Meillä kävi hyvä tuuri :) Kävimme JoA:n agilityn teemapäivillä silloin tammikuun lopussa, ja silloin ilmoiteltiin, että alkeiskurssille valitaan koirat teemapäivän perusteella. Eilen tuli sitten sähköpostiin viesti, jossa pyydettiin ilmoittamaan, ollaanko halukkaita osallistumaan alkeisiin, kurssille pääsystä ilmoitettaisiin maaliskuussa. No minähän ilmoitin heti, että tullaan kyllä mielellään!

Sain vielä saman päivän puolella vastauksen, jossa meille jo luvattiin paikka! :) Sattui nimittäin niin, että siellä Pieksämäen tokokokeessa oli JoA:n kouluttaja kisaamassa alokasluokassa oman koiransa kanssa, ja hän oli katsellut meidän työskentelyä. Kun koe meni niin hienosti, niin päästiin sen ja teemapäivän näytön perusteella alkeiskurssille!

Nyt on oikein hyvä mieli, tuskin maltan odottaa toukokuuta, että päästään aloittelemaan agilityä ihan alusta. Alkeiskurssilla saadaan varmasti neuvoja ja opetusta esteisiin - ja ennen kaikkea ohjaukseen. Ohjauspuolen neuvoja olen lähinnä vailla, kun tietää, että huonolla ohjauksella saa helposti pilattua koiran suorituksen. Toki on tärkeää myös vahvistaa niitä esteitä ja niille irtoamisia. Siitähän meidän "ongelmat" tuolla nykyisissä agitreeneissä juontaa: koira ei tunne esteitä vielä niin hyvin kuin pitäisi eikä siksi osaa niille irrota, ja sitten kun ei itse osaa ohjata, niin sähläämistähän siitä tulee. Onneksi meidän treenaaminen ei ole vielä niin vakavamielistä ;)

Outokummussa käydään treenaamassa ainakin toukokuuhun saakka, jolloin se alkeiskurssi alkaa täällä. Pitää sitten lähempänä miettiä, miten tehdään sen Outokummun harjoittelupaikan kanssa. Toukokuussa alkavat varmaan hakuryhmätkin jo pyöriä, joten sitten on harrastuksia taas enemmän. Katsotaan mihin resurssit ja aika riittävät.