Aamulenkin yhteydessä tehtiin vähän treeniä. Tokokokeet häämöttävät parin viikon päässä, ja jos Rini ei aloita juoksuaan ennen sitä, sehän tarkoittaa, että meidän pitäisi osatakin jotain!

Luoksetulo oli aamulenkin isoin teema. Hämäsikö Riniä palkkana ollut pallo vai liekö unohtanut jo koko liikkeen, mutta neiti oli joka tapauksessa aika hakoteillä eteentulon kanssa. Ensin neiti meinasi kiertää mun taakse, missä pallo oli piilossa, sitten kun se saatiin korjattua, se loikkasi sivuun palloa heti odottamaan, jos kehuin eteen tulosta. Saatiin tehdä monta toistoa, ennen kuin eteenistumiset asettuivat kohdilleen. En vauhdista nipottanut tänään niin paljon kuin yleensä, kun huomio oli nimenomaan eteen istumisessa. Kotonahan sitä ollaan treenattu paljon aamu- ja iltaruuan yhteydessä.

Kun eteen istumiset saatiin sujumaan, tehtiin kaksi onnistunutta perättäistä suoritusta ja jätettiin mieleen hautumaan. Otin sitten jäävät liikkeet. Liikkeestä maahanmenossa Rini menee nopeasti maahan heti käskyn jälkeen, joten sitä ei tänään treenattu sen enempää. Liikkeestä seisominen sen sijaan on tuottanut jälleen kerran vähän ongelmia. Toivoisin Rinin jäävän seisomaan heti käskyn jälkeen niin kuin maahan mennessä se menee maahankin, nyt liike on sillä mallilla, että neiti tulee mun perässä vielä suunnilleen sen kaksi omaa mittaansa ja jää paikalleen vasta sitten.

Ajattelin ryhtyä liikettä korjailemaan pienen takapakin avulla: käännyn käskyn antamisen jälkeen eteen ja palkkaan heti. Tämä oli vaikea toteuttaa lelun kanssa, kun Rini kuvitteli liikkeen pallon heitoksi. Pitää siis kokeilla namin kanssa. Pari parempaan suuntaan olevaa liikettä saatiin kuitenkin tehtyä, joten lopuksi heittelin Rinille vaan palloa palkaksi. Mun pitänee ottaa se pallo treenilelukäyttöön, kun Rini tykkää siitä niin älyttömästi. Tavallisesti kontakti katoaa seuraamisista heti, jos mulla on lelupalkka, mutta nyt Rini tulee vierelle tarjoamaan seuraamista ja seuraa siinä nätisti siihen saakka, kunnes pallo lentää :)

Muutenkin olen ollut oikein mielissäni, kun Rini on lenkilläkin ryhtynyt seuraamista tarjoamaan. Näinköhän ne aiemmat vastoinkäymiset sitten palkitsevat, kun on vaan sitkeästi jaksanut tehdä töitä :) Monella tapaa tuntuu, että Rinin kestävyys seurata on parantunut huimasti, vieläkin se kontakti katoaa ajoittain, mutta ei läheskään niin usein kuin esim. vielä kuukausi sitten. Sinänsä huvittavaa, koska eihän me olla kunnolla treenattukaan moneen viikkoon.

Olen mietiskellyt meille sellaista tehotreeniohjelmaa. Jos tässä reipastuisi sen verran, että lähtisi alkuun vaikka joka toinen ilta tekemään nopean, tehokkaan treenin tuohon kentälle, sitten koetta lähempänä pitäisi taas sellaisen vähän pitemmän tauon. Liikkeiden osalta oikeastaan kaikkea muuta voisi treenata joka kerta, paitsi seuraamisia, niin ei tule pilattua koiran intoa seurata. Kun tämä viikonloppu menee aika pitkälle koulun penkillä istuessa, niin olisi iltaisin oivallista aikaa treenata. Pitänee vielä suunnitella tarkemmin, mihin pyritään ja miten, ja miettiä aikataulua sitten uudestaan.

