitella, jäävien liikkeiden taaksekävelyä vahvistaa sekä hioa kaukkareita sekä noutoa. Seuraamisen kanssa riittää myös vielä töitä. Olen alustavasti miettinyt starttaavani Rinin kanssa avoimessa toukokuussa, sitä aiemmin ei luultavasti vielä ehditä.

Kävimme tokokokeen jälkeen treffaamassa Bingoa (Hazelmoor Poker Player) ja Pauliinaa. Rini ja Bingo tulivat oikein hyvin juttuun keskenään ja kaksikon riehumista oli oikein mukava seurata :) Kiitokset vielä kertaalleen Pauliinalle ja Bingolle riehuseurasta! Treffeistä löytyy kuvia galleriasta.

Ai niin, myös Lappeenrannan tokokoe on kuvattu, en ole tosin vielä ehtinyt itsekään sitä katsoa. Latailen sen tässä jossain välissä nettiin ja laitan linkkiä näkyville, niin halukkaat voivat sen käydä katsomassa.

TK1 Hazelmoor Natty Napkin on nukkunut tyytyväisenä koko illan (sekä automatkan Lappeenrannasta Joensuuhun). Agitreenit jätettiin tänään väliin, että saadaan levätä ja parannella Rinin tassua, jossa on taas reikä :(