Kotona ollaan harjoiteltu kaukokäskyjä ja noudossa otimme reilusti takapakkia ja aloitimme ihan alusta. Nouto on tosin ollut sekin tauolla, leluilla ollaan sitä tehty jonkun verran, muttei varsinaisella noutokapulalla sitten viime viikkoisen jälkeen. Meidän pitäisi treenata nuo alokasluokan liikkeet hyvään kuntoon. Mulla on Rinin juoksujen varalle varasuunnitelma niiden kokeiden puolesta, mua vaan lohduttaisi kovasti, jos neiti voisi ne juoksunsa aloittaa tässä kohtapuoliin, että ehtisin vielä saada meille paikat niihin varalla oleviin koepaikkoihin.

Jahas, Rini on kohta kantanut koko lelurepertuaarinsa mun työpöydän ympärille ja leikkii kuollutta tuolla lelujen keskellä. Yrittääköhän se vihjata jotain?

//Muoks

Tehtiin pikatreeniä sisällä namien kanssa. Hiottiin ensin liikkeestä seisomista, sitten luoksetulon eteen istumista ja sivulle tuloa, maahanmenoa ja lopuksi noutoa.

Liikkeestä seisomisen idean Rini älysi tosi nopeasti, kun palkkasin heti käskynannon jälkeen. Palkkana oli froliceja, ne oli helppo pilkkoa pieniksi paloiksi, tein yhden frolicin kasasta aina palkat yhdelle harjoitussarjalle. Seisomista tehtiin kolmena sarjana: kahden ekan sarjan aikana palkkasin heti, kolmannella vaadin jo vähän enemmän. Rini jäi jo huomattavasti nopeammin seisomaan kolmannen sarjan aikana, jolloin annoin käskyn ja kävelin pari askelta pitemmälle, palkka tuli sen jälkeen. Oikein hyvä, tätä treeniä vielä vähän lisää, niin luulisi taas alkavan sujua.

Luoksetulossa taas huomio enemmän asennoissa. Eteen istuminen sujui hyvin, sivulletulossa palkkasin vain niistä suorituksista, joissa Rini istui ensimmäisellä käskyllä suoraan. Pari kertaa asennot olivat vinoja, mutta kun palkkaa ei kuulunut, Rini kiinnitti seuraavalla kerralla jo huomattavasti enemmän huomiota siihen, miten sivulle asettautui. Tämä olisikin pitänyt tajuta jo aiemmin: mulla on aiemmin ollu tapa, että korjaamisestakin tulee palkka, kunhan asento on suora. Jatkossa palkka vain niistä suorituksista, joissa tulee sivulle suoraan ensimmäisellä yrityksellä.

Maahanmenossa sotki varmaan äskettäin tehdyt seisomisharjoitukset. Ekalla yrityksellä Rini jäi seisomaan, uudella yrityksellä meni jo maahan asti. Kiinnitä huomiota äänenpainoon: sillä maahanmenon sai monesti korjattua.

Noutoa tehtiin niin, että istuin sohvalla, heitin kapulaa ja Rinin piti tuoda luokse ja mielellään vielä luovuttaa istuen. En vaatinut vielä tuomaan suoraan eteen. Rini otti pari kertaa kapulaa väärästä paikasta kiinni ja pudotti matkan varrella tai mun jalkojen juureen, näistä suorituksista se sai kehun, koska toi kuitenkin aina perille, mutta namipalkkaa en antanut. Palkattoman suorituksen jälkeen Rini kiinnitti taas enemmän huomiota tekemiseensä, eli palkkaamatonta suoritusta seurasi aina onnistunut suoritus. Kehuin kovasti onnistumisista. Tätäkin pitää vaan treenata lisää. Kunhan tämä alkaa sujua hyvin, siirrytään siihen, että jätän kapulan mun ja koiran väliin ja Rinin pitää napata kapula matkan varrelta mukaan ja luovuttaa eteen istumalla - ja eteen pitää istua suoraan. Töitä on paljon tehtävänä, mutta onneksi meillä ei avoimen luokan kisoihin tähdätä vielä lähiaikoina. Ehkä syksyllä, jos hyvä tuuri käy.